Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• la motoarele reno se recomanda elf care este explicatia?

Comment

• la motoarele de pe logan, se recomanda DACIA oil
      sigpic

Comment

• Este firma care apartine de ei asa cum este si dacia oil!

Comment

• da motorul de logan este reno si gandeam ulei elf

Comment

• Dacia Oil si Elf care sunt recomandate pt Logan atat benzinar cat si diesel, sunt uleiuri identice doar ca difera ambalajul si pretul. sunt produse de aceeasi firma.
            noi sa fim sanatosi si masinile benzina in rezervor

Comment

• Originally posted by lorenzlorenzu View Post
              la motoarele reno se recomanda elf care este explicatia?
              Pura strategie de marketing. Pana la urma de unde stie metalul ce ulei e pe el?

Comment

• Am o intrebare: ELF este Companie de Stat franceza ?

Comment

• Originally posted by irinel View Post
                  eu zic ca fiecare are dreptul la o parere proprie si a mea este ca Mobil ! esp formula nu se compara cu celelalte ...
                  E parerea ta si trebuie respectata, dar din pura curiozitate - de unde stii ca Mobil1 ESP e cel mai bun?
                  Si eu am bagat la ultimul schimb Mobil1 5W-30 ESP, dar nu am obsevat diferente fata de ce am avut bun innainte( Elf 5w-40, Castrol 5w-40, Aral 5w-40, ), doar fata de Elf 10w-40: se stingea becul de ulei mai incet si era mai zgomotos motorul pe forje, in rest nimic.

Originally posted by madi View Post
                  Am o intrebare: ELF este Companie de Stat franceza ?
                  Elf este un brand al grupului francez TOTAL din care fac parte brandurile de ulei: Total, Elf, Lubrifin. De altfel sunt uleiuri ELF fabricate si/sau imbuteliate la Lubrifin/Brasov.
                  Last edited by Florin80; 14 April 2009, 21:53. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• am o intrebare , ultima data am bagat in ea CASTROL 5w40 si mi-a ramas un litru
                    pot sa mai cumpar doi litri tot 5w40 si sa il pun si pe asta ce mi-a ramas ?
                    uleiul ramas a stat in garaj de azi toamna pana acum ..in garaj fiind temperaturi intre -5grade si 30
                    Its just a car ...

Comment

• cred ca ti-ai dat singur raspunsul in intrebarea ta , ai folosit uleiuri cu indice 5w de aia probabil ca nu ai simtit diferenta. Dar sa stii ca este o diferenta o simt la masina mea. Nu stiu cum de este a ta mai zgomotoasa in ture cu acest tip de ulei pentru ca a mea toarce la 4000 , 5000de ture ca o pisica.
                      1.2 TSI

Comment

• Pana la urma ce folosesti, Mobil 1 ESP Formula sau Elf 10W-40 ?( din ultimul tau post ca raspuns la postul meu ultim se intelege ca folosesti Elf 10W-40: cu ELF 10W-40 aveam motorul mai zgomotos).
                        Ramane intrebarea: de unde stii ca Mobil1 ESP este CEL mai bun ?( nu am zis ca nu ar fi bun, dar de unde stii ca e cel mai bun?)
                        Last edited by Florin80; 15 April 2009, 20:07.

Comment

• cauta pe internet si ai sa gasesti ca e foarte rezistent la regim hi level. si in afara de faptul ca motorul urca mai bine in ture mai este si faptul ca stinge mai repede indicatorul in bord si apoi mai depinde si de cat mergi cu masina . pentru ca daca esti bunic la volan si schimbi treapta la 2200 nu ai sa iti dai seama de ce se intampla cu masina ta niciodata . Numai bine inchei aici
                          1.2 TSI

Comment

• Originally posted by Florin80 View Post
                            Pana la urma ce folosesti, Mobil 1 ESP Formula sau Elf 10W-40 ?( din ultimul tau post ca raspuns la postul meu ultim se intelege ca folosesti Elf 10W-40: cu ELF 10W-40 aveam motorul mai zgomotos).
                            Ramane intrebarea: de unde stii ca Mobil1 ESP este CEL mai bun ?( nu am zis ca nu ar fi bun, dar de unde stii ca e cel mai bun?)
                            Ma bag un pic in discutia voastra (sa lasam zgomotele motorului, tot motoru ala e, indiferent ce ulei bagi) dar dupa fisa tehnica reiese a fi cam cel mai bun adica: vascozitatea mica la rece si relativ mare la cald, poate cea mai mare (fata de alte 5W30) , cenusa/sulfatii sunt mult mai mici fata de alte 5W30 (chiar si decat Castrol EDGE 5W30 care eu il vad a fi printre cele mai bune oloiuri) asta face rau la catalizator si oxideaza motorul.
                            Bun, diferentele sunt asa de mici incat nu are neaparat un aport super pozitiv la motor, dar cel putin dupa datele din fisa, ar fi cel mai bun.

PS: Raduprov - lnistit poti sa faci operatiunea, daca bidonu a fost inchis, n-are nimic ca a stat peste iarna in garaj.
                            Last edited by Octavian; 15 April 2009, 22:20.

Comment

• E, a fost atat de greu sa se dea un raspuns cat de cat profesional ? Multumesc Tavi, eu chiar vroiam sa stiu de ce e considerat de unii a fi cel mai bun, si eu il folosesc dar nu am simtit diferente mari fata de ce am avut innainte( Aral 5w-40, Elf 5W-40), si nu merg chiar batraneste: exceptand mersul bara la bara, schimb intre 3000 si 3700 la 1.4 mpi, forje mai rar .
                              Last edited by Florin80; 15 April 2009, 22:37.

Comment

• Elf nu am folosit dar vreme de vre-o 20.000 km am facut 2 schimburi cu Aral 5w40 HighTronic...intradevar diferente mari nu sunt dar la turatii ridicate ( peste 4500 RPM) zgomotul motorului este schimbat in bine cu ESP-ul...nu sunt zgomote suspecte si parca fluiera in loc de batai rapide metalice. Nu am schimbat Aral-ul ca nu ar fi fost bun dar m-am gandit ca din moment ce masina vine cu ulei 5w30 din fabrica, atunci sa-i bag aceeasi cifra de vascozitate dar un ulei superior...si la cati bani bag in benzina intr-un an de zile, de ce sa ma zgarcesc la max200 de lei cat costa 3-4 L de Mobil 1 ESP
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google