Exagerezi cu schimbatul uleiului la 5000km...iti zic eu ca n-o sa ti tu masina aia asa mult incat sa vezi motorul pus pe butuci. ELF-ul poti sa-l schimbi la 8000 - 10.000 km fara probleme.
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
La 44.000 am facut schimbul de ulei si am pus Valvoline MaxLive 10W40. Merge super. Acum sa vedem cum se va comporta pe viitor. Sper sa fie bun uleiul(acest ulei se recomanda masinilor cu peste 100.000 km pentru a mari perioada de viata a motorului).sigpic
Play ManagerLeague
Comment
-
Nu e exagerare. Multi de pe forum schimba uleiul din 5 000 in 5 000 si cum eu merg cea mai mare parte din drumuri prin Bucuresti nu mi se pare exagerat.
Da ma rog acum fiecare cu pasaricile lui.
da ca exemplu schimband uleiul la fiecare 5 000 km si lasat putin dimineata sa se incalzeasca cateva minute si nu dat cheie si plecat de pe loc motorul meu desi e DCI este mult mai silentios decat alte DCI-uri.sigpic1.6 16v Euro 5 + GPL
Comment
-
Mi se pare cam exagerat ca la fiecare 5000km sa schimbi uleiul(mai ales sa schimbi cu un ulei de calitate 5w-40)...parca am conduce prin orase ca la raliu.
Decat sa schimb uleiul la fiecare 5000km si sa bag ulei de ala dacia mai bine schimb la 10000km si pun mobil/castrol/valvoline 5w-40
La diesel la 10 000km e suficient chiar si cu un condus putin sportiv.Last edited by SUPERCAR; 24 January 2009, 11:02.
Comment
-
Originally posted by darksid3 View Post..................... Dar acum chestiunea e alta, producatorul spune clar ca trebuie ACEA A3/B4 si trebuia sa simti oarece schimbare in bine ........................
Oricum nu e obligatoriu sa simti ceva schimbare in comportamentul motorului cand bagi alt ulei, asta nu inseamna ca nu e mai bun.
PS: Burtosu - ai bagat un ulei OK, n-ai treaba
B 53 SDP: rau nu faci ca schimbi la 5000 km oloiu, dar e un pic de risipa de bani, ma rog...
Daca as folosi ulei multigrad mineral, da - atunci l-as schimba la interval de 5000 km.
PPS: nu mai bagati 10W40 in benzinar, mai ales iarna.
LE: Supercar ai dreptate 100%.
Comment
-
Am fost azi la Capitala si am luat Valvoline SYNPOWER 5W40, 143 lei 5 kile, de la Auchan Titan. Saptamana viitoare sau peste 2 saptamani maxim trebuie sa-i fac revizia...Cred ca e mai bun decat Dacia Oil 5w30, la acelasi pret...Last edited by Gusi; 24 January 2009, 22:04.LOGAN CLUB CALARASI - FII POLITICOS IN TRAFIC!
Comment
-
Eu fac 5 000 km cam la 3-4 luni iar uleiul cu filtru de ulei si filtru de aer ma costa 200 RON.
Piesele sunt noi noute si de origine.
La banii astia eu zic ca se merita. In conditiile in care stiti si voi cat costa numai filtru de aer pentru un dci.sigpic1.6 16v Euro 5 + GPL
Comment
-
Eu iti spun sincer: pacat de uleiu care il arunci (ma rog, il dai la reciclat) dupa 5000 km si pacat de risipa de bani.
Nu-i o avere, dar de alea 3-4 milioane mai bine ai baga motorina sa te plimbi ))
In felu asta, ai doua avantaje: bani mai putini la intretinere si km mai multi facuti.
Stii cum e, daca e sa pice vreun injector (domane fere!!, nu doresc) pica si daca bagi mama uleiurilor in motor (desigur fara nici o legatura una cu alta).
Comment
Comment