Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Wizard24 mergi pe castrol magnatec diesel 5W-40 eu am deja 3 schimburi cu el si nu mi-a mancat niciodata ulei,nivelul pe joja e la fel si dupa 10 000km facuti.

Comment

• Originally posted by wizard24 View Post
      si am intrebat pe unu din ingineri de acolo legat de ulei daca pot sa vin cu el, bla bla bla.....Na imi zice ca pot sa vin cu el ca imi scrie pe factura "piese client" ceva de genu,da zice el ca nu ii indicat sa vin cu ulei gen Castrol sau Mobil 1 si altele ca, cica el a avut in a lui ulei Castrol si dupa 7000Km o trebuit sa-l scchimbe ca ia mancat un litru de ulei,si a trecut pe daciaoil care ii cel mai bun si cel mai tare si iara bla bla bla....Cica el are masini de taxi(logan)care le-a facut revizia si au 400de mii la bord si merg cu daciaoil ca unse!!
      aa da si cica daciaoil ii ulei Texaco(asa mi-o zis el)
      Da, este vorba de Dl. Inginer Gabriel de la reprez Arad
      Lasa ca si mie mi-a spus acelasi lucru: uleiu l-a luat din Germania de la frate-sau (Castrol). Si ca isi baga picioarele in el de ulei ca l-a mancat.
      Si mie mi-a spus sa verific mai des nivelu la ulei (am M1 5W30) ca sa n-am surprize. )))
      Eu spun sa stai linistit ca numai la el am auzit treaba asta (cine stie ce Castrol a bagat in motor..)
      Ref la ce ulei sa bagi, Castrol sau Mobil, amandoua sunt bune.
      Nu iti recomand un ulei care e dedicat in special pt motoare dizal sa-l bagi in benzinar.

Comment

• Octavian, stai linistit ca nu bag ulei de diesel in benzinar,numai in caz ca ajung senil dintro data) si referitor la domnu inginer Gabriel(care are un logan preferance alb) ala e the same story , the same crap )))la fel cu frates-o din germania cu uleiul castrol si bla bla .....Si eu mam gandit cand o zis chestia asta la cine stie ce petarda de ulei io fi dus ala de dincolo!Ma apucat rasu, oricum iam zis uleiurile din comert ce mama naibi is, asa numa de forma,is toate tzepe, a zis "ca nu stiu, na io ti-am spus ce am patit"
        Iar referitor la ulei cred ca merg pe Mobil 1 5W40 Full Syntetic!
        Da si mai ceva, cat ulei intra intr-un 1,4??3 litri si ceva parca, deci trebuie sa-mi iau 4?Am zis bine ?:P
        Last edited by wizard24; 6 November 2008, 09:44.
        sigpic

Comment

• Da, ia un bidon de 4 litri (si data viitoare iei numai 3 litri). Cam 3-3,2 litri intra cu tot cu filtru oloi schimbat.

Comment

• Bagati fratilor ce recomanda Dacia,nu mai faceti atatea teste si calcule,garantia uleiurilor recomandate de ei se vede in acele loganuri care au sute de mii de km la bord,exploatate in conditii grele si care n-au nici pe dracu,noi vorbim de ale noastre cu cateva zeci de mii la bord.De exemplu tatal meu a bagat in matizel numai daewoo 10w-40 si abia la 200.000 i-a facut o segmentare si l-a alergat saracutu de i-au iesit ochii.
            KISS ,1.6 mpi , 90 de gloabe ... inviorate

Comment

• Ok multam fain Octavian de info-uri, acuma astept sa vina revizia, iau oloiu' si ma prezint la mesterii de la dacia pentru revizie!
              sigpic

Comment

• Bagati fratilor ce recomanda Dacia,nu mai faceti atatea teste si calcule,garantia uleiurilor recomandate de ei se vede in acele loganuri care au sute de mii de km la bord,exploatate in conditii grele si care n-au nici pe dracu,noi vorbim de ale noastre cu cateva zeci de mii la bord.De exemplu tatal meu a bagat in matizel numai daewoo 10w-40 si abia la 200.000 i-a facut o segmentare si l-a alergat saracutu de i-au iesit ochii.

Pe ce te bazezi cand spui astfel de chestii?

Comment

• Pe ceea ce am vazut cu ochii mei si anume loganele cu multi km la bord care au mers numai cu dacia oil si merg impecabil.
                  KISS ,1.6 mpi , 90 de gloabe ... inviorate

Comment

• Ultimele posturi, campania pro DaciaOil !!! ))
                    Normal ca e ok si DaciaOil.
                    Daca altii vor si au de unde sa bage altceva mai bun decat uleiu' DaciaOil, treaba lor.
                    Efectul benefic daca se va vedea in timp sau nu, sau daca e prea mare cheltuiala fata de efect, ramane la latitudinea fiecaruia.

