Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pt ca are emisii de cenusa foarte mici (0,6% fata de 1-1,2% cum are un un ulei normal fullsynt foarte bun) si e cel mai bun pentru moatoarele dizal de ultima generatie care au filtru de particule pt ca cenuasa aia nu face bine nici la catalizator nici la filtrul de particule.

M1 5W30 are nivel de norma A3/B3/B4 dupa ACEA si indeplineste A5/B5 dupa cererile producatorilor de motoare de ultima generatie.
    Are aprobari de la BMW si VW , benzina si dizal inclusiv PD (Pumpe-Duse) adica pe scurt, e cam varful de gama.
    Daca ai bani sa dai in plus, ia-l ca rau nu faci, ori asta ori 0W40.

Comment

• spuneti si mie ce ulei folosi vreau si eu sa bag in motor al 30000 km castrol sau elf 5w40,ce parere aveti

Comment

• Mai bine Aral 5w40

Comment

• este bun uleiul aral 5w40
          il folosesti

filtru de aer man este bun ce imi recomandati
          Last edited by MARIUS692; 28 August 2009, 17:55. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Da, este un ulei excelent. Singura chestie care ar putea sa te "incurce" este ca nu este full sintetic ci semi. Eu personal nu vad un impediment, mai ales ca la 13-15000 il schimb.
            Cat despre filtrul de aer poti pune linistit "de origine" n-are nimic. De Man nu stiu, insa din ce am auzit ar fi ok.

Comment

• Aral 5w40 este sintetic toata ziua...semisintetic este Aral 10w40 Bluetronic
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by emanu900 View Post
                Da, este un ulei excelent. Singura chestie care ar putea sa te "incurce" este ca nu este full sintetic ci semi. Eu personal nu vad un impediment, mai ales ca la 13-15000 il schimb.
                Cat despre filtrul de aer poti pune linistit "de origine" n-are nimic. De Man nu stiu, insa din ce am auzit ar fi ok.
                uleiul 5w-40 nu ii semi sintetic, ii full sintetic, 10w-40 ii semi sintetic iar 15w-40 ii multigrad
                noi sa fim sanatosi si masinile benzina in rezervor

Comment

• Multigrad sunt toate...d-aia sunt doua cifre 5w40....5w - vascozitatea la rece(iarna) si 40 - vascozitatea la caldura (cand e motorul in parametri optimi sau in regim de caldura chiar mai mare).
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
                    Aral 5w40 este sintetic toata ziua...semisintetic este Aral 10w40 Bluetronic
                    O fi full sintetic, eu de Aral High Tronic 5W40 n-am vazut niciunde sa spuna ca e full sintetic, doar ca e facut pe tehnologia de sinteza bla bla (cum spun si la alte marci care sunt semi-sint) la fel ca Aral Blue Tronic 10W40.
                    In schimb la un Aral Super Tronic 0W40, sau 0W30, sau 5W30 spune clar ca sunt complet sintetice sau integral sintetice.
                    De ce nu spune acelasi lucru si de 5W40? Si il descrie tot ca pe 10W40?

Comment

• Well, mi-ai luat vorba din gura.
                      Nu toate 5w40 sunt full sintetice si nici chiar cele 5w30 (de exemplu Dacia Oil care culmea mai corespunde si normei A5/B5).
                      In schimb se pot gasi uleiuri full de exemplu cu indice 10w30, 10w60 sau 5w50.
                      Depinde de fiecare producator cum isi amesteca compozitia si cu ce.

Un lucru e cert. Cele cu indice 0wXX sunt numai full pentru ca mama natura n-are cum sa produca uleiuri auto asa de subtiri

Uleiurile 15wXX si mai sus se numesc minerale deci full naturale!
                      Last edited by emanu900; 29 August 2009, 11:20.

Comment

• eu am 15 dci am facut revizia la 13.000 am bagat in mobil 1 5w 40 si nu mi pare rau.
                        http://www.loganclub.ro/forum/flr_ul_meu-t22090p6.html

Comment

• Originally posted by Octavian___30 View Post
                          O fi full sintetic, eu de Aral High Tronic 5W40 n-am vazut niciunde sa spuna ca e full sintetic, doar ca e facut pe tehnologia de sinteza bla bla (cum spun si la alte marci care sunt semi-sint) la fel ca Aral Blue Tronic 10W40.
                          In schimb la un Aral Super Tronic 0W40, sau 0W30, sau 5W30 spune clar ca sunt complet sintetice sau integral sintetice.
                          De ce nu spune acelasi lucru si de 5W40? Si il descrie tot ca pe 10W40?
                          spune si mie ce ulei sa bag la 1,5 dci la 30000km vad ca ai mai multa cunostinte,nu sant hotarat intre 5w40 si 5w30.mobil 1 si castrol.

[QUOTE=MARIUS692;399240]spune si mie ce ulei sa bag la 1,5 dci la 30000km ,nu sant hotarat intre 5w40 si 5w30.mobil 1 si castrol.[/QUOTE
                          Last edited by MARIUS692; 29 August 2009, 17:18. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• In dizal nu se pune 5W30 (constructoru interzice clar asta).
                            5W40 Castrol EDGE sau Mobil 3000 5W40 (dizalarii vad ca sunt multumiti de el).

Comment

• In "Carnetul de intretinere" se recomanda pentru T>-25 C:
                              5w40,5w50,5w30
                              sau extremul 0w40 pentru T>-30 C

Comment

• La dizal 5W30?
                                Mmm.....am pus un pdf cu ceva pagini in urma unde spune clar ca nu e voie 5W30 la dizal.

0W40 nu e ''extrem'' , e cel mai complet ulei care poate fi folosit in orice anotimp.
                                Numai noi il vedem ''extrem'' ca ''nu ne trebe de asta ca e subtire'' etc etc...

PS: in Dubai unde dimineata sunt 35 grC Audi (exemplu) foloseste 0W40 pt motoare.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google