Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Very high performance lubricant based upon ELF synthetics technology, designed for
    lubricating all Diesel car engines.
    APPLICATIONS
    All Diesel engines, especially those of recent technology
    Even in very severe conditions
    Fast driving
    All times of year, even the coldest weather
    �� Recommended for all supercharged or naturally aspirated Diesels in cars and light vans.
    �� Suitable for all types of service (urban, or on the highway or motorway) especially in very severe conditions.
    �� For all types of driving, especially at high speed.
    �� Specially designed to meet the demands of the motor manufacturers as regards extended oil-change intervals.
    Refer to the maintenance book of your vehicle to know the recommendation of the manufacturer.
    PERFORMANCES
    International specifications
    OEMs approvals
    ACEA 2004: A3/B4
    API: SM/CF
    RENAULT : RN0710, RN0700 : gasoline, turbo gasoline and Diesel without Diesel Particulate filter, 2.2 dCi DPF
    CUSTOMER BENEFITS
    Best possible performance
    Excellent engine cleanliness and
    protection
    Easier starting in very cold conditions
    Longer engine life
    Extended oil-change intervals
    �� Excellent engine protection, particularly against wear in the timing system.
    �� Ensures an exceptionally clean engine.
    �� Outstanding thermal stability and oxidation resistance, guaranteeing that the oil will not degrade even in conditions of very severe use.
    �� Immediate lubrication of engine components during cold starts, leading to longer engine life.
    �� Lubricant performance sustained over time for extended oil change intervals.
    CHARACTERISTICS
    ELF EVOLUTION SXR 5W-40
    Method
    Units
    SAE Grade 5W-40
    Density at 15°C
    ASTM D1298
    kg/m3
    854
    Viscosity at 40°C
    ASTM D445
    mm2/s
    82.2
    Viscosity at 100°C
    ASTM 445
    mm2/s
    13,6
    Viscosity Index
    ASTM D2270
    -
    169
    Pour Point
    ASTM D97
    °C
    -39
    Flash Point
    ASTM D92
    °C
    226
    B.N.
    ASTM D2896
    mgKOH/g
    9
    The typical characteristics mentioned represent mean values
    This lubricant used in accordance with our recommendations and for the application for which it is intended does not represent a special hazard.
    A safety data file conforming to the requirements of current EC legislation is available from your local trade consultant

tavi....fi mai atent....acum ti-am si ingrosat si subliniat...ca sa vezi.

am mai gasit si eu cateva specificatii pe net : asta , asta , http://translate.google.ro/translate...3Dro%26tl%3Den
    Last edited by mumus; 13 October 2009, 18:55. Reason: Automerged Doublepost
    Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

• Te incurci in amanunte, ai ingrosat trei cuvinte din toata fisa tehnica.
      Fisa pomenmeste de dizal de vreo 4-5 ori.
      Cu litere de-o schioapa spune in capu' fisei designed for
      lubricating all Diesel car engines.
      nu zice all Diesel & Gasoline engines.
      Dupa care primu punct, repeta ca e bun pentru toate tipurile de dizal aspirat sau supraalimentat.
      Dupa care iti spune clar A3/B4 (deci clar mai recomandat pt dizal decat pt benzinar, atentie, nu e A3/B3/B4)).
      Dupa care te mai uiti si in tabelul cu virgula caracteristile uleiului si vezi care are TBN-urile destul de mari, lucru intalnit la uleiurile dedicate dizal (un nr mare de TB nu face neaparat bine la benzinare, din contra, poate coroda motorul, nu e cazu aici daca e recomandat totusi si pt benzinare).

Producatorul spune ca are aprobari si pt a fi folosit pt benzinare, dar el este defapt un ulei dedicat mai mult pt dizal.
      Si atunci intreb din nou, di ce sa bag un ulei dedicat in special pt dizal, cand am de unde sa aleg unul cel putin la fel de bun si pt benzinar?

PS: sunt convins ca multi colegi cu benzinare au oloi de asta bagat, nu e ceva rau, dar eu as alege altceva, atata timp cat am de unde.
      Last edited by Octavian; 13 October 2009, 19:59.

