Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Salutare la toata lumea.Astazi am fost la service pt.programare la injectarea de ceara suplimentara in praguri si daca tot am ajuns aici am zis sa intreb daca pot sa schimb uleiul din cv. (pe care l-am bagat acum o saptamina Castrol 80w90) cu ulei 75w80 marca Elf si stupoare... Un domn inginer m-a intrebat de ce vreau sa-l schimb ca e foarte bun si Castrolul.I-am spus respectivului ca am intrebat la vocea clientului si de acolo m-i sa comunicat sa respect uleiul recomandat de producator.Stiti ce raspuns mi-a dat inginerul ? Ca asta mai tine si de marketing si ca cei de la Daci vor sa-si promoveze produsele. Deci nu stiu ce sa mai cred si sper ca nu v-am plictisit prea mult cu problema mea.Multumesc.

Comment

• Pai a avut dreptate mesteru din service, totul tine de marketing.
      Ca ti-a spus ca e bun Castrolu, stii cum e asta? Cum as spune eu de Mobil asa la general ca e bun, asta nu inseamna ca un Mobil 15W40 e bun pt motorul nostru.
      Asa si cu Castrolu', e de calitate, dar nu respecta indicii de vascozitate si in anotimpu rece sigurat vei simti treaba asta cand o sa remarci ca nu-ti intra bine in tr I, tr II agata si masarieru iara te chinui s-o bagi.
      Daca tot l-ai bagat, lasa-l in vara asta ca e pacat de bani, dar in toamna...fara sa-ti mai spuna nimeni nimic vei vedea/simti ca trebuie schimbat cu un 75W80 (chiar nu conteaza daca e TransElf, ulei Dacia, sunt bune).

PS: daca chiar te manca sa pui ceva de la Castrol, te poti orienta spre Castrol Transmax Z.
      Dar eu as merge pe ulei de cutie de la Dacia sau Elf.
      Last edited by Octavian; 26 June 2009, 08:44.

Comment

• Mie ce mi-ati racomanda pentru 1.616v???? ca vreau sa-i fac schimbul cat de curand
        To be or not to be....???

Comment

• Am un Logan 1,6 MPI si vreau ca la 5000 km sa-i fac schimbul de ulei cu CASTROL MAGNATEC 10W40(pe care l-am si cumparat deja). Ce parere aveti?

Comment

• E bine ca faci primul schimb de ulei la 5000 km. Data viitoare cumpara un ulei full sintetic in gen 5w40, 0w40, 5w30 de firma. E bun si asta care l-ai luat dar sa nu-l ai in motor mai mult de 8000 km.
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Octavian,cum ti-ai dat seama ca au nevoie de reglaj culbutori?Dupa sunetul motorului?

Comment

• comiflor: eu iti recomand un Castrol sau Mobil1 0W40 (sau 5W30 full sintetic).
                SELU: daca l-ai si luat deja nah ..baga-l , dar iarna mai bine face la motor un 0W40 sau 5W40 sau 5W30. Vara po' sa mergi si cu 10W40 (e bun si iarna, dar daca sunt altele mai bune...)

Comment

• De liqui moly ce parere aveti? Ieri i-am bagat.... Stiu doar ca e 5w40....
                  Cine vrea mai multe detalii, ii stau la dispozitie.
                  To be or not to be....???

Comment

• E bun Liqui Moly, stai linistit
                    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Azi am stat de vorba cu cineva care are o SuperNova.
                      Are un pic peste 200000 km la bord, in trecut masina de firma (pana la 100si ceva de mii a fost pe mana agentilor...) motorul merge ''ceas''nu manca gram de ulei si foloseste Castrol 5W30.

Comment

• Castrol,Mobil1 tot pe acolo este.

Comment

• pai motor RENAULT mai....sunt mandru de "motoru" meu....
                          Slow & Safe

Comment

• Da, aici am vrut sa ''bat'', e un motor simplu si fiabil.

Comment

• salve. am o rugaminte la voi :ce ziceti de MOL DYNAMIC SYNT 5w40.merita bagat in seama?

Comment

• Am facut 25000 km , masina este un Laureate 1.4 gpl , am bagat elf evolution 5w40.
                                Este al 2-lea schimb de ulei in 2 ani . Dupa ce am trecut pe elf , parca motorul si-a schimbat mersul ... in sensul ca urca mai usor in turatie ( asa am perceput eu ... ) .
                                Last edited by givali; 29 June 2009, 15:21. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google