Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• salure la toata lumea.
    Amun logan diesel 1.5dci si doresc sa fac revizia de 40000 de km. La prima revizie mi s-a schimbat uleiul la meridian vest bucuresti cu elf turbo diesel 10W-40.
    la urmatoarele 2 revizii de 20000 respectiv 30000 cu Mobil 1 10W40.
    Acum vreau sa fac revizia la Dacoserv Militari Bucuresti, si cei de acolo mi-au spus ca folosesc Castrol.
    As dori sa stiu un punct de vedere profesionist si sigur daca acest lucru e normal, aici referindu-ma la aceasta schimbare de tipuri de uleiuri. Stiu ca daca doresti sa schimbi uleiul e recomandabil sa speli motorul si apoi sa-l schimbi.
    Ajutati-ma va rog cu un sfat.
    Va multumesc.

Comment

• In mod normal la service au Elf, Mobil, Castrol, adica n-au numai un tip de ulei care-l folosesc si gata.

Atata timp cat e golire completa (deci nu se face completare cu alt ulei) n-are nimic, nu trebuie spalat motorul la interior. Alea 100-150 gr ce mai raman (daca raman) n-au nici o influenta asupra uleiului nou.
      Daca vrei sa mergi in continuare pe Mobil, vezi daca poti sa aduci tu uleiul (ar trebui sa te lase) si de asemenea ti-as recomanda (doar o parere) sa bagi 5W40 (fie Castrol fie Mobil), e ceva mai bun decat 10W40.

Comment

• Mariane, idea este sa te hotarasti asupra unei marci de ulei si sa mergi cu el in continuare . Daca tot ai folosit Mobil ultimi 20 mii/km, si ai fost multumit de performantele motorului, nu vad de ce nu continui cu asta.
        Din ce stiu eu , nu-i indicat sa schimbi marca uleiului la fiecare revizie.
        , sunt cu ochii pe voi !
        :thumbsup:

Comment

• cat timp uleiul are aceleasi proprietati, e ok.
          Nu e bine sa schimbi tipul de ulei... Diferenta intre marci, la acelasi tip de ulei e foarte mica, aici vorbind despre uleiui bune... Castrol, Valvoline, Mobil, Aral...
          Better late than never, but never better late

Comment

• Salutare la toata lumea.
            de pe site-ul castrol am aflat ca uleiul recomandat de ei pentru logan diesel este edge turbo diesel 5w40. la service mi-au spus ca imi ofera castro slx profesional 5 w40.
            eu o sa merg pe edge .
            voi ce parere aveti

Comment

• e conceput in special pentru motoarele diesel cu pompe duze (gen TDI)
              Last edited by darksid3; 12 February 2009, 00:33.
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Gama EDGE dupa mine vazut e cel mai bun oloi de la Castrol (si pretu pe masura).

Comment

• Ce parere aveti despre ELF EVOLUTION SXR 5W30?

Comment

• eu folosesc Castrol Edge 5w30 motor 1,4 mpi . E bine?

Comment

• Orice e de firma buna si are 5w40, 5w30, 0w40 sunt foarte bune pentru motoarele Renault. Conteaza sa aibe cel putin ACEA A3/B3, B4 sau API CL...o sa albesc de tot pe thread-ul asta la cat am repetat
                      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• În carnetul de întrețienre se recomandă 5w30, dar aici am văzut că majoritatea folosesc 5w40 care e explicația?

Castrol Edge 5w30 cu specificația SAE 5W-30; ACEA A3/B3/B4
                        Last edited by SPQR; 13 February 2009, 14:03. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Deci e un ulei foarte bun, varfu de gama de la Castrol (cum ar fi 5W30 ESP Formula de la Mobil1).

Comment

• Apropo de oloiul tau Tavi am fost azi in zona UTA la magazinul ala Verbita.
                            211 lei costa la bidon de 4 litri,iar daca il iei la litru e 56 de lei litru.
                            pai tre sa fiu fraier sa imi iau la litru,nu?asa ies peste 220 de lei

Comment

• Eu cand am fost la revizie am luat ulei dacia oil de la ei din service 5w30 cu 90 ron si sunt multumit al schimb la 10000 km dupa parerea mea i cam mult sa dau 200 rom pe 4 litri raman la dacia oil ca este bun nu sunt prosti aia de la dacia ce scriu in carnetul de intretinere.

Comment

• Pai nu sunt prosti, dar ar fi culmea sa-ti bage la schimb oloi de asta scump, ar cam sari din ''tipar'' (adica ieftina la intretinere).

Tu faci 10000 km cu Dacia Oil si dai 90 lei la schimb, eu dau 165 de lei pe M1 ESP Formula si merg 20000 km , cine iese mai ieftin? Plus ca e garantat mai bun decat Dacia Oil.

PS: bun, ideea e ca eu merg cu el 15000, dar as putea lejer sa-l tin 20-25000 km in motor.
                                Ce vreau sa spun ca nu e mare diferenta de pret daca faci un calcul (la exemplul tau).

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google