Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by mcdan View Post
    De ce treci Bogdane pe Dacia?
    pai, am zis scris cu cateva pagini in urma. urmatoarea revizie s-a putea sa ma ajunga mai mult pentru ca este posibil sa schimb pl de frana si al doilea motiv este ca testele pe logan s-au facut pe dacia oil. si s-a ajuns la concluzia ca uleiul asta nu dauneaza motorului
    sigpic

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
      La cati bani dai intr-un an pe benzina, ce mai conteaza 3 l de ulei? Baga cel mai scump ulei si gata...chiar nu merita sa faci smart buy pe tema asta

.................
      Nu bag Elf pentru a face economie. Elf Excellium NF 5w40 este 45 lei litrul, adica la fel ca un Castrol Magnatec sau Valvoline SynPower.
      Bag Elf pentru ca este recomandat de producatorul Renault si pentru ca am avut ocazia sa forjez un motor 100k numai cu ulei Elf 5w40, care spre uimirea mea, merge si in ziua de azi la fel de bine. Ideea e ca Elf-ul ala pus de mine in motorul ala, a fost numai "made in France".
      In masina mea am pus singurul ulei care l-am mai gasit in Romania cu inscriptia "made in France", Elf Excellium Nf 5w40. Cand nu voi mai gasi, voi trece pe Castrol.
      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• Ok, dar baga Castrol Edge...macar stii o treaba
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Pana la urma am sa raman tot la dacia oil nu ma sa trec pe mobil saptamna viitoare o sa il cumpar ultima data era 105 ron 5w30 si 18 rom filtrul de ulei man si manopera gratis daca nu ma duc pe rampla si il schimb singur!
          Apropo ce cheie trebuie la baia de ulei ca de filtru am?

Comment

• Originally posted by bogdan_1984 View Post
            20.000km am avut in motor dacia oil. de 16.500 km am mobil 1 5w30 esp in motor. fluctuatiile nu au disparut. nu cred ca are vreo legatura una cu cealalta. nu ai schimbat cumva bujiile?
            astept cu nerabdare sa schimb uleiul si sa pun dacia oil
            De schimbat nu am schimbat nimic la masina decat uleiul si filtrul de ulei. Nici macar combustibilul, sunt pe acelasi plin de gaz.

Dacia Oil e ca si cauciucurile Kormoran. E "foarte bun" pentru cei care nu au incercat altceva Dacia Oil e bun daca faci 10 000 de km pe an si il schimbi la un an. La 20 000 de km pe an cu Dacia Oil m-as gandi de doua ori.
            Logan GPL 1.4

Comment

• Masina a fost testata cu dacia oil aia nu erau nebuni da bage ulei slab sa isi distruga motorul,tinut maxim 15000 km in motor este suficient!

Comment

• Motoarele de pe Logan au fost dezvoltate de Renault cu mult inaintea aparitiei acestuia deci nu prea cred ca au fost testate cu Dacia Oil. Eventual le testau cu ELF, fiecare producator testeaza masinile cu un anumit tip de ulei si evident pe ala il recomanda din considerente de marketing in mare parte dar asta nu inseamna ca ala e cel mai bun ulei pentru masina respectiva.

Un ulei mediocru sau chiar slab nu iti distruge motorul, cel putin nu repede, dar in timp o sa se observe diferente intre un motor ingrijit si lubrifiat de un ulei de calitate si un motor care nu a avut parte de cel mai bun tratament.
                '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

Comment

• garantia e 100 000 de km la Dacia

Garantia e 100 000 de km la Dacia asa ca prea putin ii intereseaza pe marii ingineri Dacia ce se intampla cu motorul tau dupa acest prag. Daca ar fi dupa ei 100 001 km ar fi ideal sa tina motorul

Eu unul cred ca voi tine masina mai mult de 100 000 de km asa ca nu ma zgarcesc la ulei. Dar daca mergi putin (pana in 10 000 km pe an) cred ca este suficient si Dacia Oil.
                  Logan GPL 1.4

