multumesc frumos .
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Cum sa bagi ma in 1.4 mpi 3.5 l de ulei? C@talin tu ai stat langa mecanic cand ti-a facut schimbul de ulei? Daca a bagat 3.5 l inseamna ca e un idiot. Dupa aia va mirati de ce aveti ulei pe la semeringuri si pe la garnitura de chiulasa.
In motorul de 1.4 mpi si implicit 1.6 mpi intra 3.30 l, ei spun in carte 3.35 l dar eu intotdeauna am bagat 3.30 l si sta la crestatura de pe jojo, adica unde e normal sa stea.Last edited by vitriol; 24 August 2009, 23:19.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
Octaviane, eu de cand ma stiu mi-am schimbat uleiul singur. Ar fi culmea sa nu stiu cat bag de fiecare data. Nu stiu ce dovezi sa-ti aduc, dar, daca nu am luat-o razna cu capu', eu stiu ca mereu am bagat 3.3 litri.
E adevarat, acum ca am lasat masina un pic mai jos, nu prea mai pot sa-l schimb fara rampa. Ultima data mi-am luat ulei si filtre (ulei, aer si polen) si m-am dus la mine la servici la atelierul mecanicilor sa mi-l schimb singur ca au rampa. De data asta nu am resusit sa-l schimb singur ca au sarit baietii pe mine, "haidi sefu ca te murdaresti", unul a desfacut busonul jos, altul a schimbat filtrul de ulei, cu japca, sa-nebunesc. Dar eu am fost cel care a pus uleiul in motor. Am gasit in Metro, ulei Elf Excellium NF 5w40 fabricat in Franta, la 170 lei 4 litri.
Vezi ca aia cu berea ramane valabila.Last edited by vitriol; 24 August 2009, 23:41.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
La mine la 3 bidoane a cate 1 litru fiecare(+filtru schimbat) nivelul e la max ( 1 mm sub max).
De 3 ori am fost si tot atata mi-au bagat.
PS: parca penultima data mi s-a parut mie ca e sub nivelu maxim si am bagat mai vreo 200 ml si a fost peste un pic.
Cert este ca la 1.4 mpi cu tot cu schimb de filtru oloi, 3 litri ajung sigurat.
Pt asta bag mana in foc
Comment
-
Ala e un ulei smeker!dar parerea mea ca nu merita sa bagi in logan asa ceva...mai bine unul mai ieftin si il schimbi mai des...or zice ei ca tine 20-25 k dar mai depinde si de clima,etc...deci ca sa fii sigur schimbi uleiul la un 10 k si ai terminat afacerea.
P.S.-m-am uitat la ei pe sait si vad ca asta are normele SL/SJ...iar cel 0W40-New Life are si norma SM adica e mai bun...dupa cum scriu si ei e cea mai buna formulare a lor,deci...Last edited by Dragman; 25 August 2009, 18:21.sigpic
Comment
-
eu am un prieten,care schimba uleiul la 30000.asta dupa ce a iesit din garantie la 65000.acum are 125000,si deocamdata zice ca nu are nici o problema.a avut inainte un vw caddy cu care a facut la fel,si a ajuns cu el la 300000 km si nu a schimbat absolut nimik la motor,si l-a vandut.
pe mine ma mai nedumereste o chestie:de ce cei de la dacia spuneau ca uleiul treb schimbat la 10000,iar de anul trecut trebuie la 15000,la diesel?
doar e acelasi motor.
Comment
-
Originally posted by laurlaur71 View Post..................am ramas surprins ,trebuie schimbat la 20-25 km ,asta m-a lasat fara cuvinte ,uleiul se numeste mobil 1 fuel economy 0w-30 ce ziceti merita sa bag in logan ulei din asta?
Comment
Comment