Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• La mine in carte nu scrie asa ceva.Am luat-o intro zi de la A la Z si nu am gasit asa ceva.

Comment

• Cei de la Dacia mi-au trimis um mail referitor la problema schimbului de ulei inainte de prima revizie:
      "Referitor la solicitarea dumneavoastra, va informam faptul ca prima revizie pentru autoturismul Dacia Logan pe care-l detineti se efectueaza la 20000 km sau la 1 an de la achizitionarea autoturismului (la primul dintre cei 2 parametri atinsi-conform Carnetului de Intretinere a autoturismului).
      In cadrul primei revizii periodice se va efectua si schimbul de ulei de motor.
      Producatorul Dacia solicita sa realizati un schimb de ulei motor la fiecare 10000 km in caz de utilizare a autoturismului in anumite conditii deosebit de dificile:
      -din aproape in aproape permanent,
      -utilizare in majoritate urbana,
      -activitate de taxi,
      -mici trasee repetate, motor rece la temperatura joasa, etc."

Comment

• deci exact cum am banuit eu si ei zic ca e cam mult 20 000 km

sunt foarte putini care zilnic sau macra o data pe saptamana ies cu masina din oras si fac un drum de cel putin 200 km.

majoritatea folosesc masina mai mult in oras sau mai bine zis foarte rar ies la drumuri lungi.

am dreptate ?
        sigpic1.6 16v Euro 5 + GPL

Comment

• Cu un ulei bun (Mobil, Castrol, Aral, Motul, Elf, Valvoline) poti merge in regim de oras maxim 10.000 km fara a avea teama de repercusiuni. Numai cu uleiuri "long Life" iti poti permite riscul de a-l schimba la 15.000-20.000 km si asta in regim urban-extraurban. Cu dacia oil sa mergi 20.000 km mi se pare criminal oricat de bine ar suna motorul...implica uzuri care se vad dupa kilometri multi sa nu mai zic ca cel mai corect e sa schimbi uleiul dupa rodaj
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Nu inteleg dc uleiul dacia oil este asa hulit si elf asa ridicat in slavi ca tot aceeasi calitat este informatia primita de la mai multi mecanici de la dacia foarte de treaba?

Comment

• Nu huleste nimeni Dacia Oil doar ca 20.000 km e cam mult pentru orice ulei care nu e Long Life. Eu dupa 6000 km l-am schimbat mai ales pentru ca trecuse rodajul si vroiam ulei proaspat si curat
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• La fel si eu primul schimb l-am facut la 7500 km ca era in rodaj si tot dacia oil 5w30 am pus intradevar maxim 15 mi km ar trebui tinut un ulei in motor .

Comment

• Dacia n-a facut decat sa prelungeasca intervalu de revizie, cu ref la ulei: de la 7500 marit la 10000 km pt regim sever si de la 15 la 20000 pt mers normal.
                  La un mers relativ normal (suna aiurea..) n-are nimic motorul daca se merge 20000 km fara schimb ulei.
                  Daca ai talpa mare sau grea, apai nici 15000 km nu-i bine sa ti uleiu in motor.

Comparatie deplasata de tot, dar ca idee (ca tot de motor e vorba nu de alta), la Ferrari 430 si la alte modele Ferrari, revizia si schimbu de oloi implicit se fac la 3500 mile (adica vreo 5600 km) ))

PS: Elf e cam tot una cu Dacia Oil (defapt e Elf 100%, asa cum pe bidonul de ulei de BMW scrie BMW si e facut de Mobil, sau ulei Ford care e facut tot de Mobil sau Castrol, dar scrie Ford...sau ulei GM - Gen Motors, dar e facut de Valvoline).
                  Last edited by Octavian; 1 February 2009, 21:58.

Comment

• Nu a zis nimeni nimic de dacia oil doar ca elf-ul este un pic mai bun.
                    sigpic1.6 16v Euro 5 + GPL

Comment

• De unde stii asta?

Comment

• Uleiul Dacia Oil dupa parerea mea e cel mai nasol ulei(dupa 5.000 km a inceput sa cantzane motorul la prima cheie) uleiul Elf isi pastreaza mult mai bine proprietatile dar si le cam pierde pana la 10.000km si eu acum folosesc ulei Castrol RS 10W60 de care sunt extraordinar de multumit si imi cam pare rau de el cand il dau jos la 10.000km si ma gandeam sa maresc intervalul de revizie de la 10.000 la 20.000 de km si la 10.000 sa schimb doar filtrul de aer care se imbacseste destul de rau

Comment

• Uleiul elf si dacia oil au proprietati asemanatoare nu am spus eu ci un mecanic de la dacia service.

Comment

• Acu' o saptamana am pus castrol 5w40.

Comment

• noutate
                              din octombrie anu trecut uleiul dacia oil nu este altceva decit elf rebranduit
                              chestie aflata de la o colega [ing chimist] care a lucrat intruin laborator in care se faceau analize de calitate , de fapt veneau la analiza sub forma ELF INDICATIV -DACIA OIL iar tabela de analiza este marca ELF [inainte era dacia oil]
                              baiatu cu lenuta monteza filtre polen , alarme si alte cele

Comment

• Nu-i nici o noutate (ma rog, nu pt mine) Elf sau DaciaOil e acelasi, dar unii dorm mai linistit noaptea daca stiu ca au bagat oloi pe care scria Elf si nu DaciaOil...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google