If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Pererea mea e sa ramai pe DaciaOil - un ulei bun care a ajuns sa indeplineasca si norma A5 (adica ultimele cerinte in domeniu de uleiuri), plus ca are un pret foarte bun.
Motorul e zgomotos cu orice ulei bagi ( foarte mici diferente si alea numai in forje).
Nu faci nici o afacere daca treci pe Elf 5W30.
vreau si eu ajutorul vostru,am nevoie de o recomandare si anume,in ianuarie trebuie sa ii fac revizia la masina....vreau sa merg pe castrol dar EDGE,nu am vazut decat varianta sport 0W-40 sau ceva de genu,ce reprezinta 0W?este bun pentru 1.4?vreau ceva bun,pentru mine uleiul este cel mai important la o masina.exista castrol edge pentru benzina si 5w?astept un raspuns
Am bagat si eu Castrol Magnatec 10w40 diesel . Dacia Oil cu care a venit masina , s-a innegrit dupa 1000 km (momentan am 2700) , si era cam apos , nu avea consistenta unui ulei . De asemenea , la relanti , masina avea un tacanit care acum a disparut....
eu am magnatec in "propulsor" si e cam negru,in conditiile in care am 7000km cu el intr-un an(in ianuarie face anul) de aceea caut edge...precizez,daca mai e nevoie ca am motor 1.4 benzina,la diesel mai inteleg sa se innegreasca.si nu vede forje,mers absolut normal pentru benzina(3000-3500 rpm)
Eu dupa 61000 km am ajuns la o concluzie: fie ramaneti pe DaciaOil un ulei BUN dar denigrat de multi (si eu am vorbit aiurea de el) fie un ulei cu adevarat superior , dar NU un full sintetic din gama economica.
Adica, fie Dacia Oil fie un varf de gama de la orice producator, exemplu: Aral - 0W40, Castrol - gama EDGE, Mobil - gama Mobil1, etc etc.
De ce varf de gama? Pt ca restul sunt cam pe la acelasi nivel cu DaciaOil. Dati mere pe pere.
Pentru Octavian am si eu o intrebare.Ce parere ai rezista Dacia Oil 5w30 unui stil de conducere mai sportiv adica turatii de 3500-4000 la demaraje si mai ales la drum intins sau sa folosesc unul mai consacrat?Multumesc anticipat pt.raspuns si cu aceasta ocazie iti urez tie si la toti colegii de forum un Craciun fericit si toate cele bune!
Raman la ce am spus prima data, lasa DaciaOil pentru ca e OK.
Poti sa dai si forje ocazionale (3-4000 rpm nu e forja.. ) ) si motorul NU are de suferit din cauza uleiului DaciaOil. Oricand as reveni la DaciaOil, a fost alegerea mea sa bag altceva (dar varf de gama) .
sunt membru de putin timp si am calculator de putin timp.cum pun si eu intrebari pe forum.astept niste indicatii.va multumesc
ok.aici se scrie si intrebarea.ajutati-ma cu un raspuns.ce diferenta este intre castrol magnatec 5w40c3 si castrol magnatec 5w40 a3/b4.eu am in motor primul.am vrut sa cumpar de la gero-pitesti c3-ul,au spus ca iei nu importa din germania c3,ci numai a3/b4,si ca nu e diferenta.le.am spus ca e c3-ul are api sm,iar a3/b4 are api sl.alta dif.mai exista?am logan 1.6 16v prestige fab.martie 2009
inca ceva.de la gero pitesti au zis ca c3-ul nu se fabrica in germania,ci in belgia.le-am spus ca este pe piata c3 cu cod care incepe cu 400,adica germania,eu am luat la bidon 5l cu cod 500 de belgia.am auzit de coduri de la niste vanzatori nu stiu cat este real...
Last edited by boris boris; 24 December 2009, 22:06.
Reason: Automerged Doublepost
sincer, am un logan 1,6 din 2005 cu 36 mii km la bord, uleiul de rodaj l-am scos la 4000 km la dacoserv. Am pus de 2 ori ulei motul 300v ester 5w40 (super ulei) si odata castrol edge 5w30 - la 11000 km l-am scos negru si era zic eu apa chioara (testat intre degete) si am revenit inapoi la ulei motul
cine vrea sa aiba motor si mai stie ca ii mai da si forje, sa bage un ulei de calitate
despre mobil si castrol nu mai am asa o parere buna, a fost odata demult castrol rs 10w60 care era un ulei super bun
testasem pe alta masina si celebrul mobil 1 15w50 racing, varianta nascar, made in usa ... n-am fost multumit de el, era un ulei apos
la ce masini am testat diverse uleiuri elf, castrol , mobil, la toate m-am intors la gama motul .. un ulei necontrafacut, de calitate
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment