Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Eu deja am 14.000 de km rulati cu acelasi Mobil ESP si arata la fel. Pana la 20.000 de km rulati, nu-l schimb mai ales ca nu prea am mers bara la bara.
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Aline, nu l-am iertat i-am dat fara numar forje si viteze constante de 130-140 pe A1 si A2, pe portiune de 100 km
      sigpic

Comment

• Originally posted by bogdan_1984 View Post
        cam asa arata uleiul mobil1 esp 5e30 dupa 12399 km parcursi ............
        Maaaaaa, ai murdarit plasticu!
        La mine la 11000 km rulati e mai maroniu...deh..forjele

Comment

• Mai tare se maroneste de la mers in oras bara la bara decat de la forje...asa arata si uleiul meu vechi-Mobil synt s 10w40 dupa 14 000 de km...asta e si meritul motorului care merge bine,nu ca la vechile dacii...
          sigpic

Comment

• Totusi si meritul uleiului.

Comment

• Bineinteles...e sintetic,deci isi pastreaza proprietatile mai mult timp...
              sigpic

Comment

• schimbat azi revizia 75000 km cu castrol 5w40
                sigpic #

Comment

• Originally posted by Dragman View Post
                  Mai tare se maroneste de la mers in oras bara la bara decat de la forje...................
                  Probabil. Eu nu prea merg bara la bara, deci cazu' meu cred ca sunt forjele.

PS: 10W40 e semisint.

Comment

• Am citit destul de mult din topicul acesta si ce am inteles este ca Mobil 1 ar fi cel mai bun ulei urmat de restul : Elf, Castrol, Valvoline, Aral, Dacia (nu luati in considere ordinea).

Masina (Logan 1.6) are 10500 Km, primul schimb l-am facut la 3000 km (cand am avut pierderi de ulei la distribuie din cauza semeringului...). Cei din service mi-au spus ca au bagat Havoline 5w30 si ma gandeam sa-l schimb mai ales ca masina e noua.

M-am orientat spre ELF EVOLUTION SXR 5W-30 care are niste indici foarte buni in pagina producatorului si un pret acceptabil. Ma gandeam sa-l tin cam 15 000 km in conditiile in care merg mai mult in oras si la sfarsitul saptamanii in afara lui (sa spune o data sau de 2 ori pe saptamana).

Mobil 1 New Life 0W-40 este cam scump din punctul meu de vedere (in jur de 220 ron in Carrefour). Daca gasesc sub 200 s-ar putea sa-l cumpar.

Mobil 1 ESP Formula 5W-30 pe siteul producatorului este recomandat in special pt diesel, chiar daca se poate pune si pe benzina.

Alte uleiuri :

ELF EVOLUTION SXR 5W-30 (cel la care m-am orientat)

ELF EXCELLIUM FULL-TECH 0W30 - si acesta pare bun

EXCELLIUM LDX 5W40

VALVOLINE 5W40

ARAL 5W40 High Tronic

As vreau sa pun un ulei sintetic cu vascozitatea scazuta, pe care sa-l tin cel putin 15 000 km si nu in ultumul rand sa fie un ulei bun pt ca masina fiind noua se spune ca motorul este "strans" si abia dupa x km isi da drumul... si alte chestii de genul asta.

Eu m-am orientat la ELF EVOLUTION SXR 5W-30 care dupa indici din tabel are o vascozitate redusa la temeraturi inalte insa astept si alte opinii.

Comment

• Din detaliile de pe site-ul producatorului uleiul Elf Evolution SXR 5W40 este recomandat pt diesel : Very high performance lubricant based upon ELF synthetics technology, designed for lubricating all Diesel car engines. Recommended for all supercharged or naturally aspirated Diesels in cars and light vans.. Nu specifica nimic de benzina insa respecata norma ACEA A3 - adica este compatibil si cu benzinarele.

link :

Comment

• Uleiurile dedicate diesel specifica acest lucru pe ambalaj. Spre exemplu Mobil 1 Turbodiesel 0w40, Aral Multielastic Diesel 15w40, Castrol Magnatec Diesel 5w40, etc.
                        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by Enigel View Post
                          ....................

M-am orientat spre ELF EVOLUTION SXR 5W-30 care are niste indici foarte buni ...............
                          Mie nu-mi plac indicii de vascozitate de la Elf 5W30 (cam subtire la cald, sub 10mm2/sec).
                          Mobil1 0W40 gasesti la Selgros cu 182 lei bidonu' de 4 litri.

Din ce ai pus tu acolo (daca nu Mobil1) m-as orienta spre Valvoline 5W40.

Comment

• Multumesc pt raspunsuri.

O sa dau o tura si prin Selgros si daca gasesc la ~ 180 lei Mobil 1 0w40 il cumpar.

Comment

• Sal barbati. Cine stie sa-mi spuna, am un 1,5 DCi si vreau sa-i pun Elf turbo diesel 10w-40. E bun pt motoarele cu intercoler? Nu ma pricep si nu vreau sa fac vreo gafa.

Comment

• Originally posted by mumus
                                scrie clar ca merge si la benzinare si turbo benzinare...tot in linkul dat de tine.
                                Nu scrie deloc clar.
                                Iti spune ca indeplineste si norma A3, dar di ce sa bag in benzinar un ulei dedicat pt dizal? Ca in fisa o tot dau in sus si-n jos cu dizalu. Plus ca are TBN destul de ridicate (asta nu face neaparat bine la benzinar, il curata de-l ia dracu).

Sebi: nu faci nici o gafa daca bagi Elfu ala.
                                E dedicat 100% pt dizaluri si indeplineste cerintele B3/B4 dupa ACEA, adica e bun.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google