Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Elf 5w40 pe timp de iarna si vara pt un 1.4 cu 60000 km e bun?
    Daca dau banii numai pe ulei scump si alte alea laudate, care sa fim seriosi, de multe ori cumparam firma nu si caliatatea, eu ce mai mananc? La urma urmei, a mai spus cineva mai sus, orice ulei face acelasi lucru si din cate stiu eu uleiul nu trebuie schimbat inainte de termen, e ca si cum unui copil i-ai da prea multe vitamine si devine obez. Are si uleiul proprietatile si rostul lui. Acum sincer nu vreau sa supar pe nimeni, dar observ ca pe aici se mai vb si "dupa ureche". Daca era benefic cred ca producatorul recomanda inlocuirea uleiului in fiecare zi...
    Last edited by cioby; 11 December 2009, 01:13.

Comment

• De obicei suflam si in iaurt, mai dam si conotatii personale unor date tehnice. Doar de aceea se numeste forum.
      Nu-i benefic pt buzunar sa schimbi uleiul in fiecare zi.

Comment

• eu am avut elf 5w40,iar acum am metabond 5w40 si nici nu se compara cu elf si la pret e diferenta de 25-35 ron asa ca eu zic ca se merita si un ulei de firma

sigpic

Comment

• "Nici nu se compara cu elful", "ulei de firma", ce vorbesti amice? Pai ce face asta in plus fata de Elf?
          sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• reclama! ce sa faca?
            sigpic

Comment

• De cand e mai "de firma" Metabond ca Elf? Zic si eu...
              sigpic

Comment

• Nu stiu daca e reclama... Mai degraba e autosugestie.
                sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• Originally posted by bogdan_1984 View Post
                  reclama! ce sa faca?
                  de ce sa-i fac reclama ca doar nu il vand sau produc eu,m-am referit ca de cand am pus metabond motorul merge mai bine decat cu elf,are un randament mai bun,incercati si o sa vedeti

sigpic

Comment

• Auzi? Da' de unde stii tu ca are un randament mai bun
                    Tu macar stii ce inseamna randamentul la un motor?
                    Ia vezi pe gugl.....poate descoperi ceva nou.

CE argumente clare aduci la uleiul Metabond ?

Comment

• Poate omul are dreptate,ce sunteti asa radicali?
                      Ati folosit careva cele 2 tipuri de ulei sa vedeti diferenta?

Comment

• Fizica e foarte clara cand vine vorba de randament si de ce inseamna acesta. Nu are treaba cu uleiul...poate daca era inainte ulei de masline si apoi a bagat ulei de motor....acum ma gandesc ca Metabondul asta o fi vre-o potiune magica ;).

PS: Alin, sa nu-mi zici ca ai simtit vre-o imbunatatire a randamentului cand ai bagat Mobil 1 ESP dupa Dacia Oil . Efectele pozitive se simt in anumite conditii si mai ales dupa foarte mult timp.
                        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• nu stiam ca toti sunteti cunoscatori perfecti in ale motoarelor si vorba aia intai foloseste-l si dupa aia da-ti cu parerea daca e bun sau nu,iar la "randament" ma refeream la functionarea motorului in general,cu elf-ul la turatii mari(4-5000)se chinuia putin fata de metabond
                          -si in fond eu mi-am expus parerea nu stiu de ce atatea comentarii
                          Last edited by skorpionking; 12 December 2009, 11:14. Reason: Automerged Doublepost

sigpic

Comment

• Nu e vorba in a fi cunoscator in ale motoarelor ci a urmari fisa tehnica a ambelor uleiuri pentru comparatie...din ce rezulta a Metabondului, pare un ulei mai mult decat ok.

PS: Faza s-a iscat de la "randament", no offence
                            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• da,poate termenul de "randament"trebuia schimbat,nu m-am exprimat eu bine
                              -scuze ptr. cei care s-au simtit jigniti

sigpic

Comment

• Nu ne simtim jigniti, dar faza cu randamentu a fost piesa de rezistenta in argumetele tale, cum ca Metabond e foarte bun (nu contest asta, o fi cum spui, merge mai bine decat cu ELF).
                                Si asa sunt destule perle, sa mai taiem din ele (d-aia am fost asa de ''veninos'' , po' sa te superi, numa sa n-o pui la suflet ).

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google