Comment

• tocmai m-am uitat in cartea masinii...zice clar ACEEA a3/b4 5w40....

in masina am exact acest ulei si masina merge super.

ps: de cand lucrezi tu la ELF? de stii asa de bine ca e un ulei diesel? presupun ca toti restu care il recomanda cu caldura ptr benzinare...sunt idioti atunci?

asa incepe primul link... Very high performance lubricant based upon Elf synthetics technology, designed for
        lubricating all petrol and diesel car engines.
        All petrol/diesel
        engines, especially
        those of recent
        technology
        The most heavy duty
        service
        Fast driving
        All times

intradevar...cu litere de o schioapa..si cu asta eu nu mai comentez nimic.
        Last edited by mumus; 13 October 2009, 20:07.
        Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

• Eu cred ca vorbim de lucruri/fise diferite (si mai usor cu ironiile ca nu ti-am spus nimic la misto, citesc si spun doar ce spune producatorul).
          Eu de pe asta (astasament) am citit si cred ca e ultima versiune (2007).
          Nu vad nici un all petrol acolo.
          Tu ai dat o fisa veche (2002).
          Ma bazez pe asta din 2007 (logic...)
          Attached Files
          Last edited by Octavian; 13 October 2009, 20:35.

Comment

• tata octaviane, conform .pdf-ului tau:
            RENAULT : RN0710, RN0700 : gasoline, turbo gasoline and Diesel without Diesel Particulate filter, 2.2 dCi DPF

in traducere libera: Renault: RN0710, RN0700: benzina, turbo benzină şi diesel fără filtru de particule diesel, 2.2 dCi DPF

mda, ce sa mai zic...
            Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

• Cum am spus si acum cateva posturi, Producatorul spune ca are aprobari si pt a fi folosit pt benzinare, dar el este defapt un ulei dedicat mai mult pt dizal. din moment ce din capu' fisei NU pomeneste nimic de benzinare, doar o da intr-una cu dizalurile.
              Ce sa mai zic si eu... te pierzi si tu in amanunte.
              Dupa ce citesti toata fisa, ce-ti spune rationamentul? Ca e in egala masura dedicat benzinarelor cat si dizalelor?
              Mie nu, cu toate ca are si A3 dupa ACEA.

PS: si mai usor si tu, ca-ti dau uarnuri imediat
              Last edited by Octavian; 13 October 2009, 20:54.

Comment

• Originally posted by Octavian___30 View Post
                ... E dedicat 100% pt dizaluri si indeplineste cerintele B3/B4 dupa ACEA, adica e bun.
                legat de acest post am pus eu postul.
                din moment ce "roducatorul spune ca are aprobari si pt a fi folosit pt benzinare, dar el este defapt un ulei dedicat mai mult pt dizal."

eu nu ma cert cu nimeni, doar ca te contrazici putin in ceea ce zici. nu contest faptul ca este mai bun pentru un diesel, dar nu e nici 100% pentru diesel
                si clar, rationamentul imi zice ca e mult mai bun pentru un diesel
                Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

• Stai tata, ca incurci tarlalele, vorbesti de doua lucruri diferite.
                  Care pdf??
                  Ce spuneam ca e 100% pt dizal era un Elf 10W40 ce intreba useru Sebi, fara legatura cu Elf SXR 5W40.
                  Cu ce m-am contrazis?

PS: probabil ca n-au pus aia toate aprobarile (dar sunt aprope 100% convins ca e dedicat pt dizal si asta Elf 10W40 Turbo Diesel...ca asa ii spune ), te rog nu incurca oalele.

PPS: na fi atent, de asta era vorba
                  Attached Files
                  Last edited by Octavian; 13 October 2009, 21:05.

Comment

• corect, mea culpa
                    respect octaviane

Comment

• No problem (oricum la prima citire a postului tau eram aproape sigur ca am gresit undeva la comentarii, rar sa intervii tu. Eee...si daca greseam ce era..? N-ati mai vazut si profesoru' sa greseasca? scuze de off)

PS: lasa ca stiu eu ca ati pus la cale un complot impotriva mea...

Comment

• Originally posted by giovani View Post
                        SUPER DURA LUBE cu SR3,a folosit cineva.ce parere aveti.de la ce km trebuie folosit,daca trebuie folosit.
                        cu cat il folosesti mai repede cu atat mai bine ptr. motorul masinii tale,protejeaza foarte bine(eu am folosit la cielo la 180000 km)

Originally posted by Enigel View Post
                        Multumesc pt raspunsuri.

