Trebuie sa fac primu schimb de ulei(revizia de 1 an) si nu stiu de care sa aleg elf solaris RNX 5W30, elf evolution 5W30 si elf competition st 10W40 voi ce ziceti sa i-au uleiul de la service sau sa il i-au din alta parte ca poate e mai ieftin am vazut la un magazin elf evolution 5W30 la 106 ron cu filtru 4l?
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Banuiesc ca la Metro ai vazut oferta asta.
O fi ce trebuie (oricum, NU folosi filtru ala din oferta, un filtru bun conteaza enorm pt motor), dar personal am ''indoituri'' de Elfu ala. Doar o parere.
PS: apropo de preturile la uleiuri la reprezentante, am fost ieri la reprez din Arad si am ramas uimit sa vad ca ce folosesc eu (5W30 M1 ESP Formula) e mai ieftin la ei decat in Selgros spre exemplu, adica 54 de lei\L la ei si 65 lei/L in Selgros...(54 de lei l-am gasit si la magazin auto).
Comment
-
Se apropie la calitate. Din cate stiu filtrul de aer Dacia e Mann, iar cel de ulei e Bosch, dar numai unele sunt asa.
Comment
-
Salut,
Postez si aici: am ajuns la pragul de 10000 si am inceput sa citesc posturile de pe forum si ce spun producatorii de uleiuri pe site-urile proprii. Pana la urma m-am hotarat la Castrol. Aici am o nedumerire: majoritatea de pe forum recomanda Magnatec Diesel 5w-40, in schimb site-ul oficial castrol recomanda, atat pentru logan cat si pentru renault clio, uleiul EDGE Turbo Diesel 5w-40.
Tocmai l-am achizitionat cu 190 RON (5l). Sper sa fi facut alegerea corecta, fiidca baiatul de la stand insista ca pentru dCi trebuie Magnatec, nu Edge. Eu i-am replicat ca asta recomanda Castrol pentru motorul K9K si n-a mai comentat...
Comment
-
Originally posted by Octavian___30 View PostEu nu inteleg de ce vara nu ar fi la fel de bun (eu spun ca e chiar mai bun) un 5W40 fata de 10W40 pt dizal.
Adica pe ce va bazati cand spuneti vara asta - iarna astalalt?
Dar merge si asa avand indicativul 10W-40 pentru sezonul mai cald,si iarna sa treci pe un 5W-40 care e mai indicat pentru sezonul rece avand alta vascozitate.
Chestia asta e valabila pentru cei care fac multi km/an si nu au chef sa bage in consumabile o caruta de bani.Last edited by SUPERCAR; 3 September 2008, 13:45.
Comment
-
Uleiurile ce le folosesc DDIts just a car ...
Comment
-
EDGE e creat pentru orice motor, dar in special e bun pentru motoarele cu PD. Se poate folosi foarte bine si la Logan.
Comment
-
Am facut azi revizia de 10000km. Seful de atelier mi-a zis sa stau linistit, uleiul Edge e foarte bun si merge la Logan fara probleme.
Din pacate trebuie sa-l schimb iar la 10000 (ca sa nu pierd garantia), omul spunand ca duce 15000 fara greturi, dar asta e: acelasi motor, eu trebuie sa schimb la 10000, iar cel ce si-a luat masina dupa 19 februarie schimba la 15000...
Comment
-
Originally posted by unsofer View PostAm facut azi revizia de 10000km. Seful de atelier mi-a zis sa stau linistit, uleiul Edge e foarte bun si merge la Logan fara probleme.
Din pacate trebuie sa-l schimb iar la 10000 (ca sa nu pierd garantia), omul spunand ca duce 15000 fara greturi, dar asta e: acelasi motor, eu trebuie sa schimb la 10000, iar cel ce si-a luat masina dupa 19 februarie schimba la 15000...
Eu o sa il schimb la 12000km
Comment
Comment