Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• De ce Durablend (semisintetic) si nu SynPower 5W40(sintetic)?
    Se comporta mai bine cu Durablend?

Comment

• Originally posted by Octavian___31 View Post
      De ce Durablend (semisintetic) si nu SynPower 5W40(sintetic)?
      Se comporta mai bine cu Durablend?
      La recomandarea mea a fost luate in calcul doua lucruri:
      -pretul care e mai mic la durablend,
      -trecerea de la un ulei semisintetic (Dacia Oil) cu care vine masina din fabrica la un ulei full sintetic se face dupa o spalare a motorului (interior),pentru inlaturarea depunerilor.

Oficial Valvoline recomanda urmatoarele:

Dacia
      Logan
      Logan 1.5 dCi (2006 ->)

--------------------------------------------------------------------------------

Engine K9K Capacity 4,5 liter
      Filter 0,1 liter

Use: Normal

SynPower MXL 0W-30
      SynPower 5W-40

Transaxle, manual JH 3 Capacity 3,1 liter

DuraBlend GL-4 75W-80
      HP PC Gear Oil GL-5 SAE 75W-80

Hydraulic brakes/clutch system Capacity 0,5 liter

Brake & Clutch Fluid DOT 3/4

Cooling system + airconditioning Capacity 5,45 liter
      Capacity 4,5 liter

Coolant Maxlife AF
      Coolant AF Extreme

Comment

• Pai din ce-ai postat, reiese ca Valvoline recomanda Syn Power pentru motor, si durablend pentru cutia de viteze...caz in care se apropie de adevar.

PS: 0w30 la motorul Dci de pe Logan este total NERECOMANDAT de producatorul Dacia.
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by cristianionut View Post
          La recomandarea mea a fost luate in calcul doua lucruri:
          -pretul care e mai mic la durablend,
          -trecerea de la un ulei semisintetic (Dacia Oil) cu care vine masina din fabrica la un ulei full sintetic se face dupa o spalare a motorului (interior),pentru inlaturarea depunerilor.
          ..................................
          Mai bine dau 5 lei in plus la litru si iau full sint.
          Asta cu spalarea motorului e din popor, mai ales ca se trece de la un semisint la sintetic.
          Un semisintetic schimbat la timp (intervale date de uzina) nu face depuneri, DaciaOil sigurat nu.
          Chiar si pe site-ul de Mobil1 spun ca citez: MIT: Trebuie să curăţ motorul înainte de a trece la Mobil 1
          Raspuns: Nu este necesară o pregătire specială atunci când treceţi de la ulei de motor convenţional la Mobil 1

Oricum un ulei de calitate curata depunerile, mai bine decat maglavaisu ala de ''cleaner'' sau cum ii spune.

PS: o spalare se face cand ai pe fundu baii mazga/marmelada.

Comment

• Regret ca n-am facut niste poze: M-am uitat cu o lanterna, pe la busonul de umplere, cum arata motorul in interior ( BMW diesel) cu un ulei neschimbat de 15.000 km (Castrol Edge 5w40) si cum arata acum cu Mobil 1 ESP 5w30, dupa nici o mie de km rulati. In prima faza era totul negru, acum a inceput sa devina "argintiu". Nu ma refer ca ar fi mare diferenta intre uleiuri ci la faptul ca noul ulei a inceput sa-si puna "detergentul" la treaba.

Comment

• Darkside...m-am interesat si am gasit Castrol Edge 5w40 Turbo Diesel,doar ca scrie ca ii facut pentru motoarele PD.Doamna de la magazin mi-a spus ca nu are cu se sa afecteze un motor Common-Rail si ca asta ar fi cel mai bun ulei pt a mea.Ce zici?
              Cumpar volan de Duster

Comment

• Vezi daca scrie "New Formulation" pe ambalaj, sus in stanga...e seria mai noua. N-are ce sa strice la Common Rail. Si BMW-urile tot Common Rail au si e recomandat de productor.

Comment

• Imi pare si mie un pic rau ca am renuntat la M1 5W30 ESP, chiar nu pot sa zic nimic de rau la oloiu asta.
                  Ma rog, n-am facut nimic rau, cat tot Mobil1 am bagat, dar paaaaarca parca suna mai bine la forje cu 5W30 (cu toate ca e mai subtire)
                  La naiba cu oloiurile astea.

Comment

• Uleiul dedicat motoarelor pompe-en duse (PD) este un ulei mai subtire (in termeni conventionali) dar cu parametri aproximativ identici cu celelate uleiuri din aceeasi gama de vascozitate.
                    Ideea este ca acest ulei trebuie sa lubrefieze suplimentar o axa cu came care comanda injectoarele.Aceste injectoare sunt modificate si preiau functiile pompei, adica ai pompa in fiecare injector.
                    In acesta axa, lubrefiere se face prin niste orifici foarte mici, iar folosirea unui ulei neadecvat duce la uzura acelor lagare.

Castrol acum are parteneriat cu VW acum si de aceea apar normele vw-vag.

Eu daca ar fi sa am Logan in care sa pun ce ulei vreau, as pune 5w 40 (marca: Mobil 1-usa,Duron Petrocanada, Valvoline)

Comment

• Castrol acum are parteneriat cu VW acum si de aceea apar normele vw-vag.

Normele de la VW apar si pe Elf, Aral, Mobil, Valvoline etc etc etc.

Comment

• yacco vx 1703 5w40. motorul merge foarte bine si ofera o protectie buna la frig si turatii mari plus ca se schimba la 10000 km

Originally posted by Bad_Wolf View Post
                        Mersi darkside, inca nu trebuie sa fac schimbul , mai astept pana in vara , dar ma interesez de pe acum, am tot urmarit topicul acest dar vad ca parerile sunt cam impartite , as vrea ceva bun dpdv al calitatii, firma nu conteaza asa mult.(Aral, Castrol, Mobil,Elf..etc.) Aici fiecare are o parere si inca nu m-am decis 100% ce sa iau exact, as vrea totusi sa scap de zgomotul metalic in turatii mari (am remapare)
                        iti recomand yacco wx 1000 5w40. intereseaza-te si o sa vezi de ce este in stare.
                        Last edited by ciprian_D; 10 February 2010, 18:45. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Buna ziua. As dori sa intreb, la un dci ( 86.000 km ) , de 3000 de km a fost schimbat uleiul - MOBIL 1, 10W-40 semisintetic cu norma B3, ce este de facut , sa mai fie lasat pana la 10.000 de km ( afecteaza la ceva ? ) sau schimbat urgent cu un Castrol Magnatec Diesel 5W-40 sintetic sau Aral 5W-40 tot sintetic , acestea avand norma B4 recomandata de fabrica ptr diesel ? Multumesc.

Comment

• Da, recomanda exclusiv norma B4 (pt injectie directa), dar po' sa mergi cu asta pana in 10000 km, dupa care cauta ceva cu B4, ca sa fie toata lumea linistita.

Comment

• nu prea am vazut multe scrise de castrol, am vazut 80% marci diferite, oare nu e bun? eu folosesc si culmea nu am completat niciodata nici macar cu 10 grame timp de 15000 km. verificand daca e nevoie sau nu.
                              lipsa text

Comment

• Originally posted by Shakar View Post

PS - inainte am avut Elf Evolution SXR 5W30...care credeti ca era mai bun intre asta si Mobil Super 3000 ? Pretul a fost ceva mai mare la Mobil. Apropo, am bagat 4L Mobil Super 3000 5W30 si ~ 600ml Mobil Super FE 5W30 fiindca nu am mai gasit Super 3000. Sper sa nu fie vreo problema ca le-am amestecat putin. Oricum, mai am ~400ml de Mobil Super Fe si cam 500ml de Elf SXR, de la schimburile trecute si nu stiu ce sa fac cu ele .
                                Uleiul tău ca şi al meu de altfel, am observat că are norma ACEA A1/B1 iar producătorul recomandă cel puţin A3. E o greşeală a noastră că nu ne-am uitat pe specificaţii.
                                Nirvana. Kurt Cobain a arătat fanilor că faima nu înseamnă doar strălucirea scenei, adoraţia mulţimilor şi grămezile de bani.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google