Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Folosesc Elf Excellium NF si cam trec peste cei 15.000 intre schimburi (in jur de 17.000+-). Am intrebat mecanicii la schimb daca arata in regula uleiul si toti au confirmat e nu e foarte uzat. Am motor 1.6 , cca 65000 si exceptand drumurile pe autostrada, motorul meu nu vede turatii mai mari de 3000

Comment

• Castrol 10w60 merge la un 1.6 8v?Merci

Comment

• Merge 10w60 dar nu vei folosi acel ulei in regimul de functionare pentru care e conceput, adica turatii si temperaturi ridicate timp indelungat. La o masina cuminte (stil de condus normal) se preteaza mai bine un 0w40, 5w40 sau 5w30
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Despre tipurile de filtre de ulei ce stiti?
          Care sunt?.Care sunt bune?.
          Ce recomanda Dacia?

Comment

• Filtru de origine, adica d-ala scump.
            Este si cu 7 lei filtrul, dar daca ti la motor, pune fitru cu holograma

Comment

• eu am filtru de MAN si merge de rupe ,nu se vede diferenta decat la pret ,si la cat sunt de scumpe cred ca piesele de reno face concurenta cu alea de mercedes.

Comment

• eu as vrea sa-i bag un valvoline 5w40 sau 5w30... dar la filtre, nu stiu ce sa pun...
                la revizia de 45000 se schimba si ulei si aer si carburant, nu?
                Better late than never, but never better late

Comment

• Poti baga linistit Valvoline ..indeplineste cu brio cerintele motorului tau, de fapt le depaseste...cat despre filtre, filtrul de combustibil e in sonda de benzina deci nu ti-l schimba! Vezi ca e thread unde gasesti astfel de informatii

Comment

• Valvoline e foarte bun, dar personal iti recomand de la Valvoline sa bagi din gama SynPower, preferabil 5W30. E destul de scump (posibil ceva mai scump ca Mobil1 5W30).

Comment

• sym power 5w40 l-am vazut la 145 RON 4 l...
                      cat despre filtre, nu stiu exact ce sa zic...

Comment

• De ce insisti pe 5W40 si nu iti iei un 5W30 full syn(daca buzunaru iti permite) ?

Comment

• Tavi nu prea gasesc oloiuri 5w30 in hipermarket-uri.
                          inafara de Mobil altceva nu a fost in Selgros si in Carefour.

Comment

• mai, stii care e ideea?
                            eu as lua 5w30, dar nu stiu exact daca este uleiul cel mai bun pentru masina...
                            Ma gandesc la momentele cand vor fi 40 de grade afara, are oare aceeasi performanta cel de 30 cu cel de 40?
                            Nu am un condus agresiv, dar ma gandesc ca ar fi mai potrivit un ulei de 40...
                            din cate am vazut eu si valvoline 5w40 e full sintetic...
                            Daca voi stiti altceva, spuneti-mi, pls...

Comment

• Exista ulei Dacia 5w30 care este bagat in motoarele Renault si e mai slab ca performante decat Valvoline sau Mobil deci asta inseamna ca un 5w30 indeplineste cu brio cerintele in exploatare raportat la clima noastra cu atat mai mult un ulei de firma buna. Daca vei cauta bine pe acest thread vei avea si datele tehnice daca te intereseaza si vrei sa te convingi singur.
                              Ca o completare : Mitsubishi Galant , motor 2.4 l benzina, regim de exploatare circa 170.000 km in desertul Nevada, ulei folosit numai Valvoline 10w30 si merge acum in gropile din Romaina fara sa schiteze vre-un gest de nemultumire cu acelasi tip de ulei
                              Last edited by darksid3; 8 January 2009, 14:08.

Comment

• ok, mersi mult pentru rasp.
                                Dar cu ce m-ar ajuta 30 in loc de 40? Am auzit ca ar scadea un pic consumul de combustibil... e adevarat?
                                Sorry daca pun prea multe intrebari, dar vreau sa stiu cat mai multe despre subiectul asta si daca voi stiti...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google