Comment

• Mai, e un ulei ok Dacia Oil. Isi face treaba si atat. E greu de spus diferenta intre el si un ulei superior pana nu faci sute de mii de km. Testele sunt destul de greu de obtinut. Fiecare le stie pe ale lui cand vine vorba de partea financiara. Eu am facut sapt asta 3 plinuri de combustibil...deci ca sa ma mai uit la nici 200 de ron cat dau pe ulei si filtru intr-un an, chiar ar insemna sa-mi dea cu virgula . D-aia caut sa bag cel mai bun ulei posibil.
                    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by ronard View Post
                      la fosta masina dacia 1300 am pus castrol..................................... am facut cu ea inca 50 de mii fara nici o problema.............. deci CASTROL CRED CA A AJUTAT ..........................
                      Treburile astea le confirm si eu, la motoarele obosite se simte cel mai bine trecerea la un ulei bun.
                      La Dacia batrana am bagat o data 2 litri de sintetic (''gasit'' la servici, 0W40 ce se baga intr-un Cielo) motorul era varza, cu toate astea si-a schimbat dramatic zgomotul, nu mai dadea senzatia ca ies pistoanele prin capota in turatii, era mai ''calm'' cand era incins, nu se auzeau toti lagarii )
                      Din pacate la urmatorul schimb n-am mai ''gasit'' ulei sintetic si am bagat din nou mineral (Prista parca) 20W40. Dupa nici 500 km rulati, a revenit la urletele de motor care-si da duhul.

Acelasi lucru simtit la Mercedesu lu' tata-meu (200d) a mers vreo 200.ooo km numai cu Castrol 15W40 (la fostu proprietar), nu-mi placea cum suna in ture (tre sa-l turezi, altfel nu te misti cu el), am trecut la 10W40 semisint, pur si simplu in masina s-a redus urletu motorului, lucru sesizat chiar si de tata-meu (care are simturile cam tocite).

PS: povestea cu Elfu de slaba calitate n-o cred. )

PPS: cititind aici, am inceput sa fac legatura intre uleiul schimbat si liniutele de la apa. Imediat dupa schimbul de ulei, apa vad ca urca ceva mai greu la 4 linii, probabil ca s-a mai redus din frecari. Stiu pe cineva care dupa ce a bagat Duralube, mi-a spus ca greu urca la 4 linii apa.
                      Poate fi o ipoteza.
                      Last edited by Octavian; 21 February 2010, 12:03.

Comment

• Am o mare nedumerire .... Anul trecut am facut schimbul de ulei si am trecut de pe Dacia Oil pe ELF excellium 5w40 . Am constatat cu mirare, ca dupa aprox10.000 km ( si aproape 7 luni ) nivelul pe joja de ulei era la jumatate , desi cand am facut schimbul a fost la semnul de max. Oare fiind mai subtire uleiul, il poate consuma ???? Nu stiu ce sa cred !!! Cu vechile 2 schimburi de Dacia Oil nu am avut problema asta !!!! Acum am completat cam 700 g pana a ajuns la semn ... adica ceea ce mai era in bidonul de 4 litri . Voi ce ulei folosesti pentru motorizare benzina si gpl???

