Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Un amanunt interesant descoperit de mine azi dimineata.
    Am verificat uleiul cu un servetel alb ca zapada,iar spre suprinderea mea desi am 14 mii si ceva de km cu Dacia Oil fara sa il scimb niciodata nivelul era apraope de maxim ,iar culoare era inca maronie,ma rog nu un maro pur,un maro spre negru dar oricum arata foarte bine.

Comment

• la motoarele pe benzina e normal sa se mai pastreze din culoare, la diesel se inegreste dupa acteva sute de km, iar inainte de a-l schimba zici ca e pacura

Comment

• alin, castrol s-a comportat foarte bine... de fapt ca orice ulei bun... eu nu sunt genul care sa faca raliu, dar pot zice ca s-a comportat foarte bine
        Better late than never, but never better late

Comment

• Eu am 9000 Km, si la mine uleiul arata foarte bine, e cel din uzina, e adevarat ca am facut 80% in afara. Ma gandesc sa-l las pana la revizia de un an, adica pana in iunie, ce ziceti?

Comment

• Eu zic sa il schimbi ca e mai bine pentru motor.

Mai nou am auzit ca la benzina revizia se face la 20 000 km.

Mie unu mi se pare cam aiurea sa tii in motor un ulei 20 000 km mi se pare enorm de mult.

parerea mea ar fi ca cel mai bine e sa schimbi uleiul la fiecare 10 000 km voi ce spuneti ?

PS: eu sunt mai maniac cu chestia asta dar asta e alta poveste.
            sigpic1.6 16v Euro 5 + GPL

Comment

• Pai nu confundati revizia cu schimbatul uleiului...mereu s-a scris despre asta. Eu am schimbat prima oara uleiul la 6000km, era ala din fabrica si n-am vrut sa stau cu el asa mult pt ca trecuse motorul prin rodaj. Am schimbat uleiul la un service normal nu dealer Dacia iar apoi la revizia de 15.000 am facut revizia la dealer si am schimbat din nou uleiul
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• e corect ceea ce spui tu schimbul de ulei e una revia e alta.

eu spun revizie pentru ca la fiecare 5 000 km indiferent cum ii fac ma duc frumos la mecanic si ii schimb uleiul filtrele (de ulei si de aer) si pe langa asta o si verifica la suspensie pivoti bucsi si altele si de aceea eu ii spun revizie.

in cazul in care ceva nu corespunde imi spune si inlocuim (slava Domnului pana acum nu am avut probleme)

Comment

• Originally posted by spulbercris View Post
                  Eu am 9000 Km, si la mine uleiul arata foarte bine, e cel din uzina, e adevarat ca am facut 80% in afara. Ma gandesc sa-l las pana la revizia de un an, adica pana in iunie, ce ziceti?
                  Daca nu faci raliu cu ea, il poti tine fara probleme pana la 15000 km (sau pana se face anu').

Comment

• eu zic ca cel mai indicat este sa schimbi uleiul la 10000km..!am si eu o intrebare pt voi:a bagat cineva castrol rs ????
                    TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL!!

Comment

• Originally posted by spulbercris View Post
                      Eu am 9000 Km, si la mine uleiul arata foarte bine, e cel din uzina, e adevarat ca am facut 80% in afara. Ma gandesc sa-l las pana la revizia de un an, adica pana in iunie, ce ziceti?
                      Eu am 14 mii si ceva si nu l-am schimbat.
                      Intr-o luna am revizia de un an si o sa il schimb atunci.
                      La urma urmei fiecare il schimba cand vrea.
                      De la dealer ti se spune ca se schimba tot la revizia de 1 an,dar fiecare face cum crede el de cuviinta

Comment

• Originally posted by B-53-SDP View Post
                        ...Mai nou am auzit ca la benzina revizia se face la 20 000 km.
                        Mie unu mi se pare cam aiurea sa tii in motor un ulei 20 000 km mi se pare enorm de mult.
                        parerea mea ar fi ca cel mai bine e sa schimbi uleiul la fiecare 10 000 km voi ce spuneti ?
                        Revizia se face la 20000km,dar te cheama la 10000 sau dupa 6 luni pt schimb de ulei,ma gandesc de pe acum ce ulei sa bag?Se merita daca-l schimb dupa alte 6 luni?Eu nu fac 10000 in intervalul asta de timp.
                        Last edited by D-FENS; 30 January 2009, 19:42.
                        Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Cum sa te cheme ei la 10 mii sau 6 luni?
                          De unde ai mai scos-o pe asta?
                          Asa ti-au zis tie?

Comment

• Eu stiu ca nu te cheama ei te duci tu la un an sau la 20 000 la benzine si la un an sau 15 000 la diesel.

Comment

• Asa este.Cel putin in Arad asa se procedeaza.
                              Cand am fost sa ridic masina asa mi-a spus.
                              Sa vin la 20 de mii pentru revizie.Nu mi-a zis nimic de schimb de ulei sau alte schimburi,dar am mai spus-o fiecare face cum crede de cuviinta.
                              Last edited by Red_Alin; 31 January 2009, 13:43. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• asa este revizia la benzina la 20 000 si la dizel la 15 000 asa scrie lare si tot in carte iti recomanda schimb la jumatatea perioadei la mers mai mult in oras sau la mers in gol

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google