Intretinere Vopsea - TurtleWax Cu Bune Si Cu Rele

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Intretinere Vopsea - TurtleWax Cu Bune Si Cu Rele

Am folosit pana acum majoritatea produselor de la TurtleWax. Referitor la zgarieturi as vrea sa va impartasesc experienta mea.

- TurtleWax Safe Cut (pasta pentru indepartarea zgarieturilor), pret aproximativ 20.00 lei. Isi face treaba pe suprafete care par slefuite usor, nu scoate zgarieturile mai vizibile. Dar trebuie sa dai de multe ori pana se observa rezultate la zgarieturile minore. Concluzie - slabut.

- TurtleWax Metal Magic (polish pentru suprafete cromate), pret aproximativ 15.00 lei. Isi face bine treaba, indeparteaza zgarieturi minore, da stralucire. Concluzie - merge.

- TurtleWax Color Magic (polish la culoare), pret aproximativ 15.00 lei. Isi face treaba pe suprafete afectate usor, nu scoate zgarieturile, nici macar zgarieturile minore. Am repetat procesul de mai multe ori. Concluzie - slabut.

- TurtleWax Precision Car Wax (ceara lichida performanta), pret 38.00 lei (cam piperat). Isi face bine treaba, trebuie aplicata cu rabdare si folosind o masina de lustruit. Recomandarea mea este sa se aplice de 2 - 3 ori straturi de ceara la un interval de timp pentru protectie de durata. Concluzie - merge, dar mai bine optati pentru varianta solida la cutie (mai ieftina), este mai profesional si nu se mascareste masina.

- TurtleWax Car Wash (sampon auto) pret 25.00 lei. Foarte bun, spala si protejeaza tratamentele aplicate anterior. Concluzie - cu incredere.

- TurleWax Extra Gloss (stralucire si potectie peste un strat de ceara). Pret 30.00 lei. Foarte bun, masina arata brici. Se poate fi fara. Concluzie - merge.

- TurtleWax Scratch Repair Kit (repara zgarieturi). Pret 70.00 lei. Foarte bun, isi face treaba asa cum trebuie. Este primul kit de reparatie care are rezultatele scontate. Concluzie - cu incredere. Recomand si un film care nu minte: http://www.youtube.com/watch?v=8HhRYsr8luA

Pe YouTube gasiti filme ajutatoare pentru aceste produse. Fiecare produs isi are mici secrete.

In reparatiile unde am avut zgarieturi mai adanci, cu luat de vopsea, am folosit initial kit-ul de retus Dacia, apoi Scratch Cut, Polish, Ceara si Extra Gloss. Atentie la cum dati lacul din acest kit de retus.

Acum folosesc direct setul TurtleWax Scratch Repair Kit, bag ceara solida si la final extra gloss. Pentru lustruire intotdeauna folosesc un volan luat de la Praktiker acum vreo 3 ani. Pentru ceara solida cu varianta care seamana cu o blana de oaie.

Bine de stiut, concluzia mea dupa experienta ta ( ) ca Turtle nu exceleaza.

Acel kit de reparatie n-am prea inteles, se foloseste numai pe negru sau...?

Comment

Vopsitul este sfant si cauta sa nu ai incidente din vina ta. In Romania cu cat o ceruiesti mai mult si o faci sa arate de poza cu atat te alegi cu mai multe belele pe cap. Trebuie sa o protejezi de factorul animal si uman. Protectia de factorul animal se mai poate rezolva, o pisica care aluneca si-si infige ghearele in parbriz si capota, de parca o face inadins dansu-se pe tobogan, de o pasare care face un gainat pe tavan. Lucrurile se schimba in cazul factorului uman, zbang un cos la supermarket, o portiera impinsa in usa sau zgariat cu intentie.

@Octavian - produsele sunt bune, important este sa le alegi doar pe cele care isi fac treaba cu adevarat. Scratch Repair Kit se foloseste pe orice culoare, utilizand in ordinea precizata fiecare piesa a sa. Dupa ceruire nu se mai observa nimic, problema este ca daca nu ceruiesti mereu la un moment dat se va vedea ca ai slefuit-o in zona respectiva.

Cum un vopsit se face la o anume perioada si dintr-un motiv solid pentru ca are un pret, intretinerea periodica este mai rentabila. Ceara in special si solutie UV.

