Nu vezi diferenta decat pe la 200.000 km
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Dacia Oil e un ulei relativ bun si foarte ieftin . Nu sunt probleme cu mizerii sau alte alea se foloseste un filtru pe tur(teava care alimenteaza nu functioneaza decat intr-un sens), Elf mai recomanda producatorul , Texaco , Mobil1 sau Castrol voi folosi dupa prima schimbare de distributie . Diferente nu sunt in functionare (pe care sa le poti sesiza ,doar in mintea ta, eventual doar motorul poate "simti") daca folosesti acelasi tip de ulei si vascozitate - mai ales daca sunt sintetice . Unchiul meu a trecut de 100k km si a folosit doar Dacia Oil si nu a avut niciodata probleme si am traversat Ungaria 180Km/h cap coada in 2.5 ore vama Bors - vama austria nu tu zgomote sau alte probleme .
Offtopic: Mama recomanda Argus sau Soreanca . Am auzit ca e mai bun la prajit !1.6 MPi Icy White
Comment
-
@LuciBursuc06: Stiu, eu doar am vrut sa subliniez ca e un ulei semi-sintetic si la banii aia nu te astepti la multe de la el.
Comment
-
Azi am vazut in Carrefour Mobil1 ESP Formula 5w30 Made in EU la numai 51,90 Ron per litru.La un magazin specializat auto acelasi ulei avea pretul de 73Ron, sa cad jos cand am vazut.Ca sa vezi ce snapani. Deci, grija mare de unde va cumparati uleiul.
Comment
-
La magazinu ala specializat cine stie de cand il au pe stoc, si de aia nu-l pot vinde asa de ieftin. Oricum, ai drepate, grija la preturi.
La magazin auto de reprezentanta, M1 5W30 ESP Formula e ~53 de lei litrul.
La Carrefour in Arad e 65 lei litrul (la fel e si la Selgros).
Comment
-
Originally posted by Cromatic View PostAzi am vazut in Carrefour Mobil1 ESP Formula 5w30 Made in EU la numai 51,90 Ron per litru.La un magazin specializat auto acelasi ulei avea pretul de 73Ron, sa cad jos cand am vazut.Ca sa vezi ce snapani. Deci, grija mare de unde va cumparati uleiul.
Comment
-
Hai sa adaug si eu ca tot am facut revizia : am pus ulei Aral Blue Tronic 10w-40 , pretul varia de la 23 ron cat am luat eu pana la 36 ron in Cora si in vitan era pretul bun 84,6 ron pe 4l, uleiul l-am schimbat la Adras , acolo baieti buni nu comenteaza nimic iti pun ce ulei vrei tu, dar se mentioneaza in cartea masinii, important este sa fie ulei cu valorile indicate in carte 10w-40 sau 5w-30 in cazul meu la benzina daca nu ma insel . Total costuri revizie la 10000km 180 ron flitru ulei si aer. Sper sa nu fiu off topic.Logan/Fluence
Comment
Comment