Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• O intrebare! O pun aici ca nu am gasit un loc mai adecvat.
    Daca vrei sa schimbi uleiul intre reviziile "oficiale", masina fiind in garantie, se poate, nu exista vreun sigiliu ca sa-si dea seama ca sa umblat, ma refer la busonul de scurgere a uleiului?

Comment

• Nu e nici un sigiliu...numai sa lucrezi curat sa nu murdaresti de ulei ca se observa p-orma si sa folosesti filtru de ulei de origine, ala Purflux...scrie si Renault pe el. Eu l-am schimbat intre revizii si nu a observat nimeni, nimic.
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• La mine era MAN. Nu se cramponeaza nici aia din fabrica pe un singur producator, e doar un pretext daca vor sa iti refuze ceva pe garantie. Dar pot fi usor pusi la punct cu protectia consumatorului, la o adica, doar ca tot pentru noi inseamna timp si nervi consumati. Ce, daca e acelasi fitru, facut tot de MAN, Purflux sau alta firma bengoasa, dar nu scrie si Renault pe el, inseamna ca e mai prost?

Comment

• Depinde, daca e la prima revizie si filtrul de ulei difera de cel cu care vine masina din fabrica, se va observa ca a schimbat cineva in afara service-ului autorizat...ideea e sa nu bata nimic la ochi, e mai bine sa se previna.

Apropos: Azi am luat un litru de Mobil 1 ESP Formula si am observat ca au schimbat putin "ambalajul" in sensul ca are o fatada noua....sper sa nu fie ceva diferente intre cel "vechi" si asta (dupa specificatii e identic)...cei din magazin au zis ca nu-s diferente (firma mare si serioasa)....acum am completat deja...daca se caleaza motorul va zic :P

Comment

• Am gasit pe net uleiul MObil 1 supersym 0W40 Eu formula care corespunde si specificatilor ACEA B4. A probat cineva?

Comment

• Uite ceva bun pentru motorul tau

Comment

• Nu stiu ce ulei este in motor,dar de cand s-a mai racit vremea,martorul de la ulei se stinge cam cu 1 sec. mai tarziu.Mentionez ca nu am facut nici o revizie,in noiembrie e prima.
                Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Pai e Dacia Oil ...cand faci revizia, baga ceva mai bun.

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
                    .....
                    Apropos: Azi am luat un litru de Mobil 1 ESP Formula si am observat ca au schimbat putin "ambalajul" in sensul ca are o fatada noua....sper sa nu fie ceva diferente intre cel "vechi" si asta (dupa specificatii e identic)...cei din magazin au zis ca nu-s diferente (firma mare si serioasa)....acum am completat deja...daca se caleaza motorul va zic :P
                    Au schimbat toata fatada la Mobil.
                    Eu azi am luat oloi pt Mertanu lu' tata, daca inainte era Mobil SuperS Turbo Diesel 10W40, acum e Mobil Super2000 Diesel 10W40.
                    M-am uitat si la celelalte, ce e adus mai proaspat, toate au eticheta schimbata, continutu' tot ala e.

PS: a trebuit sa completezi?
                    La mine intre schimburi papa cam ~200-300 gr, dar e normal ca sa zic asa...
                    Last edited by Octavian; 12 September 2009, 17:23.

Comment

• Am vazut si uleiul acesta dar parca am citit pe undeva ca este mai mult pentru camioane si 4x4. a testat cineva? Cum merge?
                      Va intreb pentru ca ma bate gindul sa schimb uleiul "no name" de pe masina cu ceva calitativ. Am ajuns la 5.000 km mai am 10.000 pina la revizie si sa mearga cu ceva calitativ, mai vine si iarna...

Comment

• Originally posted by Octavian___30 View Post
                        Au schimbat toata fatada la Mobil.
                        Eu azi am luat oloi pt Mertanu lu' tata, daca inainte era Mobil SuperS Turbo Diesel 10W40, acum e Mobil Super2000 Diesel 10W40.
                        M-am uitat si la celelalte, ce e adus mai proaspat, toate au eticheta schimbata, continutu' tot ala e.

PS: a trebuit sa completezi?
                        La mine intre schimburi papa cam ~200-300 gr, dar e normal ca sa zic asa...
                        pai am vrut sa iau ca sa am la viitorul schimb sa pun pana la max (mai iau 3 l prin februarie) si am zis sa completez si acum pana sus la semnul jojei...acum scrie pe eticheta noua (with SuperSyn technology) si au renuntat la auriul ala. Cam 400 de ml au intrat acum dupa 12.000 de km...asta in conditiile in care am bagat doar 3 l data trecuta.

Comment

• Nu mai pune pana la maxim oloi.
                          La forje cica mai manca din el daca e la maxim, 2-3 mm sub maxim.
                          3 litri la 1.4 e minunat (m-am pus eu intr-o seara dupa ce am schimbat uleiul sa mai pun vreo 2-300 gr si l-am avut peste max, exces de zel, masina in plan neorizontal perfect si ceva beri la bord deh...a doua zi am vazut mai clar ce am facut )

Tedu: 10W40 Mobil nu e special de camioane (ala cred ca ar fi MobilDelvac).
                          In dci de la prima umplere tot 10W40 ai daca nu ma insel.
                          La Mercedes W124 200d merge de minune, inainte mergeam pe 15W40 Castrol cum l-a dat fostu proprietar, dar in turatii (e puturos grozav, trebe talpa) urla motorul neplacut la urechea mea, cu Mobil 10W40 si-a schimbat zgomotul, in ture e clar mai silentios si suna asa mai infundat, nu ''protesteaza''.
                          Decat Mobil 10W40, mai bine ramai pe DaciaOil 10W40, nu cred ca e mai stralucit, dar pt un motor rulat >300.000 km isi face minunat treaba.
                          Eu as zice sa mergi pe un 5W40 pt diesel, Mobil, Elf, Castrol, etc, care iti place mai mult cum ''suna'' denumirea. Sunt OK toate.
                          Last edited by Octavian; 12 September 2009, 19:30.

Comment

• La asta ma refeream:

oricum vreau sa pun 0W40

Comment

• Eee da .
                              Nu risti nimic daca bagi uleiu asta, doar e cel mai bun de la Mobil1 pt dizal. Numa sa te ti de el, e scump.

Comment

• Renouu nu recomanda 0w30 si 5w30 pe motoarele dci de pe Logan...0w40 este ok

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google