salut. vreau si io o parere despre uleiu castrol magnatec 5w40(am gasit bidon de 5l) pt un logan benzinar 1,4 cu 42000km.merita sa bag ?
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Eu am Mobil Super 3000 5W30 si sunt multumit de el, chiar si la -10/15* sau cat a fost minim aici se comporta bine motorul, nu se auzea urat.
Este un ulei ok daca nu ai mai multi bani de el, eu as fi vrut ESP Formula 5W30 sau New Life 0W40 dar nu am avut bani de data asta, sper sa ma revansez fata de masina la urmatoarea revizie .'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
a bagat cineva mobil1 5w50? e ok pt motorul meu sau e prea gros la cald pt un motor cu doar 25,000km. astia il dau ca fiind rally formula. Nu merg prea incet, dar nici raliuri nu fac. Oricum la toamna il schimb,deci intentionez sa il tin doar la vara.
as mai avea de ales intre mobil1 new life 0w40(care am acum in masina) sau mobil1 esp formula 5w30(care nu stiu cat de recomandat e dat fiind ca vine vara).
voi ce ati alege? preturile sunt la fel la toate.Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
Comment
-
Eu as continua cu New Life 0W40 dar nici ESP 5W30 nu este rau.
5W50 nu as baga in masina mea decat pentru anumite conditii speciale, gen sute de km pe autostrada (drumuri internationale) cu viteza medie foarte mare desi cred ca si atunci un ulei gen 0W40 new life isi mentine excelent proprietatile. In rest nu prea vad rostul pentru condus "normal".'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
as vrea si eu o recomandare. ultimii 30k km s-au facut elf evolution. inainte bagau aia de la reprezentata ce le trecea prin cap... dacia oil, elf si de vreo 2 ori texaco. Intrebarea este sa imi pun mobilul asta la super pret sau sa raman pe uleiul din masina. diferenta de bani nu e extraordinar de mare, nu ma cramponez in 30 40 ron pentru motorul meu.Rog recomandari pertinente.Last edited by yrman; 12 March 2010, 11:48.sigpic
Comment
-
Originally posted by bossake View Posta bagat cineva mobil1 5w50? e ok pt motorul meu sau e prea gros la cald pt un motor cu doar 25,000km. astia il dau ca fiind rally formula. Nu merg prea incet, dar nici raliuri nu fac. Oricum la toamna il schimb,deci intentionez sa il tin doar la vara.
as mai avea de ales intre mobil1 new life 0w40(care am acum in masina) sau mobil1 esp formula 5w30(care nu stiu cat de recomandat e dat fiind ca vine vara).
voi ce ati alege? preturile sunt la fel la toate.
La 5W50 Mobil1 nu ma pronunt, am vazut doua cazuri unde il cam papa...(Logan 1.6).
Un caz confirmat (cam 750 gr i-a mancat), celalalt neconfirmat pt ca nu stie exact cat a fost nivelu la inceput, dar la verificare era spre minim.
Comment
-
eu am iesit din garantie si mi-am schimbat singur uleiul
am pus castrol magnatec 5w40, in garantie am avut de ales dintre dacial oil 5w40 sau elf 5 w40.binenteles am pus elf.
mobil 1 5w40 e ok dar trebuie sa verifici sa nu fie contrafacut
iar la selgros este la oferta dar pretul de 26 lei e fara tva
filtre am pus de la mann si cel de ulei si cel de aer, raport pret calitate super ok
Comment
-
Dupa parerea mea cel mai bun ulei atat pentru DCI cat si pentru MPI sau 16v este 5w40.
Are vascozitate buna si la rece si la cald.
Eu merg pe DCI cu 5w40 de 30 000 km fara probleme.
Am pus intr-un 16v 5w40 Mobil super 3000 si merge si se aude motorul foarte bine chiar mai silentios decat inainte cand a mers cu 5w30.sigpic1.6 16v Euro 5 + GPL
Comment
Comment