Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Mobil 1 ESP Formula5w30....adica asta chiar a fost testat la turatii mari si e ok.
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• am 23 000 km,acum fac a 2 revizie,e vreo problema daca dupa 5W-40 (PRIMA REVIZIE), bag Mobil 1 ESP Formula 5W-30,,,,,,,,,,mam mai gandit sa bag si Mobil 1 New Life 0W-40,Mobil 1 Fuel Economy 0W-30 ,care din astea 3 imi sugerati sa ....................tin sa spun ...nu merg turat cu motorul (logan 1.6),schim viteza aproape de 3000 ture si la drum lung merg cu 3500 - 4000 ture maxim 5000(BATRANESTE)
      Last edited by cibononi; 5 August 2009, 14:06.

Comment

• Poti sa bagi oricand, oricare dintre cele doua tipuri de ulei. Nu conteaza ce-ai avut inainte. Ambele sunt uleiuri foarte bune.

Comment

• 5W30 sau 0W40 (0W30 e cam ''subtire'').

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
            Poti sa bagi oricand, oricare dintre cele doua tipuri de ulei. Nu conteaza ce-ai avut inainte. Ambele sunt uleiuri foarte bune.
            intre timp am mai adaugat unul(cred ca na fost cand ai citit mesajul)..Mobil 1 Fuel Economy 0W-30 ,si apropo la urmatorul schimb o sa trebuiasca sal fac dupa 1 an sau dupa numarul de kilometrii (20 000-25 000)

Comment

• ideal ptr clima noastra ar fi un 0w40 sau 5w40.
              prima(primele) cifra(e) dinainte de W indica temperatura (adica gradele Celsius de afara) la rece de la care uleiul asigura ungerea perfecta...al doilea rand de cifre dupa W reprezinta temperatura (gradele Celsius de afara) pana la care uleiul asigura ungerea buna.
              Deci cel mai bine e ca in funtie de clima in care se circula cu masina ..sa i se aleaga uleiul corespunzator...
              Ptr motoare pana in 100000 km parcursi se recomanda un ulei cat mai subtire....iar odata cu uzura motorulei...sar recomanda un ulei putin mai gros.
              Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

• 0w30 ala nu are rost sa-l pui...celelalte doua sunt mai bune pentru motorul rau. Ambele sunt long life deci le poti schimba la un an sau 20.000 km fara stres.

Comment

• Multumesc pentru raspuns ,,, si DRUM BUN la toti

Comment

• Acu m-am uitat si eu la pretu la Mobilul ala si sincer nu cred ca merita amaratul asta de motor de 1,4 atatia bani ca oricum nu ai ce simte la el.

Comment

• dar ce credeti ca se simte? extaz? nu soferul trebuie sa simta, ci motorul
                      sigpic

Comment

• Originally posted by alin2009 View Post
                        Acu m-am uitat si eu la pretu la Mobilul ala si sincer nu cred ca merita amaratul asta de motor de 1,4 atatia bani ca oricum nu ai ce simte la el.
                        Cand ti-ai luat 1.4 credeai ca vei face curse cu el sau vei depasi "cocalarii" cu bemveu la 200+ km/h?
                        MERITA si argumentele tehnice sunt atat de multe incat nici nu-mi pierd vremea insirandu-le iar si iar si iar.

Comment

• Nu,dar totusi cu unu stock te face o berlina din 70' la demaraj,cu unu remapat,tot nu esti departe,sunt dezamagit complet de motorul asta,asa ca o sa-i fac un cadou:am vazut un ulei la 28 de lei 4 l,de ala ii bag,jur

Comment

• Baga si Floriol....acum sa revenim la subiect.

Comment

• ce copil ... eu bag castrol magnatec 5w40 c3 dar dupa ce a spus prea intunecatul si tavi cred ca merg pe un mobil 0w40 ... oare fac bine? desi de la inceputul vietii motorului am bagat dar castrol si nu floribuci
                              sigpicMy ride

Comment

• N-are nimic daca schimbi tipul de ulei. Singura treaba e cand bagi sintetic dupa mineral...atunci se intampla niste fenomene chimice mai nasoale...dar nici asa nu e bai. Nu se caleaza nimic. Stiu destui care la fiecare schimb baga alt tip de ulei si le roteste asa mereu...cumpara ce le pica la mana dar uleiuri bune, bineinteles.
                                Cel mai tragic ar fi sa COMPLETEZI alt tip de ulei peste cel deja existent in motor...atat.
                                Last edited by darksid3; 5 August 2009, 23:17.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google