Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Aral Bluetronic 5w30 cred, nu mai stiu exact,in opinia mea e super bun uleiul asta Aral,si se simte la motor,intrebarea ar fi daca e bun in cazul unui condus mai sportiv,respectiv folosirea motorului la turatii mai mari?

Comment

• Daca e Aral BlueTronic e numai 10w40 caz in care nu e indicat la forje (depinde si ce intelegi prin forje)...daca sti sigur ca e 5w30, atunci e Aral HighTronic F...in principiu uleiurile care se termina cu w30 nu sunt in regula pentru forje cu exceptia celor care sunt de generatie foarte noua, deci ori bagi Aral 5w40 HighTronic (tine foarte bine la conditii extreme), ori nu abuzezi cu uleiul care-l ai acum in motor
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Na lasa nu mai speria lumea ))
        Si cu DaciaOil poti sa-i dai forje, ca nu sughita.
        Treaba e sa-si pastreze proprietatile la solicitari mai mari si desigur, daca stii ca esti talpaci, indicat sa schimbi oloiu mai devreme (sau cum spui, bagi unu' bun si stai linistit 15-20000 km).
        Dar daca dai forje dupa forje, obligatoriu sa miscorezi intervalu de schimb ulei.
        Nu se simte treaba asta la motoarele relativ noi - in timp vezi daca te mai tine 300-400000 km motorul sau numai 150-200000 km dupa care incepe sa se dea pe ulei.

PS: uite la mine, dupa calculul meu - motorul tre sa ma tina cam 140-150000 km, cam atat o sa-l tin, dupa care mai tre sa mearga bine ceva timp si la noul proprietar.

PPS: de meserie sunt ''semitalpaci'' cu usoare perioade de paranoia (sar pistoanele prin capota )
        Last edited by Octavian; 8 March 2009, 12:16.

Comment

• Salut.Tavi tu ce ulei folosesti?
          Un prieten m-ia recomandat ARAL,ce stiti despre el?Eu stiu ca e de provenienta germana.
          Un Logan----YNG-----
          Numai bine.

Comment

• Scrie pe thread-ul asta...cred ca sunt zeci de posturi )))

Comment

• Lasa ca repetam (daca n-am repeta de atatea ori, puteam inchide topicu demult )) ) .

Augustin: eu folosesc Mobil1 5W30 ESP Formula, cred eu ca e unul dintre cele mai bune uleiuri sintetice 5W30.
              Aralu e un ulei bun (cele sintetice) si da , e facut in Germania - dar vezi ca la noi inca e miraju ''Made in Germany'' gata, e cel mai bun.

Comment

• Si esti multumit de el?
                Eu am un stil de condus mai amestecat :
                -sportiv(uneori).60%
                -mai calm(atunci cind sumt cu fetele in masina)
                Eu acum folosesc Dacia Oil.Si sincer sunt multumit de el.Oricum trebuie sa fac schimbul[fac 10.000.uleiul e recomandat pina la 15.000],si ma gindeam sa bag altceva.
                Va salut.
                Un Logan----YNG-----
                Numai bine.

Comment

• Eu nu prea sunt multumit de el din cauza pretului ))) , dar motorul cred ca e foarte multumit.

Comment

• Ok.Mersi Tavi si numai bine.
                    Un Logan----YNG-----
                    Numai bine.

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
                      Daca e Aral BlueTronic e numai 10w40 caz in care nu e indicat la forje (depinde si ce intelegi prin forje)...daca sti sigur ca e 5w30, atunci e Aral HighTronic F...in principiu uleiurile care se termina cu w30 nu sunt in regula pentru forje cu exceptia celor care sunt de generatie foarte noua, deci ori bagi Aral 5w40 HighTronic (tine foarte bine la conditii extreme), ori nu abuzezi cu uleiul care-l ai acum in motor
                      M-ai facut ca duminica,de 8 martie sa ma duc la magazinul de unde am luat uleiul sa ma lamuresc ce eraUleiul pe care l-am bagat de curand e Aral 5w40

Comment

• E bun uleiul....e mai bun decat 10w40

Comment

• Originally posted by Octavian___30 View Post
                          Na lasa nu mai speria lumea ))
                          Si cu DaciaOil poti sa-i dai forje, ca nu sughita.
                          Treaba e sa-si pastreze proprietatile la solicitari mai mari si desigur, daca stii ca esti talpaci, indicat sa schimbi oloiu mai devreme (sau cum spui, bagi unu' bun si stai linistit 15-20000 km).
                          Dar daca dai forje dupa forje, obligatoriu sa miscorezi intervalu de schimb ulei.
                          Nu se simte treaba asta la motoarele relativ noi - in timp vezi daca te mai tine 300-400000 km motorul sau numai 150-200000 km dupa care incepe sa se dea pe ulei.

PS: uite la mine, dupa calculul meu - motorul tre sa ma tina cam 140-150000 km, cam atat o sa-l tin, dupa care mai tre sa mearga bine ceva timp si la noul proprietar.

PPS: de meserie sunt ''semitalpaci'' cu usoare perioade de paranoia (sar pistoanele prin capota )
                          ,,Semitalpaci" spui tu Tavi?))
                          Sa fim seriosi,atunci un ul care schimba la 2500,cum e?

Comment

• Mosneag ))) , daca e la drum lung. In oras daca accelerezi usor, poti schimba linistit I , II , III la ~2500 rpm (nu e cazu meu, mie imi place sa decolez pe prima banda de la ~3500rpm, ca desigur toti boii cu Passat si Haudi sunt pe banda doi - daca vrei sa te misti repede am remercat ca banda unu e cea mai buna ). Vezi? D-aia imi trebuie un oloi bun, ca sa trag sperante ca nu-mi crapa motorul prematur.

Comment

• Originally posted by Octavian___30 View Post
                              Eu nu prea sunt multumit de el din cauza pretului ))) , dar motorul cred ca e foarte multumit.

Am vazut si eu azi in carrefour,adevarat pretul e cam mare,250lei/4litri.
                              Un Logan----YNG-----
                              Numai bine.

Comment

• Cauta la magazine auto, pretul sigurat e mai mic (chiar si la magazinu de reprezentanta, e mai mic). Oricum...4 litri tot in jur de 2 mil costa ...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google