PS: eu la Mobil1 nu renunt )))))))))

Comment

• La masinile de la firma stiti cum e .Duci masina la revizie sa schimbe ce are mesteru de schimbat si ieftin daca se poate iar dupa aia da-i cox .Asa pentu cei care au masina lor prin curte e normal sa vrea ca tigaia lui sa aibe cei mai bun ,mai scump ,mai nu stiu cum.Eu am mers cu dacia oil pe 2 papuci si au picat altele nu motoru.Unul are 187 mii km si cred ca mai mere sa ma dau cu el vreun an.
                      Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

• Probabil multi cunostem, multi nu cunostem.
                        Motoarele Renault sunt foarte fiabile. Cel putin ce avem noi pe Logan si-au dovedit fiabilitatea fara echivoc.
                        Faptul ca folosim un ulei sau altul, cum am spus, depinde de fiecare.
                        Unii suntem mai ''criminali'' (rezulta imperios un ulei bun, desi oricum motorul ar tine ~150000 km fara probleme), altii mai stil ''taxi'' (unde un ulei obisnuit te duce mult si bine, iesi la pensie cu motorul, nu mai tine masina, da' motorul mai merge).
                        Exista o idee preconceputa (mai ales la noi, cei care folosim alt ulei decat DaciaOil) ca tot ce incepe cu ''Dacia'' nu prea e bun, sau nu se incadreza in lucrurile bune, astfel incercam sa facem ceva mai bun, noi utilizatorii

Raman la parerea ca atat timp cat pot (mai ales ca am un stil mai sportiv de conducere, nu tare, dar turez motorul) voi baga un ulei consacrat care face cel putin cat face un ulei DaciaOil.
                        Restul, ramane de vazut daca are sau nu efect.
                        Eu cred ca are.
                        Last edited by Octavian; 7 November 2008, 16:09.

Comment

• La motor de 1.4 mpi la 100 000km ce ulei tre sa ii bag.....Cei 100 000 nu au fost facuti de mine....Eu am carnetu de vro 5 luni si am confiscat loganu parintilor;)

Comment

• La motorul de 1.5dci folosesc ulei Mobil 5W30 ESP, cu schimbare la 10.000 km. De altfel schimb impreuna fitrele de ulei, aer si combustibil. Cel de habitaclu nu e in dotare...

Comment

• Ooo, serios? De cat timp folosesti 5W30 la dizal?
                              Constructoru nu recomanda sub nici o forma ''W30 la dizal.

PS: M1 5W30 ESP stiu ca e recomandat pt dizalurile astea noi cu filtru de particule.

Comment

• Sal

Am revizia de 3 ani cca 35000 km si eram curios sa vad ce uleiuri se folosesc ...
                                am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa faci ce crezi tu de cuviinta nu ce spun alti si isi dau cu parerea pe forum ca unul e full syntetic ca altu e semi ca unu e 5w altu e 10w ca il schimbi la 5000 sau la 7500 ca tine si 15000.
                                Pina anul asta nici macar ce ulei am in masina nu stiam ...Presupun ca e dacia oil ...N-am mers cu altele dar asta e excelent ...N-am avut nici o surpriza cu el .Duceam masina la service si o luam dupa 1 ora ..Ca il schimbau sau nu ,nu stiu ...

Anul asta o sa folosesc Elf Evolution 5w40 sxr ...Nu pentru ca am ceva cu alte uleiuri sau cu super hulitul Dacia oil ci pur si simplu este echivalent la pret cu ce plateam eu pe uleiul din service la revizie (puteau sa puna si de floarea soarelui)aproximativ 130 - 150 ron. Oricum nu cred ca imi bagau mie aia la Adras ELF in motor.

Cand sa lansat loganul toti samsari de prin Vitan si de pe la poarta fabrici ..Ca loganul e o masina praf ...Solenza e viitorul ...Nu stiu cum se face ca la noi la romanii tehnologia cu cit e mai veche cu atita e mai buna ...De parca ar fi vin.

Inainte de 90 cind erau numai citeva tipuri de autovehicule dintre care majoritar era dacia 1300 + derivatiile ei nu aveai decit o singura optiune ...Uleiul ala de la PECO ...Si vad ca au mers motoarele alea sute de mii de km iar unele din acele exemplar merg si astazi pe strazi.

Bye

P.S. Continuati sa stati langa mecanic poate luati mobil sau magnatec si va baga dacia oil ...Cine stie

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google