Pastreaza Aralul e destul de bun din ce am auzit de la multi utilizatori. Si Elful e bun dar nu mai bun ca Aralul
Ce ulei folositi?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Eu tare ma tem ca Motulul ala 5W-40 8100 Xcess este un ulei din gama Total / Elf
Nu vreau sa fiu carcotas, dar am folosit un schimb de Elf 5W-40 Excellium LDX, urmat de un schimb de 8100 X-cess 5W-40 si nu am sesizat nici o diferenta intre ele. Dupa care am trecut si ramas la 300V Chrono 10w-40.
Mobil1 0W-40 se comporta admirabil, un ulei exceptional, referinta a industriei, lucru spus de altii mai destepti decat mine.Last edited by dr_mke; 12 July 2010, 18:57.sigpic
Comment
-
Pai sunt multe cazuri unde daca scrie Motul e suuper mega OK, sper sa nu fie cazul si la colegu, sa fi bagat Motul de top (din gama 300V).
Cat despre Mobil1 0W40 se stie , e chiar bun.
Eu dupa 11000 km rulati cu 0W40 nu pot spune nimic de rau, bun iarna, bun vara, si forje si tot ce vrei.
PS: parca Motul 300V este ''triplu esterizat'', adica are 3 feluri de esteri in el, la fel ca Mobil1 0W40.
Comment
-
Motul din gamele 300V si 8100 X-lite sunt super laudate pe forumurile Subaru, spre exemplu. Ce forje a luat SN cu 300V in motor, prin Alpi, e cam greu de imaginat.
Mobil1 0W-40 este un ulei exceptional, care totusi nu-i destul de bun pentru standardele unora. Cumulat cu ce am rulat pe Logan (12.000 km impliniti deja) cu el, sa tot fie pe la 50.000 km de "experienta".sigpic
Comment
-
Topicul asta cu uleiuri cred ca e unul dintre cele mai vizitate topicuri de pe forum si interesant... Nu ma prea pricep la uleiuri la un nivel avansat cum am vazut ca se pricep multi de aici, de aceea am si eu o serie de intrebari. Pot sa-mi dau cu parerea la unele chestii din ce am auzit/observat sau folosit. Vad ca se vorbeste de diferite tipuri de uleiuri, si ce fac ele si ce nu fac. Eu ma intreb chiar se merita asa de mult sa arunci o caruta de bani pe un ulei cu nush cate feluri de esteri si alti aditivi, chiar ii dubleaza viata la motor, sau reduce consumul de carburant, sau noxele sau alte lucruri? Eu am vazut la viata mea multe masini mai batrane ca mine de ex. un Merc Cobra din anii 70 care avea 1 100 000 km. Masina aia clar nu a vazut uleiuri sintetice la viata ei, cred ca a mers cu uleiuri minerale, din cate stiu eu proprietarul folosea uleiuri de la Valvoline. Si sunt multe alte exemple care nu foloseau cine stie ce uleiuri super tari si au ajuns sa faca inconjorul pamantului de zeci de ori Si inca ceva, de ce in manualul ala de reparatii de la Dacia scrie ca uleiul poate fi tinut pana la 30 000 km in motor, si noi (inclusiv eu) il schimbam pe la 10 000? Sunt sigur ca 30 000 e cam mult pt orice ulei, dar oare 15 - 20 0 00 km nu ar rezista?
Comment
-
Frumos
Pt orice MIC surplus de calitate se plateste mult mai mult.
Noxe si economie de carburant nu fac obiectu ( nu are relevanta).
Alte lucruri? Da!
Si eu am acasa un W124 200D care a mers pana la 280000 km cu 15W40 (Castrol) schimbat la 15000 km (am cartea cu reviziile).
Din proprie initiativa am trecut pe semisintetic 10W40 care il schimb la maxim 10000 km, motorul suna clar mai bine (200 dizal aspirat trebuie turat tare) cu 15W40 urla urat chiar si dupa 5000 km rulati.
Un ulei de calitate sintetic poate rezista in conditii normale de mers (cotidian) 30000 km.
In conditii de forje si escapade, il schimbi mai repede...mult mai repede daca vrei sa faci km multi cu motorul respectiv.
PS: spre exemplu la BMW (ultimele generatii) spune ca reviziile se fac la 30000 km (uleiul) dar da-i numai forja sa vezi cum computeru iti scurteaza drastic intervalul de schimb.
Eu cum nu am computer d-ala destept si stiu ca sunt bolnav cu nervii, prefer sa am un ulei de top in motor.
Am aproape 74000 km si nu regret nici o clipa ca am bagat numai ulei scump in motor (incepand cu 7500 km).
Uleiu bun se vede in timp la motor.Last edited by Octavian; 12 July 2010, 20:53.
Comment
-
Ce ulei sa folosesc pentru 1.6 8v 35 000 Km 2005. Pana acum a avut numai dacia oil, acum ce sa leg Castrol MAGNATEC 5W-40(Dar am avzut ceva ciudat atasez poza) sau uleiuri Elf ?Attached Files
Comment
-
Depinde cati bani ai pentru ulei. Daca e ceva mai ieftin, Castrol Magnatec A3/B4/C3 5W40 sau Elf Evolution SXR (5W30/5W40). Daca ai bani mai multi de dat pe asa ceva nu ezita sa cumperi Castrol Edge 0W30/5W30/0W40, Mobil 1 ESP Formula 5W30 sau chiar New Life 0W40.'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
Originally posted by ham04 View Post. Eu ma intreb chiar se merita asa de mult sa arunci o caruta de bani pe un ulei cu nush cate feluri de esteri s
Sau ar fi alta explicatie, faci cumva 5 schimburi pe an ca sa se simta diferenta aia de 60ron x5 ?Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
Comment
-
Poate e exagerat o caruta de bani, dar nu stiu ce sa zic. De la un Elf Evolution 5w40 la un Edge 0w40 nu mi se pare o diferenta foarte mare, adica nu cred ca o sa fac 1000 000 km cu Edge in motor si doar 500 000 cu Elf. Doar ca in cazul lui Edge probabil o sa pot merge linistit la turatii ridicate sau pot merge linistit si sa-l tin 20 000 km in motor, iar Elful doar 15 000. Momentam am Elf in motor de 11 000 km, din care jumatate cred ca au fost facuti la peste 3000 rotatii. Cam negru uleiul, trebuie schimbat, dar il mai tin. Daca aveam cheie de filtru il schimbam, dar asa tre sa ma duc la service, iar acolo daca ma duc mai schimb jumate de masina pt ca s-au adunat multe in 6 ani.
Comment
Comment