Comment

Ceruirea e obligatorie pt cei ce tin cat de cat la masina, mai ales daca sta afara.

Ia poate stii ce sa fac in cazul meu, am aripa stanga si capota revpsita, dupa receptie arata tipla, lucea ca restul caroseriei, dupa o iarna si o vara si-a pierdut din luciu (nu si nuanta). NU e zgariata, nu e matuita de la spalari cum vezi la altele, pur si simplu nu mai are luciul coresunzator.
        Am incercat o polishare usoara (polish pt vopsele noi, nu s-a luat culoare pe carpa) dar fara un rezultat satisfacator.
        Daca e prafuita nu se vede, cand e curata se vede (eu vad...).

Sa incerc un polish mai abraziv (mediu, daca stii ceva te rog o recomandare) si apoi sa vin cu un polish de granulatie fina apoi o ceara?
        Ca altceva in cap n-am...
        Last edited by Octavian; 1 July 2012, 23:20.

Comment

Aia n-o mai scoti la liman decat cu lac nou. Se iau ambele repere la o matuire cu granulatie fina, apoi se da cu lac si gata.
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Pai asta ar fi simplu, dar mi-e frica sa nu se decojeasca naiba lacul dupa...

PS: sub capota se vede clar cum luceste, asa cum amluat-o din service.
            Ce lacu lu peste au dat pe ea de a fost asa de influentat de vreme?

Am mai primit un raspuns ca cica n-au tinut-o cat trebe in cuptor si mi-au predat-o un pic "cruda".

PS: daca vreau eu sa o lacuiesc, ce lac trebe luat?

Comment

Daca se pregateste suprafata, corect, lacul nu se decojeste.
              Au folosit lac de 2 lei, d-aia s-a dus. Probabil a fost si stratul foarte subtire.
              Iti recomand Standox.

Comment

Dus nu e (am frecat cu polish) nu i-a pe carpa nimic din culoare (am incercat local si cu Prevent).

La pregatire in mod normal lacul asta ar trebui dat jos...asta insemna smirglu super fin, sau doar o polishare sanatoasa si ajunge...

Comment

Nu, nu! Se matuieste toata suprafata cu hartie granulata (foarte fina), apoi se curata foarte bine si apoi se aplica lacul.

Ti-a fost reparata cumva in anotimp rece?

Comment

Se curata cum si/sau cu ce?

Comment

Cu o substanta care sa degreseze toata suprafata. Oricum, astea sunt operatiuni care se fac de catre vopsitor.

Comment

ce inseamna decontaminare vopsea ?

Comment

Originally posted by darksid3 View Post
                          Cu o substanta care sa degreseze toata suprafata. Oricum, astea sunt operatiuni care se fac de catre vopsitor.
                          Numai daca vrea muschiu lui...

Nu ma agit tare, cum am spus, altu nu o vede, eu o vad...

O sa incerc o polishare la rotativa sa vedem daca ii mai dau ceva, deci slabe sanse.

Cum sa descriu mai bine... apare ca si cum s-ar fi "incetosat" lacul, ca si cum s-ar fi galbenit/albit, si-a pierdut din luciu desi NU e zgariat sau "consumat".
                          Parca ar fi reactionat cumva la lumina...

Comment

Originally posted by Octavian View Post
                            Numai daca vrea muschiu lui.
                            Pai daca nu vrea muschiul lui se prea poate sa-i vina clientii inapoi cu "reclamatii"!
                            sigpic
                            "BRABUS" STYLE

Comment

Dupa 1,5 ani ce reclamatie sa-i mai fac, cand am luat-o era tipla !

Hai sa vedem, am facut doua crop-uri, in mod normal ar trebui sa va las sa ghiciti dar deja am spus in posturile anterioare care aripa e revopsita.

Deci aripa stanga (sofer) si capota este revopsita,comparati (nu trebuie multa atentie) cu aripa dreapta, se vede clar cum se reflecta copacii/frunzele in aripa dreapta, cea originala, imaginea e mai clara pt ca lacul e mai lucios.

Observati??
                              Si pe capota se vede ca reflexia copacilor nu e clara, pt ca lacul nu e lucios lucios...
                              Observati??

Bine...si poza a doua e un pic mai contrastata, asa a iesit...faceti abstractie de asta.
                              Attached Files

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google