If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Mie mi se pare exagerat de mult. Poate sa fie uleiul uleiurilo la max 10 000 trebuie schimbat dupa parerea mea .
golf 1.4 16v acelasi ulei are 27000 si inca nu i sa aprins senzorul care ii indica sa schimbe uleiu si e masima care alearga zilnic 100 km din care jumate prin oras
Si crezi a ai facut mare lucru daca ai schimbat doar filtru ?
o mai lungesc pina la 15000 si in loc sa pun un ulei mai normal ii pun ceva mai bun
Elf cu 27.000 km ???...nu comentez dar daca scrie undeva pe bidonul de ulei Elf "Long Life" eu il beau cu palnia. Un ulei Long Life e garantat intre 20.000-30.000 km. ELF-ul trebuia schimbat de vre-o 15.000 km...o sa mergi cu uleiul ala inc vre-o 20.000 km si senzorul n-o sa se aprinda...eventual se aprinde ala de presiune
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Mie mi se pare exagerat de mult. Poate sa fie uleiul uleiurilo la max 10 000 trebuie schimbat dupa parerea mea .
Si crezi a ai facut mare lucru daca ai schimbat doar filtru ?
Nu-i chiar asa.
Dincolo sunt masini (BMW spre ex) care au intervale de schimb ulei la 30.000 km.
Uleiu folosit de mine e garantat la 30.000 km.
Conteaza foarte mult regimu de functionare a motorului, normal ca daca ii dai numai blanuri, e bine sa-l schimbi pe la 10000 km, in rest poti sa mergi fara nici un fel de probleme 15-20000 km.
Treaba cu reimpropatatul uleiului e foarte buna si costa mai putin decat un schimb total desigur.
Un litru de oloi nou, impreuna cu un filtru curat (nou) reface mult din calitatile uleiului din motor (cautati ca e facut studiu pe un Chevrolet parca cu Mobil1 5W30 , la completare de ulei si filtru nou, s-au imbunatatit analizele de laborator cu 40-50%).
Poate e cam ciudat )) , dar e o treaba buna pt motor sa improspatezi uleiu' intre intervalele de schimb.
masina e in leasing/ garantie , cei de la servis au spus ca nu schimba uleiu decit daca se aprinde senzorul ,sau cerem expres asta si platim manopera
dai in colo or fi stind ei ceva , defapt nu mecanici ,testaru ca asta a fost primul lucru pe care il fac cind intri in service ,baga mufa
Eu am pus azi la prima revizie ulei Texaco Havoline Special LGO 5w-30,ACEA:A1/B1,API:SL/Energy Conserving(cica e sintetic,asa scrie pe bidon pe verso),SPANIA 4 litri+filtru ulei Texaco bonus 90 lei.Nicio diferenta fata de cel de inainte(cel de uzina) care era negru semn ca si-a facut treaba bine in motor.
ca sa-ti dau un exemplu : Ulei Mobil 5w30 ESP la 300 bidonul de 4 L si daca ai noroc il gasesti la 230-270 lei . Dar acum chestiunea e alta, producatorul spune clar ca trebuie ACEA A3/B4 si trebuia sa simti oarece schimbare in bine din moment ce ai mers cu uleiul din fabrica si mai ales daca cunosti bine masina...asta e ciudat
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Nu zic poate o sa simt cand o voi scoate la un drum mai intins,dar azi n-am avut timp si loc,altadata revin cu impresii.Pe tipla care ambala bidonul si filtrul era o eticheta cu "special ptr dacia logan",iar producatorul am vazut in carte ca recomanda dacia oil 5w-30 cu ACEA A5/B5.Eu am zis ca parere personala ca e bun acest TExaco mai ales ca e norma SL si mai zice ca e si sintetic.Timpu va spune daca am ales bine sau nu.
Dupa parerea mea sa schimbi uleiul la 5 mi de km este exagerata stiu pe cineva care avea masina de firma si primea ulei asa de mult de trebuia sa il schimbe la 6mi de km i adevarat ca masina merge brici la motor si are 160 mi de km si motorul i pe benzina eu al schimb la 10 mi de km si folosesc doar dacia oil .
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment