Eu nu am zis ca nu este bun uleiul ca eu numai dinasta folosesc dar este cam hulit de uni de pe forum nu de mine!
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by Octavian___30 View PostDaca tu imi arati un Logan care a avut probleme la motor din cauza uleiului DaciaOil eu il mananc pe paine )))
La diesel nu-i chiar asa: la dci-ul de servici "tratat" numai cu Dacia Oil si Elf i-am schimbat turbina la 110000km, pe cand un coleg care a bagat numai Mobil si Castrol are 150000 si e beton motorul( amandoi forjam masinile alea).Din practica vorbesc, la diesel conteaza foarte mult uleiul.
Comment
-
Dragi colegi , astazi de dimineata am facut schimbul de ulei . Am avut un helix full sintetic 5w40 in motor original de la skoda. Astazi am schimbat uleiul si am bagat 5w30 Mobil1 ESP Formula . Am calatorit in oras si am iesit si in afara orasului astazi si parerea mea este :SUPER - merita fiecare ron .Indicatorul de ulei se stinge mai repede in bord , urca mai usor in ture , motorul merge mai lin . Recomand acest tip de ulei chiar daca este un picut mai scump. Eu zic sa faceti un calcul amanuntit si va veti da seama ca mai bine un ulei bun decat un ulei mai putin bun (nu dau nume ). Am 40000km si pana o sa schimb masina numai de asta o sa bag .
P.S. Acest ulei merge foarte bine si cu un tratament ulei cu teflon pentru motor. Cu bine1.2 TSI
Comment
-
Corect, uleiurile sintetice moderne au tot ce le trebuie sa protejeze motorul. Zilele trecute am mers cu un taxi logan 1.4 mpi care avea 193.000 km. Cei drept, arata jalnic la exterior si troncanea mai rau ca, caruta lui tataie, dar motorul mergea brici.Soferul mi-a spus ca in afara de ulei sintetic Castrol si Mobil, motorasul ala n-a vazut nimic altceva.
De altfel, pana la urma, cat aveti de gand sa tineti masina?Last edited by darksid3; 4 April 2009, 21:08.
Comment
-
Cati km are masina?
Nu zic ca e un ulei prost, dar faptul ca e facut si imbuteliat de Lubrifin-Brasov nu-mi inspira prea mare incredere.
Bafta si multi km fara probleme!
Nu zic ca este un ulei prost( nu am folosit niciodata), dar faptul ca e facut si imbuteliat de Lubrifin-Brasov nu-mi inspira prea mare incredere.
nu mai da Quote la postul nterior
Comment
-
Originally posted by irinel View PostDragi colegi , astazi de dimineata am facut schimbul de ulei . Am avut un helix full sintetic 5w40 in motor original de la skoda. Astazi am schimbat uleiul si am bagat 5w30 Mobil1 ESP Formula . Am calatorit in oras si am iesit si in afara orasului astazi si parerea mea este :SUPER - merita fiecare ron .Indicatorul de ulei se stinge mai repede in bord , urca mai usor in ture , motorul merge mai lin . Recomand acest tip de ulei chiar daca este un picut mai scump. .................................................. ...................
P.S. Acest ulei merge foarte bine si cu un tratament ulei cu teflon pentru motor. Cu bine
Da, clar merge mai ''rotund'' motorul.
PS: nu baga tefloane si alte porcarii in motor.
Comment
-
cat ulei intra in motor? 3L; 3,3L; 3,5L? sau mai bine zis, cat ulei sa iau, 3 sau 4 L. m-am hotarat sa iau MOBIL ESP. puteti sa imi spuneti unde ar trrebui sa fie imbuteliat/fabricat. vreau sa-l iau din sellgors
Octavian please helpLast edited by bogdan_1984; 5 April 2009, 09:39.sigpic
Comment
-
Originally posted by bogdan_1984 View Postcat ulei intra in motor? 3L; 3,3L; 3,5L? sau mai bine zis, cat ulei sa iau, 3 sau 4 L. m-am hotarat sa iau MOBIL ESP. puteti sa imi spuneti unde ar trrebui sa fie imbuteliat/fabricat. vreau sa-l iau din sellgors
Octavian please help
Merge si 3 litri (o sa fie nivelu aproape de maxim) dar ia 4 ca sa ai si de rezerva.
Normal intra 3.1-3.2 litri cu filtrul de ulei schimbat (obligatoriu!)
Adi:mergi tot pe Castrol, dar ia un 5W40
Comment
Comment