de 16 mii km am in motor mobil 1 5w30. din cate imi aduc aminte, arata la fel ca Dacia oil la aproximativ acelasi nr de km. m-am hotarat ca la urmatoarea revizie sa fac downgrade si sa trec la Dacia oil
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Pai depinde...pe aici e Mobil 1 ESP la 168 de lei bidonul de 4 l. Ieri, cand am luat Valvoline-ul, m-am uitat si la pretul bidonului de 1 l la M1 ESP...era 56 de lei (am luat si cu 51 de lei/l). Cu 3 l ai scapat. Oricat de stramtorat ai fi, 50 de lei la 20.000 km mi se pare infim, dar cu diferente mari de calitate. Sa nu uitam ca diferentele sunt la nivel de aditivi, molecular si stabilitate termica..nu la culoare.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
am pus pretul 180-250 deoarece prima data cand l-am cumparat am dat pe el 250 lei, dar ulterior am gasit si la 180 lei, ceea ce este cel mai mic pret gasit de mine in braila. si am umblat prin 60-70% din magazinele din braila si mai jos de 180 nu am gasit.
sunt constient ca nu ochiometric se fac masurarile, dar in lipsa de echipamente de masurat...
am de luat in calcul mai multe pentru ca la urmatoarea revizie, adica 40.000 km, probabil voi fi nevoit sa schimb placutele de frana. iar acea diferenta de 50 lei minim va intra la placutele de franasigpic
Comment
-
vad ca multi se arunca in afirmatii despre zgomotul motorului si culoarea uleiului imediat dupa ce au schimbat uleiul. cred ca la zgomot si culoare toate sunt cam la fel, fie dacia oil, mobil 1, valvoline, elf, etc. observ ca, totusi, se neglijeaza un aspect, impactul unui ulei mai slab calitativ asupra motorului in timp, si aici ma refer la, cel putin 5-6 ani, nu la 1-2 ani sau 10.000-20.000 km. cum zicea si darksid3 se uita de proprietatile adevarate, la nivel molecular, de aditivi si cat protejeaza impotriva formarii de namol si de lac in conditii de stres ridicat, cat tine contaminantii la distanta de piesele importante ale motorului.sigpic
Comment
-
Acelasi lucru l-am spus si eu, diferenta intre un ulei bun si un ulei prost se vede in timp nu in 2 luni. Apropo, 20 000 pentru un schimb de ulei mi se pare mult, eu il fac la 15 000 si chiar si asa mi se pare destul de mult, ideal ar fi ~ 10 000 dar costa. Daca Dacia Oil e 100 lei ar fi o idee sa il schimbi la 10000.
PS - care este varful de gama, pentru motoare pe benzina, la Mobil 1 ? ESP / New Life ?'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
Pai dai pere pe mere sau invers, adica nu faci nimic rau dar nici bine, lasa-l pe asta daca torce bine motoru.
Lucian: dupa cum mergi cu masina, cam asa tre' sa schimbi si oloiu. Eu spre exemplu ca merg preponderent turat, n-as tine nici un ulei 20000 km, daca se merge mai ca omu' normal, poti sa-l ti si 20000 km, si DaciaOil sa fie.
Shakar: Mobil1 5W30 sau 0W40, amandoua sunt varf de gama la Mobil1.
Eu am mers ~45000 km (3 schimburi) cu Mobil1 ESP 5W30 si am fost foarte multumit de cum s-a comportat motorul in toate conditiile, iarna-vara, forje, etc.
Comment
-
Originally posted by stolniceanulucian View PostVreau sa trec la ulei Valvoline SynPower 5w40.
Tine 20 000 de km sau trebuie schimbat mai des ?In viaţă risipim ani, iar la moarte cerşim clipe...
sigpic
Comment
Comment