Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Nu culoarea e importanta. Uleiul trebuie sa-si pastreze proprietatile indiferent de culoare. Unele isi schimba culoarea mai repede altele mai tirziu. La diesel se innegreste si inca destul de repede, dar nu inseamna ca uleiul e prost si nu-si face treaba. De preferat un ulei sintetic. Eu folosesc Aral 5w40 sintetic.

Comment

• Domnilor eu nu mai inteleg nimic.

Am cerut parerea unor mecanici care mi-au spus urmatoarele:

- dc pun 5W40 pe timp de iarna este foarte bine.
      - dc pun 5W40 pe timp de vara datorita faptului ca este mai subtire mi-au spus ca e posibil sa apara o bataie in motor mai ales cand merg in aglomeratie si motorul se incalzeste foarte tare pentru ca uleiul se subtiaza si mai tare.

Acum eu unul nu stiu ce sa mai spun. Mecanicii astia sunt buni meseriasi asta garantat.

Ei mi-au zis ca e mai bine sa las 10W40 ca sa nu devina motorul zgomotos.

Acum chiar sunt in dilema. Poate posesorii de DCI ma pot lamurii cum e.
      sigpic1.6 16v Euro 5 + GPL

Comment

• La mine la servici am un Ford Transit Connect,merg cu el de 3 ani.Ce talpa a vazut saracul de la alti utilizatori,la motor i s-a bagat doar ulei 5W30(Aral sau Mobil) sintetic,vara sau iarna si n-are bataie deloc la motor.
        Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Originally posted by B-53-SDP View Post
          Domnilor eu nu mai inteleg nimic.

Am cerut parerea unor mecanici care mi-au spus urmatoarele:

- dc pun 5W40 pe timp de iarna este foarte bine.
          - dc pun 5W40 pe timp de vara datorita faptului ca este mai subtire mi-au spus ca e posibil sa apara o bataie in motor mai ales cand merg in aglomeratie si motorul se incalzeste foarte tare pentru ca uleiul se subtiaza si mai tare.

Acum eu unul nu stiu ce sa mai spun. Mecanicii astia sunt buni meseriasi asta garantat.

Ei mi-au zis ca e mai bine sa las 10W40 ca sa nu devina motorul zgomotos.

Acum chiar sunt in dilema. Poate posesorii de DCI ma pot lamurii cum e.
          Am spus-o de nenumarate ori : cifra w40 este vascozitatea la cald...daca 10w40 are aceeasi vascozitate la cald ca si 5w40 cum sa devina 5w40-ul mai subtire la cald?NU! Nu devine mai subtire si avand proprietati superioare este MAI BUN LA CALD
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Are dreptate darksid3, 5w (winter) este viscozitatea la rece iar 40 reprezinta visc. la cald. Daca ai 5w40 nu ar trebui sa ai probleme, si eu tot asa am. Daca la caldura mare se aprinde becu la ralanti sau auzi ceva batai, baga un ulei bun, de preferat sintetic (e mai scump). Daca si cu un ulei bun are aceleasi simptome, probabil ca e pompa de ulei mai uzata si la ralanti nu mai baga cit ar trebuii (uleiul foarte cald fiind mai subtire). Nu va zgirciti la ceva bani in plus ca uleiul e viata motorului.

Comment

• daca bagati un ulei de calitate 5w40 nu veti avea niciodata probleme cu motorul...
              deci stati linistiti, ca e foarte bun 5w40. castrol, valvoline, elf, mobil1, nu ar trebui sa aveti probleme...
              Better late than never, but never better late

Comment

• In mod normal trebuie sa se maroneasca, asta inseamna ca aditivii ''lucreaza'', nasol ar fi sa nu-si schimbe culoarea deloc ))

Comment

• Vreau sa schimb uleiu in cutie stiu normele SAE 75W80, API GL5da nu stiu de careeeeeeeeee?Ajutor.De care naiba sa pun Valvoline, Motul, Castrol, Elf

Comment

• Baga Motul

Comment

• Motul, Mobil, Elf...numai sa fie 75W80, sa nu bagi alt SAE pt ca o sa ai belele (sa-ti agate si sa intre greu in viteza).
                      Cel mai ''sanatos'' ar fi sa bagi Elf (TRANSELF TRJ 75w-80 sau TRANSELF TRX 75w-80).
                      Ultimu dupa specificatii pare a fi mai bun, in sensu ca cica rezista mai bine in conditii grele de lucru, ma rog... . Eu o sa bag TRJ 75W-80.
                      Scuze de offtopic.

Comment

• as baga trx da nu gasesc, da ma gandesc ca si Motul e bun

Comment

• Pusesem o intrbare :"Ce filtru de ulei sa cumpar "si nu am prea primit lamuriri.
                          Iata raspunsul:PURFLUX LS 218 cod 77 00 274 177 fabricat de RENAULT.
                          Cred ca ar fi bine ca daca altcineva stie si alt tip de filtru, mai bun sau nu sa scrie pentru comparatie.
                          Costa 21 RON.
                          (As fi pus asta la topicul unde am pus intrbarea dar era inchis.)
                          Attached Files

Comment

• Da, asta e foarte bun sau daca ai posibilitatea poti opta pentru Man W75/3 dar tot pe acolo e.

Comment

• Elf 5W30 SXR.Din asta am bagat eu si sunt multumit de ea.

Comment

• azi o facusi

in masima am 5w40 elf evolution sau ceva de felu asta 150 lei 4l cara a facut 10000 dupa vorba din batrini ar trebui sal schimb ,dupa dacia sa mai stau 10000
                                cum eu sunt mai capos am preluat o ideie de la un coleg de forum , am schimbat filtru de ulei si am reimprospatat uleiul cu aproximativ 1l ulei nou [am scos cam 700ml prim joja de ulei cu o seringa si un furtunas subtire ]
                                acuma o tin in probe , la orce bataie suspecta schimb uleiul
                                off topic
                                daca tot eram pe acolo am schimbat si filtru de aer ,ce mi sa parut foarte suspect findca e destul de curat ,chiar extrem de curat pentru 10000 km facuti e drept mai mult extraurban dar totusi era prea curat daca il suflu putin zici ca e nou , era bine asezat in suport nu tragea aer fals pe linga el , l-am incercat cu putina vaselima pe partea cauciucata si calca perfect pe capac ? ati mai intilnit ceva asemanator?
                                baiatu cu lenuta monteza filtre polen , alarme si alte cele

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google