Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Florin80 View Post
    Din cate am auzit in stanga si dreapta, Dura Lube se baga la motoare foarte obosite, care consuma mult ulei datorita uzurii partilor interne, nicidecum la un motor de 100000km.
    Dura Lube se poate baga dupa 30.000 km.La uleiurile sintetice nu cred ca e cazul,in schimb la cele minerale eu zic ca e binevenit.Am avut 2 Dacii la care am bagat Dura Lube si n-am avut nici o problema.
    Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• @cezar cred ca 5000 sunt facuti in bucuresti

Comment

• Mai mergi cu masina cel putin pana la 10 000 km.
        Nu are rost sa-l schimbi...decat pt linistea ta sufleteasca.

Comment

• Din cate stiu, cei de la Dacia recomanda Dacia Oil sau Mobil.
          Stie cineva daca e vorba de Mobil sau Mobil1? Stiu ca sunt doua marci diferite.

Comment

• pe cartea DACIA recomanda (nu obliga) DACIA oil. atat. nici macar ELF, sau alte floriol-uri
            sigpic

Comment

• Am fost la reprezentanta acum cateva zile si am aintrebat daca pot sa pun alt ulei inafara de dacia oil. Mi-au zis ca au pe stoc si pot sa-mi puna Dacia Oil sau Mobil, iar pentru alte uleiuri trebuie vorbit la garantie. Deci merge si Mobil din punctul lor de vedere. Pe urma am aflat ca exista Mobil si Mobil1.
              Acum, normal ca daca e vorba despre Mobil, nu e mare lucru, dar poate mai intreb odata si ma lamuresc direct de la ei.

Comment

• Din cate stiu eu, Mobil si Mobil1 sunt 2 branduri ale aceluiasi producator, Mobil1 fiind cel superior.

Comment

• S-ar putea sa fie si-asa, am cictit si io pe net... Oricum, diferenta de pret e mare intre cele doua, deci si calitatea e diferita.

Comment

• Originally posted by vladmarcu86 View Post
                    Am fost la reprezentanta acum cateva zile si am aintrebat daca pot sa pun alt ulei inafara de dacia oil. Mi-au zis ca au pe stoc si pot sa-mi puna Dacia Oil sau Mobil, iar pentru alte uleiuri trebuie vorbit la garantie. Deci merge si Mobil din punctul lor de vedere. Pe urma am aflat ca exista Mobil si Mobil1.
                    Acum, normal ca daca e vorba despre Mobil, nu e mare lucru, dar poate mai intreb odata si ma lamuresc direct de la ei.
                    Totul difera de la service la service: la service-ul la care am facut eu reviziile in Bucuresti aveau numai uleiuri Dacia si Elf. La alt service, tot in Bucuresti, unde isi face reviziile un coleg de servici au Dacia, Mobil si odata i-au bagat si Castrol. In mod normal tu poti sa aduci orice ulei care respecta indicatiile producatorului, singura grija a ta e sa nu fie contrafacut ca altfel, daca ai probleme la motor si i-ti testeaza uleiul, pierzi garantia.

Comment

• este irelevant cine e Mobil sau cine e mobil 1. relevant este ca fiecare reprezentanta are politica ei. vor sa isi vanda marfa. nu ce zic ei in service este relevant, ci ceea ce scrie in carte este relevant. altfel, puteti sa aruncati cartile si sa va luati dupa ce spun dealerii
                      sigpic

Comment

• Pai daca dileru recomanda Mobil sau Elf (pe langa Dacia Oil), nu cred ca am vreo problema daca imi crapa motorul din cauza uleiului atat timp cat masina este in garantie. Deci e bine daca unele reprezentante folosesc si alte uleiuri mai bune, fara sa ne afecteze noua garantia. Cine ar mai pune Dacia Oil (chiar daca scrie in carte) cand la reprezentanta te pune sa alegi intre Dacia Oil, Mobil 1 sau Castrol, atat timp cat banii nu ar fi o problema.

Comment

• Banii ar fi o problema,ca au niste preturi la reprezentante...
                          Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Am auzit de cazuri in care pe carnetul de service dupe efectuarea reviziei au completat ceva de genul: "Ulei XYZ 5W-40 ADUS DE CLIENT". Cu alte cuvinte incearca sa cam bage frica in tine( in eventualitatea putin probabila de defectiune la motor sa gaseasca rapid cauza) si data viitoare sa iei uleiul de la ei, cu adaos de nu stiu cat la suta fata de supermarket de ex.
                            Last edited by Florin80; 8 April 2009, 22:36.

Comment

• Normal ca daca se stirca ceva pe la motor, iar pe carte scrie ca revizia a fost facuta cu uleiul adus de client, te freaca pe toate partile: "dom`le, nu stii ca uleiurile din supermaketuri nu-s bune? uite ca s-a sticat daca-ai bagat din ala..." chiar daca motorul are probleme care nu au nici o legaura cu uleiul, ei sunt cei care "stiu" cel mai bine.
                              Ca sa stai linistit, ori bagi dacia oil, ori te rupi de niste bani si pui alt ulei mai bun, tot de la ei.

Comment

• Asta am facut si eu( am bagat ce ulei era mai bun din service), dar numai pe perioada garantiei. Ca si parere personala, supermarket-urile mi se par un loc mult mai sigur de unde poti cumpara uleiuri fata de targuri, magazine de piese de schimb de la coltul strazii, etc.
                                Last edited by Florin80; 8 April 2009, 23:16.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google