Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Daca nu te deranjeaza sa ai in motor un ulei care sa aibe vascozitate mai mare ca un 15W40 la rece, e ok
    Pe mine m-ar deranja tare, mai ales toamna-iarna (sa nu mai zic la temp cu minus) cand ii dau prima cheie.
    Cu ''racingu'' asta nu e buna marmelada la orice motoare sunt mai multi factori, nu tine numai de cat e de ''strans'' , ci si de cum e gandit sistemul de ungere, raportul debit/coef de vascozitate (la curse se mai foloseste si 5W20 sau 0W20, taman opusul).
    Daca motorul e gandit sa mearga cu 9-17 grame/mm2 la cald, cam asa ceva trebe bagat in motor, astfel ca daca bagi unu' vascos tare, s-ar putea sa ai surpriza ca pompa sa nu mai poata asigura debitul necesar, dijaba e presiune.

Comment

• Dap, la motoare de turatie foarte ridicata se foloseste pana la 0w20.
      Stiu ca am vazut pe forum persoane care au Castrol RS...poate ne spun ei o impresie personala.
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Pai Sorin (din TM) a spus ca n-a sesizat vreo schimbare la comportament, merge OK.

Ca fapt divers (si off topic, scuze) la Ferrari spre exemplu (F355 ce are Tavi la poza)) se foloseste si 5W40 (unde au intampinat mari probleme la motor) si 5W50 si 5W30.
        Pe circuit s-a comportat mai bine cu 5W30, s-a redus frictiunea (debit mai bun zic eu, foarte important, deci cantitate mai mare de oloi, ungere mai buna) si temperatura la ulei era ceva mai scazuta decat cu 5W40.

Eu zic ca daca nu am nevoie de o ''supraprotectie'' la motor, n-are rost sa folosesc ceva cu vascozitate mare care in particular ar putea chiar face rau (pelicula groasa, debit redus, incalzire mai mare a uleiului si a motorului, la rece timp marit de formare pelicula).

PS: n-avem motoare de racing, avem niste amarate uzate tehnologic, care sunt facute sa tina mult cu un oloi normal.
        Daca dai in el 99,99% ''racing'', o sa-l ia naiba si cu mama oloiurilor pana la urma ))

Comment

• La mine urmeaza revizia cat de curand, masina are 15000 km (putin), deja de la 7000km merg cu 0W40 de la mobil 1, sper ca nu am facut o alegere gresita,ce vreau este sa folosesc in continuare acest ulei, vad totusi ca mai nou i-au schimbat eticheta pe care specifica "NEW LIFE", este vreo diferenta? sau este doar marketing? Inca pot sa iau si ulei din vechea gama, dar deja la urmatoarea revizie o sa trebuiasca sa trec sigur pe noua gama "NEW LIFE". In final ideea este ca vreau sa ma bucur in continuare de un ulei bun pentru ca in general merg mai agresiv cu masina.

Comment

• Mergi in continuare pe Mobil1 0W40 (NewLife cum ii spune, tot aia e) , te bucuri de un ulei super OK.

Comment

• eu folosesc Mobil 1 5W40.....dar am castigat la tombola la Sibiu Valvoline 5W40 si nu stiu daca se merita sa-l pun in locul celui folosit de pana acum......amandoua sunt ff bune dar vreau sa continui cu Mobil 1.....astept pareri...bafta
              Traieste fiecare zi ca si cand ar fi ultima!!

Comment

• Daca ai uleiul din imagine, poti sa-l schimbi lejer cu Valvoline-ul. E mai bun asta din urma
                Attached Files

Comment

• @darksid3: mersi mult.....se apropie revizia de 10.000km si vroiam sa stiu daca il pot folosi pe acesta care il am.....cel din poza il foloseam, dar il voi folosi si pe acesta....mersi si bafta
                  Traieste fiecare zi ca si cand ar fi ultima!!

Comment

• Vezi ca difera: Una e Mobil 1 si alta e Mobil ...bineinteles gama Mobil 1 sunt mai bune.
                    Acum poti baga linistit Valvoline, chiar te-a scapat de-o cheltuiala in plus...data viitoare daca vrei musai Mobil 1, ia ESP Formula 5w30 sau Max Life 0w40...asta daca vrei ce-i mai bun. Fireste ca poti ramane si pe Valvoline pe viitor, fiind superior lui Mobil S.
                    Daca vrei iar musai un 5w40 iti recomand cu draga inima Aral HighTronic 5w40. Chiar saptamana trecuta si-a schimbat un prieten uleiul la un Hyundai. Avea Mobil S 5w40 si l-a schimbat cu Aral HighTronic...a zis ca e alta viata, chiar se simte o schimbare in mai bine.

PS: Ce ai tu in motor acum nu e Mobil 1. Deci trebuie sa fi atent ;)

Comment

• Astazi am schimbat uleiul din masina-Mobil 10W40 cu Castrol Magnatec 5W40
                      Initial vroiam mobil 5W40 si nu am apucat sa zic bine si vanzatorul,adica patronul magazinului si a servisului a sarit repede ca e facut in Turcia si ca e treaba mea daca vreau dinala.Cum lucrul asta il auzisem si pe forum aici,nu m-am gandit prea mult si am ales castrol...si tipul care l-a schimbat a zis ca e clar peste mobil si ca e o alegere buna...mi-a bagat si o solutie de curatat motorul in uleiul vechi pana sa il scoata.Sa vedem cum se comporta masina cu el...am pus cateva picaturi pe deget si pare f finut si cu ungere eficienta...
                      sigpic

Comment

• Nu conteaza ca e facut in Turcia, dar oricum Mobil 5w40 nu e Mobil 1...deci mai bine ca ai bagat Castrol.
                        Cum i-am zis si colegului, mai sus, daca vrei Mobil 1 BUN sa bagi Mobil 1 ESP Formula 5w30 sau Mobil 1 0w40 data viitoare...sau ramai pe Castrol, cum vrei.

Comment

• Asta asa este...eram demult cu gandul la esp formula dar costa de sareai in sus...si cel 0W40 e destul de scump si totusi nu as baga ca nu e bmw,e logan...dar castrol mi s-a parut ok la pret si stiu ca e destul de apreciat.O sa raman pe Castrol.
                          sigpic

Comment

• Eu de cand am masina bag numai 5W30 de la Elf, am pana acum aproape 80.000 de km, cam 9 schimburi, urmeaza sa fac al 10-lea schimb! Fac schimbul tot la 8000 km! Pana acum nu am avut absolut nici o problema! Ma costa 120 de lei uleiul impreuna cu filtrul de ulei! Schimbul il fac eu acasa!

Comment

• http://www.uleiuri-cosmetice-auto.ro...63&ID=351&pg=1 acest ulei vreau sa bag la 1.4

Comment

• E o alegere buna, dar poti sa te uiti si la un 5w40 de la acelasi brand. Bafta!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google