O sa dau o tura si prin Selgros si daca gasesc la ~ 180 lei Mobil 1 0w40 il cumpar.
                        in Carrefour e 200 lei 4 litri

Originally posted by Enigel View Post
                        Am citit destul de mult din topicul acesta si ce am inteles este ca Mobil 1 ar fi cel mai bun ulei urmat de restul : Elf, Castrol, Valvoline, Aral, Dacia (nu luati in considere ordinea).

Masina (Logan 1.6) are 10500 Km, primul schimb l-am facut la 3000 km (cand am avut pierderi de ulei la distribuie din cauza semeringului...). Cei din service mi-au spus ca au bagat Havoline 5w30 si ma gandeam sa-l schimb mai ales ca masina e noua.

M-am orientat spre ELF EVOLUTION SXR 5W-30 care are niste indici foarte buni in pagina producatorului si un pret acceptabil. Ma gandeam sa-l tin cam 15 000 km in conditiile in care merg mai mult in oras si la sfarsitul saptamanii in afara lui (sa spune o data sau de 2 ori pe saptamana).

Mobil 1 New Life 0W-40 este cam scump din punctul meu de vedere (in jur de 220 ron in Carrefour). Daca gasesc sub 200 s-ar putea sa-l cumpar.

Mobil 1 ESP Formula 5W-30 pe siteul producatorului este recomandat in special pt diesel, chiar daca se poate pune si pe benzina.

Alte uleiuri :

ELF EVOLUTION SXR 5W-30 (cel la care m-am orientat)

ELF EXCELLIUM FULL-TECH 0W30 - si acesta pare bun

EXCELLIUM LDX 5W40

VALVOLINE 5W40

ARAL 5W40 High Tronic

As vreau sa pun un ulei sintetic cu vascozitatea scazuta, pe care sa-l tin cel putin 15 000 km si nu in ultumul rand sa fie un ulei bun pt ca masina fiind noua se spune ca motorul este "strans" si abia dupa x km isi da drumul... si alte chestii de genul asta.

Eu m-am orientat la ELF EVOLUTION SXR 5W-30 care dupa indici din tabel are o vascozitate redusa la temeraturi inalte insa astept si alte opinii.
                        intereseaza-te de uleiul METABOND,daca ai auzit de el(eu de asta am)e si ptr.benzina si ptr.diesel,ptr.diesel e putin mai scump,dar eu cred ca e cel mai tare de pe piata

pret-48 lei litru sau 210 lei 5 litri
                        pret diesel-52 lei litru sau 240 lei 5 litri
                        Last edited by skorpionking; 13 October 2009, 23:34. Reason: Automerged Doublepost

sigpic

Comment

• Eu am pus ulei de la ei (http://www.autocobalcescu.ro).
                          E in oferta. Elf 10W40. Revizia 1 la Logan 1.6 16v: piese (filtre) + manopera cost 230 lei (uleiul gratis de la ei).
                          E bun uleiul asta?
                          Sau omoara motorul?
                          Nu stiu daca o fi vreo "pasarica la cap", dar mi se pare ca se aude motorul mai tare ca inainte.

Comment

• si eu am avut si am pus si aditiv si am patit la fel,e un ulei slab

cu METABOND zgomotul e mult mai redus si la relanti si in mers,mai ales la turatii mari,ca inainte la 3000 de ture ziceam ca merg cu camionul
                            Last edited by skorpionking; 14 October 2009, 00:14. Reason: Automerged Doublepost

sigpic

Comment

• Originally posted by Lucus View Post
                              Eu am pus ulei de la ei (http://www.autocobalcescu.ro).
                              E in oferta. Elf 10W40. Revizia 1 la Logan 1.6 16v: piese (filtre) + manopera cost 230 lei (uleiul gratis de la ei).
                              E bun uleiul asta?
                              Sau omoara motorul?
                              Nu stiu daca o fi vreo "pasarica la cap", dar mi se pare ca se aude motorul mai tare ca inainte.
                              E un ulei cat sa zici ca unge ok...in conditii extreme da repede chix. Data viitoare pune ceva cu cel putin 5 prima cifra si musai full sintetic...ce-ai bagat tu se foloseste mai mult la motoarele diesel.
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Pai daca e cadou, nu pun ei un full sint...
                                M-as lipsi de cadoul lor.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google