Ce ulei folositi?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Da, este foarte normal. Cand era galbui, era uleiul nou dar dupa rulare e normal sa-si schimbe culoarea. Stai linistita!!!

Comment

• La motoraele diesel e normal sa se innegreasca uleiul imediat dupa schimbare, cam in 200-300 km se face negru.
      Cel mai nou proiect auto din România!
      Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Multumesc

Multumesc Andrei, multumesc Iulian.
        Mi-ati luat o piatra de pe inima.
        Sper ca nu o sa va suparati daca o sa va mai deranjez cu alte intrebari de ... incepator.
        Multumesc din nou si va urez o zi buna
        Cu stima,
        Mariana

Comment

• Cu placere, oricand!

Comment

• dacia oil sau elf stiu, dar mie imi trecea prin cap sa bag mobil 1, fac ceva sau ma las pa mana la elf?
            Don't ride faster than your Angel can fly!

Comment

• Mai bine ramai pe Elf, e cam la fel ca Mobil 1, dar eu as merge totusi pe Elf.

Comment

• dupa 1500-2000 km intentionez sa schimb uleiul, dar nu la service, ar fi imperios necesar sa schimb si filtrul? avand in vedere ca se da cam greu din ce am citit, cheia de ulei am inteles ca e daia clasica)
                ma gandeam fie la un Castrol GTX Magnatec 5W40 fie la un mobil 1(sau mobil S ca e mai eftin) 0 sau 5W40
                De asemenea ar mai fi o chestiune, credeti ca ar fi mai bine ca schimbul asta dp la 1000 sa-l fac utilizand 5W30 avand in vedere ca o sa fie cam frig si dupaia la primavara sa bag 40? sau e ok 40 si pt iarna?

Comment

• Nu inteleg de ce vrei sa faci schimbul la 1.000 km?

Comment

• N-are rost dupa 1000-2000 km sa faci schimbul de ulei, chiar nu merita, asta numai daca n-ai ce face cu banii.
                    Eu il schimb acum la 7500-8000 (mai un pic) , acasa, ii bag Mobil S 5W40 (e full sintetic, 32 ron/l). De schimbat filtru' nu e neaparat necesar, uleiul n-are impuritati in el, e doar un pic bronzat, dar il schimb ca nu suport ideea sa am Lubrifin in motor...si SEMISINTETIC...

Comment

• ba fiind vorba de primul schimb de ulei trebuie schimbat si filtrul pt. ca are in el mai mult ca sigur si span fin din rodajul motorului si mai ramine ulei in el iar daca schimbi marca si calitatea uleiului se vor amesteca.
                      @CLC nu inteleg nici eu de ce vrei sa schimbi uleiul la 1000 km. dar poate ma lamuresti miine la intilnire.

Comment

• Originally posted by CLC
                        dupa 1500-2000 km intentionez sa schimb uleiul, dar nu la service, ar fi imperios necesar sa schimb si filtrul? avand in vedere ca se da cam greu din ce am citit, cheia de ulei am inteles ca e daia clasica)
                        ma gandeam fie la un Castrol GTX Magnatec 5W40 fie la un mobil 1(sau mobil S ca e mai eftin) 0 sau 5W40
                        dupa 1000km nu are rost...eu l-as schimba la 5000km exact cu ce ai specificat tu Castrol 5W40 sau Mobil 1,altceva nu as baga in motor,practic sunt unele din cele mai bune uleiuri de pe piata.

Comment

• pai citisem pe un forum(nu mai retin care) ca dupa primii cateva sute 1000 de km de la frecare ramane span fin si ar fi indicat sa fie schimbat.
                          acuma, si eu ma gandeam la 5000, ca apoi sa-l mai schimb la revizie, daia am si intrebat

Comment

• Cel mai bine e ca uleiul sa fie schimbat la 7500 km la benzinare si la 5000 km la diesel.

Comment

• la un an acum am luat Mobil1 5W-50 si cred ca o sa merg in continuare pe mobil1
                              Captain of the black pearl

Comment

• Citisem si eu undeva treaba cu schimb de ulei dupa rodaj ... aka 1500-2000 km ... dar nu stiu daca se merita. Eu unul am de gand sa schimb in 5000 km (DCI) ... pentru ca fac multi km in oras.

Acum stau si ma gandesc daca ar merita sa-i schimb uleiul dupa rodaj ... (am eu piticii mei cu dacia-oil) ... m-a pus CLC pe ganduri. )

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google