If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Este vorba de compozitia materialului de frictiune : in anumite momente scartaie, dupa cateva franari nu mai zice nimic. Daca ne raportam la placute decente (Ate, Ferodo, TRW, Textar) si nu la petarde putem spune ca zgomotul produs este temporar si nu afecteaza performantele sistemului de franare.
Daca e temporar i-as trimite si eu la plimbare.
Dar la mine era permanent huruitul dupa incalzire.
Huruit nu scartaiala.
Ma puteti ajuta si pe mine? Am si eu un logan din 2007. Am 120.000 km si inca nu am schimbat discu de frana. Din fabrica am disc "plin" . Pot sa pun disc ventilat? (Am vazut ca cele ventilate sunt mai groase. Se pot monta cu aceleasi tipuri de placute sau trebuie alt tip?)
Va multumesc anticipat.
Am schimbat distributia saptamana aceasta, mecanicii s-au uitat si la directie/frane. Spun ca trebuie schimbate si discurile si placutele. Am masurat grosimea discului adineauri si este de circa 14mm (disc ventilat, Logan diesel cu ABS). Trebuie schimbat sau nu? Parca grosimea minima e 10,6mm sau ma insel? As fi recunoscator daca as primi un raspuns rapid, marti merg sa le schimb daca e cazul.
La discuri ventilate trebuie minim 17 mm
La pline e minim 10.6 din 12 mm
Daca vei cauta pe google vei gasi specificatiile astea pentru fiecare disc in parte.
Dupa ce am citit o gramada de pagini din topicele cu placute si cel cu discuri, pot spune ca sunt mai incurcat ca la inceput, asta din cauza ca exista foarte multe pareri.
Problema mea este data de bataia discurilor originale de pe masina, numai dupa ce se incalzesc, acum au cam 68000 dar la 51000 am schimbat placutele originale cu Ferodo 845, care se pare ca le-a omorat. Deci cu ce a-si putea sa schimb discurile (pline) astfel incat sa nu mai se petreca din nou fenomenul. Am uitat sa spun ca discurile originale au cam 10 mm grosime.
Multumesc
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment