Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• La mine a intrat cam3,8 l si este peste maximmasin 5 mm am fost la service dupa revizie si a zis ca nu are nimica a vrut sa absoarba putin dar nu a fost necesar!

Comment

• Originally posted by bogdan_1984 View Post
      cat ulei intra in motor? 3L; 3,3L; 3,5L? sau mai bine zis, cat ulei sa iau, 3 sau 4 L. m-am hotarat sa iau MOBIL ESP. puteti sa imi spuneti unde ar trrebui sa fie imbuteliat/fabricat. vreau sa-l iau din sellgors

Octavian please help
      Am vazut oferta la esp formula la selgros , pretul este foarte bun la bidon de 4L. In mod normal iti ajung 3 litri dar e bine sa mai ai acolo un rest deci indicat este 4L. Repet am facut studiu de caz si 4l de la Selgros este cea mai buna oferta pentru ESP Formula Mobil 1
      1.2 TSI

Comment

• 237 ron e bun pretul? am cumparat pana la urma 4L. din sellgros. este produs si imbuteliat in belgia. fabriacat in 06.2008. trebuie un filtru de ulei mai bun, sau e de ajuns cel de la dacia?
        sigpic

Comment

• Cumpara unul de uzina si este perfect ... si daca tot schimbi uleiul da si filtrul de aer jos .... asta daca tii la fel de mult ca si mine la masina
          1.2 TSI

Comment

• Originally posted by MyKe View Post

2. EDGE Sport are proprietăţi mai bune decât ESP Formula.
            ...si te-ai pus sa compari doar prin prisma vascozitatii la cald doua uleiuri cu indici de vascozitate total diferiti 5W30 cu 0W40

Hai atunci sa iau un 5W50 de la Mobil1 care e vascos ca naiba la cald si sa vedem, care e mai ''bun'' la vascozitate la cald.
            Mai vascos NU inseamna si mai bun, conteaza f mult regimul de functionare al motorului.

Trebuia sa-l compari cu Mobil1 0W40.

Oricum si la comparatia asta a ta am doua bile albe pt Mobil1: vascozitatea la rece mai buna si cenusa eliminata mai mica decat la Edge 0W40, ma rog, chiar neesential, dar e mai mica )
            In rest NU vad cu ce ar fi mai bun Edge 0W40 ca un 5W30 Mobil1, repet comparatia e deplasata.

Comment

• La mine a intrat 3,3 L la ultimul schimb, inclusiv cu filtrul de ulei( nivelul pe maxim).
              Filtrul de aer ar trebui schimbat mai des la ce praf e pe soselele noastre. Eu il schimb singur la fiecare 7500km.

Comment

• Eu il mai dau jos si-l aspir (cu aspiratorul desigur)

Comment

• Nu mai sări aşa repede, nea Tavi. Am comparat EDGE Sport cu ESP Formula pentru că am fost nevoit s-o fac, dacă ai văzut posturile de mai sus, când mă întrebau dacă e mai bun unu' decât celălalt (strict dintre cele 2).

Am comparat şi Castrolu' 0W-40 cu Mobilu' 0W-40, dar având în vedere faptul că EDGE Sport e 186 lei, iar Protection Formula 213 lei, am zis că se compensează şi rămân la Castrol. Mi-a plăcut şi mie ce-am văzut la Mobil, dar abia i-am băgat pe gât lu' taică-miu Castrolu' şi nu vreau să întind la mai mult...

Rămâne să sun mâine la Dacia, să văd dacă mă primesc cu 0W-40, sper să nu-mi dea cu flit... Poate pot să merg şi cu filtrele (MANN).

P.S. Matale ce-ai alege în locul meu? Chiar merită ESP Formula 239 lei în detrimentul celorlalte? Eu nu prea cred...

Mama lor de uleiuri...

Comment

• Pai eu am ales deja, ESP Formula 5W30.
                    Daca nu era asta, era Mobil1 0W40.
                    Asta NU pt ca as avea ceva legat de Castrol, sau ca este mai slab, etc etc.
                    Ambele sunt branduri bune care fac oloiuri de calitate.

Ramai la Castrol clar.

PS: crede-ma ca nici eu nu stiam prea bine ce iau cand am luat 5W30 Mobil. Mi-a facut cu ochiul ))
                    Pe parcurs m-am lamurit, mai ales practic.
                    Last edited by Octavian; 5 April 2009, 18:22.

Comment

• Si cum se prezinta practic 5w30 Mobil?
                      Trebuie sa fac si eu schimbul si nu stiu ce sa bag: Aral 5w40( asta il am si acum), Mobil1 5w30 ESP, Mobil 5w40, ELF 5w30..............etc.

nu mai da quote la postul anterior
                      Last edited by darksid3; 5 April 2009, 22:09.

Comment

• trebuie sa fac si eu revizia de 40.000... si vreau sa stiu ce ulei din marca castrol sa folosesc? pana acum era in garantie masina si mi`au bagat vreo 3 marci de ulei. specific ca am logan 1.5 dci si astia 40.000 i`am facut intr`un an si jum.

Comment

• Castrol Magnatec Diesel 10W-40. E bunicel si nu e nici scump( undeva pana in 30 Ron/Litru). Daca ai "pretentii", Castrol Magnatec Diesel 5w-40, ceva mai scump dar mai bun.
                          Last edited by Florin80; 5 April 2009, 23:04.

Comment

• Nu-nteleg de ce se foloseste un ulei de genul 10 W40, cumva sunt motoare peste 200.000 de Km. ? (Si nici macar in acest caz, daca nu se observa un consum mare de ulei).
                            Dupa aceea aud de probleme la semeringuri si alte scapari de ulei.
                            Este un ulei, cel mult si cu bunavointa semi-sintetic, sa nu mai vorbesc de faptul ca este prea vascos.
                            Consider ca un ulei 5W40, pentru clima noastra este mai mult decat binevenit pentru motor.Daca tii la motor, eu recomand Castrol Edge turbo diesel 5W40 si daca banii nu sunt o problema bine-nteles. Daca nu macar un Castrol Magnatec 5W40.
                            Sper sa nu se considere reclama.
                            Last edited by Troy; 5 April 2009, 23:20.

Comment

• Subscriu la ce a spus Troy
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by irinel View Post
                                Dragi colegi , astazi de dimineata am facut schimbul de ulei . Am avut un helix full sintetic 5w40 in motor original de la skoda. Astazi am schimbat uleiul si am bagat 5w30 Mobil1 ESP Formula . Am calatorit in oras si am iesit si in afara orasului astazi si parerea mea este :SUPER - merita fiecare ron .Indicatorul de ulei se stinge mai repede in bord , urca mai usor in ture , motorul merge mai lin . Recomand acest tip de ulei chiar daca este un picut mai scump. Eu zic sa faceti un calcul amanuntit si va veti da seama ca mai bine un ulei bun decat un ulei mai putin bun (nu dau nume ). Am 40000km si pana o sa schimb masina numai de asta o sa bag .
                                P.S. Acest ulei merge foarte bine si cu un tratament ulei cu teflon pentru motor. Cu bine
                                Cand dai 250 ron pe un ulei vrei sa ii mai bagi si aditivi?...totusi nu conducem un porsche e un logan si un ulei care costa din punctul meu de vedere cam mult e suficient sa stai cu sufletul impacat ca motorul tau va fi protejat impotriva uzurii.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google