Originally posted by mr.K
View Post
TIPURI DE DISCURI DE FRANA - Ce Folosim ?
Collapse
X
-
spre ferodo o sa ma indrept si eu, tot am facut experimente, dar cele din Norauto placutele facute de ei nu recomand nimanui chiar daca sunt mai ieftine nu incercati mai bine franati cu picioru si nu exagerez, prima oara cand le-am montat am crezut ca franez pe gheata, moarte de om, nu stiu cum isi permit sa vand asa ceva
Comment
-
-
Salutare. Am dat jos placutele de frana si am masurat discurile(ventilate ).Am 10 mm la exterior si 8mm la interior.Placutele sunt la fel uzate, mai mult cele de la interior decat cele de la exterior.Cat ar fi maxim uzura pe care le suporta? Am 65000 km.
Comment
-
Discurile ventilate au grosimea 20,6mm iar grosimea minima este 17,7mm iar discurile pline au grosimea 12mm iar grosimea minima este 10,6mm. Este normal ca discul si placuta sa fie mai uzate pe interior, pistonul este pe interior. Masoara discul cu totul si vezi daca te incadrezi. Sunt persoane care au mers mult sub limita minima a discului si nu i-a lasat in drum, aici nu stiu ce sa zic, au am ajuns la 10,5mm cu discurile pline si am ales sa le schimb.
Comment
-
Am fost la cateva magazine, cu gandul la Brembo sau Ferodo. Insa evident pe stoc nu erau. Cei mai multi s-au oferit sa aduca pe comanda Bosch, ATE, LPR la preturi prea mari.
Asa ca cea mai buna varianta de pret la comanda mi s-a parut Textar pline 107RON. Despre marca asta am vazut ca Dsign spunea ca alaturi de Klaxcar sunt prastii, acum om vedea daca am luat tzeapa sau nu, eu nu sunt racer, conduc normal. Fata de ce am eu acum pe masina (nu mai spun cati mm ) astea or sa fie parfum
Din discutiile cu vanzatorii am concluzionat ca doar putini intreaba de marca, pt. cei mai multi pretul primeaza.
Mai aveam varianta de a lua Ferodo de pe net, dar cu transport cu tot ajungeam la pret de TRW. Sper ca am facut o alegere cat de cat, cel putin sa nu fie la fel de proste precum ASAM.Last edited by lord_wader; 17 May 2012, 13:05.
Comment
-
"
Asa ca cea mai buna varianta de pret la comanda mi s-a parut Textar pline 107RON. Despre marca asta am vazut ca Dsign spunea ca alaturi de Klaxcar sunt prastii, acum om vedea daca am luat tzeapa sau nu, eu nu sunt racer, conduc normal. Fata de ce am eu acum pe masina (nu mai spun cati mm ) astea or sa fie parfum
"
@lord_wader
Franarea ce o ai la pedala este influentata mai mult de calitatea discurilor si a placutelor decat a grosimii discului. Asa ca degeaba ai discuri noi dar foarte slabe calitative. Prefer sa pastrez discurile pline de fabrica la o grosime sub limita alaturi de placute de calitate decat sa iau klaxcar noi sau textar (daca le schimb, iau ferodo). Indiferent cum conduci, ai nevoie de o frana care sa fie cel putin la calitatea celei de fabrica, indiferent cum conduci, un disc slab cu o placuta de textura tare iti vor da batai in articulatie la fiecare franare de zici ca te opresti numai in hopuri, indiferent de viteza de la care franeziDaca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
Comment