Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Mobil 1 SynPower nu exista...poate ai vrut sa zici Mobil S 5w40 (Repet nu e acelasi lucru cu Mobil 1)

Uite aici fisele
    Attached Files
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Mersi. Aral, dupa fisierul ala word (nu stiu cat de veridica este fisa) ar avea un indice de vascozitate fenomenal ~ 190 (tocmai deaia am si dubii). Mobil 1 ar avea si el un indice bun ~ 175, insa la ambii producatori lipseste din fisa Total Base Number (TBN).

P.S.: Este adevarat ca cea mai importanta caracteristica este indicele de vascozitate, dar nu-mi plac producatorii care nu au fisa tehnica completa .

P.S.: "Total Base Number (TBN) is the measurement of a lubricant’s reserve alkalinity, which aids in the control of acids formed during the combustion process. The higher a motor oil’s TBN, the more effective it is in suspending wear-causing contaminants and reducing the corrosive effects of acids over an extended period of time."

"The viscosity index (VI) number is a measure of the relative change in viscosity of oil over a temperature range. The HIGHER the viscosity index, the SMALLER the viscosity change over temperature. The VI is not related to the actual viscosity or SAE viscosity, but is a measure of the rate of viscosity change.The VI number is typically used only as an indicator. The actual performance results of low-temperature pumpability tests and high-temperature wear tests of a motor oil are better predictors of good performance in an engine."
      Last edited by catalinux; 15 May 2009, 10:48.
      sigpic

Comment

• Fisa respectiva e la Aral-ul mai vechi...acum e un HighTronic mai nou cu norma SL si probabil si alte imbunatatiri.

Comment

• ma bucur cu ajutorul tau multi ne dam seama ce fel de ulei sa folosim. Bravo!!!!!!!
          eu personal folosesc elf 5w40 si sant multumit de el.
          Last edited by Cezar; 15 May 2009, 17:19. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Oameni buni, eu i-am tras la un prieten de al meu (MCV de 1.6 16V) 4.5 L de Mobil 1 0w40 (din asta nou cu "New Life") . Impresii, e apa domnilor uleiul asta, da apa din aceea "buna", zbarnaie de nu ma pot scula din scaun. Am prins o promotie in Iasi 4+1 la 195 RON. M-am uitat pe eticheta si apare facut in Belgia in nu mai stiu ce localitate ce incepe cu M.

Numai bine,
            Last edited by emanu900; 15 May 2009, 18:56. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• E cel mai tare ulei Mobil 1 0w40...cel mai tare la propriu pentru o masina cu care se merge normal nu in regim raliu permanent

Comment

• va rog sa ma ajutati cu un sfat ...am fost vineri seara la meridian sud la revizie, si cand am luat uleiul am cerut castrol magnatec 10w40 pentru diesel ... cascat cum sunt nu am vazut ca mi-au dat castrol magnatec 10w40 dar pe care nu e inscriptionat diesel, decat dupa ce au efectuat schimbul de ulei ... cand le-am spus de acest lucru mi-au zis ca e acelasi lucru si sa stau linistit... pana acum am folosit mobil super s turbo diesel 10w40 ... totusi vad la castrol ca au magnatec diesel separat de ceea ce am pus eu ... am fost de dimineata la automarcus si aia nu prea aveau chef de nimic si m-au expediat ca sa zic asa cu vorba "las ca merge" ... VA ROG sa-mi spuneti daca sa-l las sau trebuie sa-l schimb neaparat! Masina e inca in garantie asa ca e important pentru mine! Multumesc
                Logan - siguranta si incredere!

Comment

• era scris pe bidon B3 sau B4?
                  http://images.spritmonitor.de/248421.pngPrestige1.5dci

Comment

• http://www.rogri.com/?p=productsMore...0-4-Litri.html

Cum vi se pare pretul asta? Gasesc undeva pe net mai ieftin?

Comment

• B3 era ...

Comment

• Originally posted by razvan2007 View Post
                        va rog sa ma ajutati cu un sfat ...am fost vineri seara la meridian sud la revizie, si cand am luat uleiul am cerut castrol magnatec 10w40 pentru diesel ... cascat cum sunt nu am vazut ca mi-au dat castrol magnatec 10w40 dar pe care nu e inscriptionat diesel, decat dupa ce au efectuat schimbul de ulei ... cand le-am spus de acest lucru mi-au zis ca e acelasi lucru si sa stau linistit... pana acum am folosit mobil super s turbo diesel 10w40 ... totusi vad la castrol ca au magnatec diesel separat de ceea ce am pus eu ... am fost de dimineata la automarcus si aia nu prea aveau chef de nimic si m-au expediat ca sa zic asa cu vorba "las ca merge" ... VA ROG sa-mi spuneti daca sa-l las sau trebuie sa-l schimb neaparat! Masina e inca in garantie asa ca e important pentru mine! Multumesc
                        Eu am bagat p singura data varianta normala de la Castrol 5W-40(cea pe care nu scrie diesel) si a mers perfect 10 000km,stai linistit merge foarte bine,eu avand diesel ca si tine.

Comment

• multumesc ... nu am foarte mare incredere in mecanicii astia de pe la service ...

Comment

• salutare.trebuie sa fac urgent revizia de 30000 si nu stiu c ulei sa bag...mobil 1(5w-40) sau castrol?sunt cele mai bune am intreles...acum am dacia oil de la lubrifin,dar nu mai vreau sa aud de el..inainte ma gandeam la mobil 1 dar parerile sunt impartite..ba ca e bun ba ca nu,ca se aude un zgomot metalic zicea cineva...nici nu mai stiu ce sa iau...help!!!
                            Slow & Safe

Comment

• Amandoua sunt la fel de bune,eu prefer Castrol 5W-40, de la Mobil1 nu as lua decat 0W-40

Comment

• Am mers pana acum cu Castrol Magnatec Diesel 5W40

de la 30000 Castrol EDGE Turbo Diesel 5W40

-daca as mai avea un motor diesel nou
                                - CASTROL EDGE SPORT 0W-40
                                - Mobil 1 Protection Formula 0W-40

pentru cine se uita la bani BP Visco 7000 0W-40

pentru gonaci recomad uleiuri de genul 5w50 10w60
                                http://images.spritmonitor.de/248421.pngPrestige1.5dci

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google