If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
mersi de raspuns..dar sunt curios de o chestie ...ai 19000 km cu uleiul din fabrica...si e ok?...sau ai mai schimbat intre-timp?..momentan am 11500 km +inca 1000-1500 pana la revizie deci vreo 13000 cu cel din fabrica...
nu sunt la 19.000 km tot cu uleiul din fabrica. multi spun ca e bine ca primul ulei sa il schimbi undeva pe la 7000-8000, fiind uleiul de rodaj. asa ca la 8500 l-am schimbat cu tot cu filtru, nu la service autorizat, ci la un amic care este mecanic. am pus atunci mobil synt s 5w40. mobil 1 new life de abia aparuse si nu ajunsese in magazine. la service nu cred ca o sa-si dea seama ca am schimbat uleiul si filtru. filtru am luat original asa ca nu-si dau seama ca e altul. de acum o sa merg pe mobil 1 new life care o sa il schimb din 20.000 in 20.000 km.
20.000 km am mers cu Dacia oil. nici o problema. si Dane, la apan am fost si nu mi-au zis nimic de mobilul din motor ( e in garantie masina). chiar am pus in masina bidonul de 4 litri de mobil ca sa mai completeze
ar fi culmea sa comenteze ceva cand pui un ulei mai bun. dupa ce dai mai multi bani sa te si apostrofeze. daca imi spun ceva la revizie despre ulei, le trag o injuratura, imi iau masina si plec.... ma .... pe revizia si garantia lor. dupa ce pun cele mai bune produse sa ma si cicaleasca.... nu pe mine. am auzit ca unora le-au spus.... "cand te duci la restaurant, vii cu mancarea de acasa???"
Last edited by dan08; 2 October 2009, 12:39.
Reason: Automerged Doublepost
Si din rationamentu' asta sa intelegem de unde vine vorba din popor ca 0W40 e un ulei subtire si nu prea e bun la motor nu?
eu nu stiu ce citesti si ce intelegi
am impresia ca vorbesc cu turcii sau ceva
AM ZIS EU ASTA UNDEVA?
uleiu meu(prezent-elf si viitor-motul) are 55 respectiv 9.8-10 indicii de vascozitate
daca ar fi fost cum zici tu mi-as fi luat dreaq un 20w50
Mobil 1 cu indicativul 0W40 am pus si la prima revizie si la a doua, se comporta bine, doar ca ii cam place motorului, dupa 1 an de forje si chinuri, scade cam 0,5 cm pe joja.
la naiba. al tau papa ulei? ii mai dau si eu forje pana la 5800 rpm (aproape de limitare) dar nu i se face foame. il tin la regim, ii dau doar benzina si deia proasta, de 95 dar ii dau un ulei bun sa faca mancarea, Mobil1 ESP 5w30
eu nu stiu ce citesti si ce intelegi
.............................................
daca ar fi fost cum zici tu mi-as fi luat dreaq un 20w50
Nici eu nu stiu ce intelegi, da' nu conteaza (eu n-am sustinut never ca un 20W50 e mai bun ca un 5W50) )))
Am pus o intrebare care nu era legata de tine direct.
Florian: si cu 5w30 daca mergi, dupa 15000 km de forje (adica sa vada zilnic 5-6000 rpm) scade 3-5 mm nivelu. Nu e nici o problema (la mine a scazut dupa 10000 km vreo 3-4 mm pe joja).
Daca mergi frumos, posibil sa nu scada deloc, sau insesizabil.
La mine si softul e tras de par, nu vrea decat co 99+, asa ca 0,5cm pe joja treaca de la mine, dupa ce ca pun biciu pe aia "şaşă cai frumoşi" in fiecare zi, nu am pretentii decat sa unga bine "la inimă"
Tare as fi curios sa vedem (la d-astia asa de-ai ca tine, ca mine si mai sunt cativa aici) pe la vreo 180-200000 km (care mai avem utilaju atunci) ce mai ramane din motoarele astea cati mm mai scade pe joja oloiu...
la cati km fac eu pe an, o sa apara loganu de serie de 200 Hp pana fac 100-200 mii km, eu oricum o sa merg tot pe mobil 1, nu o sa bag altceva ca la o adica sa zic ca uleiul X era mai bun. Doar in cel mai rau caz pentru astia ca noi cu softuri modificate, 100.000Km pot veni la pachet cu morcov si iepuras, ceea ce pentru mine de exemplu inseamna 5-6 ani de acum in colo, cand banuiesc ca voi avea alta masina pe mana.