Comment

• Originally posted by givali View Post
                          Am o mare nedumerire .... Anul trecut am facut schimbul de ulei si am trecut de pe Dacia Oil pe ELF excellium 5w40 . Am constatat cu mirare, ca dupa aprox10.000 km ( si aproape 7 luni ) nivelul pe joja de ulei era la jumatate , desi cand am facut schimbul a fost la semnul de max. Oare fiind mai subtire uleiul, il poate consuma ???? Nu stiu ce sa cred !!! Cu vechile 2 schimburi de Dacia Oil nu am avut problema asta !!!! Acum am completat cam 700 g pana a ajuns la semn ... adica ceea ce mai era in bidonul de 4 litri . Voi ce ulei folosesti pentru motorizare benzina si gpl???
                          Salut. Eu folosesc acest ulei pe masina mea de 4 ani si momentan am 59 300 km pe masina. Eu schimb uleiul la 10 000 km insa chiar zilele acestea am zis ca sunt foarte multumit de motor(cat si de ulei) ca pina acuma nu am nici un pic de consum de ulei de la un schimb la altul. Chiar in momentul de fata am 6000 km si chiar m-am uitat si uleiul este la 90% pe joja adica cum s-a pus la schimb. Insa pot sa precizez ca Ulei Dacia nu am folosit niciodata in masina( avand masina din 2004 atunci inca si in fabrica se punea ELF) Odata am folosit Mobil 5W-50 care este un ulei exceptional numai foarte scump.
                          Insa vreau sa te intreb ce tip de ulei Dacia ai folosit? de 10W-40 sau ala de 5W-30??? Daca ala de 5W-30 nu are cum sa-ti consume acuma cu 5W-40. Daca pe ala de 10W-40 si ai deja peste 60-70 000km pe motor poate ca deja motorul si-a facut uzura pe cel de 10W care de altfel este un ulei net inferior celui de 5W-40-30 astfel putand exista situatia ca trecand de pe 10W pe 5W sa apara un pic de consum ...
                          Logan 1.6mpi-2004 septembrie si Skoda Octavia 1.4TSI-122CP-Business-2010 iulie

Comment

• Am 33.000 km si ceva . Uleiul folosit inainte a fost Dacia Oil ( 1 schimb din fabrica + 1 schimb la prima si ultima revizie in garantie ), acum nu stiu dac a fost 10W-40 sau 5W-30. Totusi .... mi se pare cam putin un schimb de ulei ELF la 10.000 de km !!!! Macar 15.000 km, ca la 150 lei / 4 L nu prea e rentabil ...... Ma bate gandul, ca la urmatorul schimb de ulei sa pun un CASTROL MAGNATEC 5w-40 , ofi bine..... o fi rau ????? Sau sa trec inapoi pe Dacia Oil ???

Comment

• are ceva daca bag valvoline 10w-40 la un motor 1.4 60000km

Comment

• Am maisna de un an si 4 luni, am 22000km. A venit din fabrica cu Dacia Oil Diesel 10w 40. Am schimbat uleiul la 7000 km si am pus Mobil Synt S 5W 40. Masina mergea bine, consuma putin, dar se auzeau niste zgomeote metalice pe la motor. La revizia de 15000 am pus tot Dacia Oil 10W 40. Parca se aude mai bine motorul cu uleiul asta.
                                Azi la 22000 km am cumparat 4 litri de ulei Dacia Oil (85 lei), am scos pe la joja 4 litri de ulei cu o seringa mare si un furtun dupa care am bagat uleiul nou, urmand sa ma duc la revizia de 30000 km. N-am vrut sa ma mai complic cu rampa, scut, filtru... mai ales ca masina e in garantie si nu tre sa se vada ca s-a umblat la ea.
                                Ma gandesc sa merg pe Dacia Oil, dar sa-l schimb la 7000 km.
                                Credeti ca e o varianta buna sa pui Dacia Oil din 7000 in 7000 de km sau e mai bine sa mergi 15000 km cu un ulei mai bun?

Inca ceva pentru cei interesati:
                                Azi, cand am cumparat un bidon de Dacia Oil, am vb cu patronul magazinului si mi-a explicat ca exista doua tipuri de ulei Dacia Oil: unul facut de Texaco un Belgia si unul facut la Brasov. Cele facute la Brasov sunt cam aceleasi cu uleiurile Versus (de care puneam in Daciile 1310). Evident ca cele facute in Belgia la Texaco sunt mai bune, cred...

Inca o sesizare:
                                Am mirosit Castrol, Aral, Mobil1 si toate miros a spirt, acetona, alcool...
                                Am mirosit si Dacia Oil si nici vorba de alcool, parca e ulei industrial pentru macarale.
                                Oricum, daca-l schimb din 7 in 7 mii cred ca e bun si asta.
                                Ma gandesc ca mirosul de spirt provine de la un detergent de curatare a motorului pe care Dacia Oil nu-l are...
                                Last edited by vladmarcu86; 22 February 2010, 21:39. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google