Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• stai asa domnu intunecat ... cum adica sintetic dupa mineral? castrolu 5w40 e mineral :O adica nu e sintetic?
    sigpicMy ride

Comment

• Nu e bre mineral, intunecatul doar a explicat ce se intampla in caz de...

Comment

• pai ma gandeam eu ... mi-a mai zis el odata ceva de mineral si mi-a facut o gaura de cateva miloane in buzunar ) am zis sa nu fie deja vu

totusi nu am primit un raspuns clar ... ce tratament recomanda doctorii pentru motorasul meu de 70.000 km alergati .. castrol 5w40 c3 in continuare sau telomobilu 0w40?
        sigpicMy ride

Comment

• Eu zic ca, indiferent ca ramai pe uleiul Castrol sau ca bagi Mobil 1 0w40, depaseste conditiile impuse de constructor. Deci oricum ar fi, tot va fi ok. Tu alegi.
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Am fost si eu la revizia de 90 000 km si am cumparat Mobil 1 5w50 Rally formula ,l-am ales pentru solicitari mai mari ale motorului si sunt foarte multumit de el pana acum , am avut Castrol SLX 5w30 dar se cam mananca la turatii mari si mecanicii mi-au spus ca nu prea se impaca cu motoarele Renault .
            sigpicImbracat volane in piele http://www.youtube.com/watch?v=99W1jXEEJOU

Comment

• Desptepti mai sunt "mecanicii" lui peste. Daca ii intrebi, nu are unul un training facut. Nimic, nimic, scoala profesionala este suficienta. Oare?
              In fine, nu asta face topicul discutiei, dar nu mai aplecati urechea atat la ce spune "nobilul" de mecanic. Daca aveti indoieli, in timpul liber cautati via internet, caci informatie exista garla.
              Revenind la topic: cum a spus si darkside impreuna cu altii, de nenumarate ori: orice ulei ce se incadreaza in grupa propusa de constructor, pe deasupra si full-sintetic, este perfect.

Comment

• cel mai bun cred ca totusi este un 0w40 ,( 0w50 va fi si el bun in curand...daca urca temperaturile de afara asa mult...)
                Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

• Cel mai bun pt clima noastra, ramane 5w30/ 5w40.

Comment

• si eu tot 5w40 am...as fi vrut 0w40...dar e foarte scump.
                    Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

• La ultimele 2 schimburi am folosit Elf evolution SXR 5W30 si sunt foarte multumit. Inainte am folosit Castrol Magnatec GT9 5W30 foarte bun dar, nu am mai gasit si Mobil Super FE 5W30 de care nu am fost multumit (dura ~ 5-7 secunde pana facea presiune si se stingea becul la ulei) si l-am scimbat cu Elf dupa 200 km.
                      sigpic

Comment

• Mobil Fe are ca specificatii: ACEA A1/B1. Deci, pe langa faptul ca este semi-sintetic, nu are ce cauta in motorul tau, pt ca e destinat altora.
                        Tie iti trebuie ACEA A3/B3.

Comment

• mai exact ACEA A3/B4 sau A5/B5

Comment

• Originally posted by Cezar View Post
                            Mobil Fe are ca specificatii: ACEA A1/B1. Deci, pe langa faptul ca este semi-sintetic, nu are ce cauta in motorul tau, pt ca e destinat altora.
                            Tie iti trebuie ACEA A3/B3.
                            Fals.
                            Motorul e produs in norma A3 (vorbim de benzinar).
                            Pt intervale de schimb 30000 km , trebuie folosit ulei cu norma A3.
                            Dar pentru intervale de schimb la 15000 km, se poate folosi si norma A1 (cum de altfel si foloseste Dacia in service - DaciaOil 5W30 - pt intervalele astea).

Asta e ce spune Dacia.

Comment

• Da link....
                              @parul: scuzele mele, ai dreptate

A1/B1
                              A3/B3
                              Last edited by Cezar; 6 August 2009, 13:33. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Cata dreptate are domnu' Octavian.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google