A folosit careva Elf Evolution SXR 5W30............. partea misto e ca respecta ACEA A5 mai exact motoare >2004 ..............................
pe cand Mobil ESP Formula 5W-30 are doar ACEA A3 .............. pentru A5 trebuiesc date de testare suplimntare
Si DaciaOil are A5.
Nu mai e ceva spectaculos.
Iar daca citesti la ACEA ce diferente sunt intre A3 si A5 ai vedea ca nu e nimic deosebit, mai mult de protectia mediului, catalizatoare&shit...in rest identice (tot asa ''unje'' motoru)
Si DaciaOil are A5.
Nu mai e ceva spectaculos.
Iar daca citesti la ACEA ce diferente sunt intre A3 si A5 ai vedea ca nu e nimic deosebit, mai mult de protectia mediului, catalizatoare&shit...in rest identice (tot asa ''unje'' motoru)
deci se merita sau nu, chiar asa de mult pt 60 ron sa iei mobil, chiar daca fol masina in mod "normal" fara forjari? eu cred ca nu....
ESP-ul (180 ron 4 litrii) sau SRX-ul (parca 125 ron 4 litrii si filtru inclus)
Parerea mea ar trage spre ELF din 2 pct de vedere:
1. este "adecvat" pt Renault...pentru ca "e patria lor"... si cica ar fi norme ACEA A5 (ideea e cat de vechi e motorul 1.4 mpi ca tehnologie????)
2. ca sondaj pe forum Elf e pe locul 2 (elf sau dacia oil = tot aia e, si nu am auzit prea multi sa se planga)
Pentru Mobil 1 ideea e ca e pentru "auto" ceva mai pretentioase, e putin mai vascoz decat Elf (diferente minore ELF 57/9.9 Mobil 73/12.1 cifre mai mici inseamna vascozitate mai mica), poate o fi mai de calitate ....cine stie !!!????
am facut azi revizia de 20.000 km(prima). am pus mobil 1 new life 0w40. nu a comentat nimeni de la sevice, din contra mi-au spus ca si ei aveau mobil 1 in caz ca voiam sa pun de la ei. mi-au spus si ei ca este un ulei f bun.
Parerea mea ar trage spre ELF din 2 pct de vedere:
1. este "adecvat" pt Renault...pentru ca "e patria lor"... si cica ar fi norme ACEA A5 (ideea e cat de vechi e motorul 1.4 mpi ca tehnologie????)
.................................................. .....................
Pentru Mobil 1 ideea e ca e pentru "auto" ceva mai pretentioase, e putin mai vascoz decat Elf (diferente minore ELF 57/9.9 Mobil 73/12.1 cifre mai mici inseamna vascozitate mai mica), poate o fi mai de calitate ....cine stie !!!????
Asta iti spun simturile, dar ceva suport tehnic ai (fara ''adecvat'' si ''patria lor'')?
La fel si cu Mobilu', cum mai ''pretentioase'', dezvolta.
9.9 fata de 12 mm2/sec ca vascozitate la cald e o diferenta considerabila, gandeste in procente, inseamna cam 20% diferenta de vascozitate.
PS: nu e numai cazul tau, nu stiu de ce multi au impresia ca oloiu Elf ar fi fost facut special numai si numai pt motoarele Renault si cu alt oloi nu ar merge la fel de bine.
Dar oricum, daca asta va da o liniste interioara, bagati Elf si gata, nu e un ulei prost, dar e ''slab'' uite aici argument tehnic, e slab.
Eu vad la Elf ca la aceiasi indici de vascozitate fata de celelate uleiuri e in general mai subtire la cald, dupa mine vazut, nu e un punct pozitiv.
Sa mai intalnesti niste mesteri de service (d-astia mai fixisti) care-ti spun ca nu e extraordinar Elf, si gata, nu ti-l mai trebe
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment