Castrol Magnatec 5W40 A3/B4/C3 @ 110 lei este ~ cel mai bun pret de pe piata, daca stai sa cauti sigur gasesti. Nu te obliga nimeni sa il cumperi cu 160 lei. Sau Elf Evolution SXR @ 120 lei (5W30/5W40), Dacia Oil Premium 5W30 @ 75 lei etc. Daca vrea cineva mai mule informatii sa imi dea PM.
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Din moment ce intruneste (depaseste chiar) norma minima de calitate si se inscrie in normele de vascozitate, crezi ca sughita motorul ?
Evident, nu-i tot una sa mergi la 40 de grade afara pe autostrada cu 0W-30 sau cu 0W-40 care-i mai potrivit conditiilor, dar pana acum nu s-a auzit de motoare stricate in exploatare normala cu gama de uleiuri prescrisa de producator.
Ideal ar fi sa mentii constanta calitatea uleiului pe care-l pui in motor.sigpic
Comment
-
Colegu mai lasa-ma cu indicii de vascozitate la cald cu trimitere directa la temp de afara.
Noi vorbim aici de uleiuri semisint sau sintetite cu coeficienti de vascozitate imbunatatiti (categoria III/sauC minim) care nu mai sunt influentate de temperatura exterioara, ca la alea minerale de acu 30 de ani.
Un 0W30sau5W30 sintetic se comporta la fel de bine pe 40grC afara ca un 0W40, cu specificatia ca exista intre ele o mica diferenta de vascozitate cinematica.
PS: un 5W50 e bun pt 50grC afara sau 10W60 e bun pt 60grC afara...?Last edited by Octavian; 3 July 2010, 15:47.
Comment
-
Colega eu iti sugerez sa te calmezi si sa pui burta pe manualul de utilizare al utilajului din dotare si recomandarile producatorului, dupa care poate chiar pe niste fise tehnice de uleiuri.
Dupa scurta discutie purtata pe PM despre un anumit ulei Motul, am tras niste concluzii folositoare.sigpic
Comment
-
Originally posted by dr_mke View PostColega eu iti sugerez sa te calmezi si sa pui burta pe manualul de utilizare al utilajului din dotare si recomandarile producatorului, dupa care poate chiar pe niste fise tehnice de uleiuri.
.........................
Uite iti pun atasat o clasificare dupa SAE (poti s-o si descarci sa o ti acolo ca amintire) si te las pe tine sa spui in ce clasa/categorie intra un sintetic 5W30 si in ce masura e influentat fata de un 0W40, de o temperatura ambientala de 40 grC.
A - uleiuri monograd
B - uleiuri multigrad
C - uleiuri multigrad cu capacitate de ungere imbunatatita.Attached Files
Comment
-
-
Eu mi-am luat Edge 0W-40 fiindca arata bine pe hartie. E foarte fluid la rece, punct de curgere pana pe la -60* iar la cald are o vascozitate un pic mai mare decat uleiurile bune 5W30. De exemplu, ESP Formula 5W30 are ~12 la 100* si 0W-40 Edge Sport are ~13. Mobil 1 New Life are undeva la 14 daca imi aduc bine aminte. Pentru clima noastra cred ca e ideal ).'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
Comment