Intrebare pentru cei ce au acele paravanturi la geamuri: Ce faceti cu ele iarna ? E cam devreme, stiu, dar am observat ca sunt destul de fixe ale mele si oarecum dificil de scos si ma gandesc ca la iarna la -15 -20 grade Celsius or sa crape. Mentionez ca am paravanturi de la Dobre Prod si sunt prinse cu niste cleme in interiorul locasului de la geam. Imi puteti spune cum se scot ? Asa, preventiv, mie nu mi-a reusit .......
Paravanturi
Collapse
X
-
-
Am avut eu pe timpul iernii paravanturi ....Nu crapa doar daca tragi de el knd sunt inghetate )....Alta chestie ar fi sa urmaresti sa nu ti se distanteze geamul si sa iti intre frigul inauntru.....Si alta problema ar fi ca atunci cand sunt inghetate adio sa mai poti deschide geamul ( adica sa ninga si dupaia sa inghete ) ...Alte intrebari ? daca pot si mi s-a intamplat te ajutsigpic
-
Paravanturile iarna raman pe masina...De crapat nu or sa crape daca nu le lovesti cu ceva...
De demontat...Trebuie sa dai geamul jos(nu jos de pe masina) si sa impingi paravantul in lucasul unde se culiseaza geamul in interiorul portierei.Vezi ca trebuie sa fortezi putin un cheder.Asta pentru geamurile din fata.
Pentru cele de pe spate se da la fel geamul jos si se trage paravantul simplu in jos.
Clemele raman in cheder...Pentru a scoate clemele de acolo se trage de cheder si se scoate din cantul usii in partea de sus unde face acel unghi si se distanteaza chederul pentru ca a cele cleme sa cada...In prealabil cu o surubelnita aduci toate clemele in acel loc.
Sper ca m-am facut inteles...Daca nu intreaba-ma.sigpic
Comment
-
Mi-a explicat cineva ca din cauza paravantului ti se poate strica macaraua geamului,deoarece cand il inchizi acesta este fortat din cauza paravantului,si cu timpul o sa ajungi sa inchizi geamu cu mana(am pe cineva care asa face,pt ca nu ii mai merge geamul drept in sus iese putin in exterior)si eu am avut ,le-am tinut o luna si le-am dat jos,si am miscat de geam cu mana in sus si in jos si are putin de joc deja.
Comment
-
Asta iarna aveam aproape 1 m de zapada pe masina, a nins doar de doua ori, dar atunci zdravan. Ma gandesc ca nu ar rezista greutatii, frigului, plus ca as putea sa le zgarii cand o curat. Deci, ramane varianta cu scosul pe perioada iernii.
Merci @valeriuciprian pentru detaliile despre demontare, o sa fac o incercare cand gasesc geva timp.
@kelemen, n-am vazut dezavantaje, mai ales dintre cele mentionate de ceilalti, distantarea geamului, probleme cu macaraua, zgaraieturi. Ca avantaje, il mentionez si eu pe cel al lui valeriuciprian, nu mai ai apa in masina daca ploua si esti si fumator ..., nu mai e curent in masina si ce am vazut eu in plus, ca si avantaj, ale mele fiind fumurii, nu mai este nevoie sa mut parasolarul atunci cand bate soarele din lateral. Plus, mi se pare mai scazut nivelul de zgomot de vant pe autostrada sau la viteze mai mari.
Comment
-
Pt fumator este un avantaj , nu mai ploua in masina cand fumezi . Ca zgomot , nu stiu , nu fac deosebire . Ca aspect se schimba ceva . Ca probleme , intradevar se zgarie geamul pe partea de sus . Ca demontare , vara sau iarna nu le dati jos . La cumparare evitati sa luati din alea turcesti . In Vitan gasiti unele unguresti ( szatuna parca scrie pe ele ) care se aseaza bine si nu incurca la culisarea geamului . Sau la dealer dar costa 200 si un pic ron setul fata spate .B -X X - DDF x 2
:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:
Comment
-
Am avut(Dobre),dar nu mi-as mai monta,chiar si originale,de la dealer.Am vazut la un vecin care a dat peste 1 mil pe ele,indiferent de unde sunt vor zgaria geamul.
Eu cred ca nu se merita,mai solicita si motorasul(in special cele de la Dobre)Forum neinteresant. Delogat definitiv.
Comment
-
Vreau sa-mi pun si eu paravanturi la masina,dar nu stiu cat de bune sunt contra vantului....La masina care am avut-o inainte cei din spate ma puneau mereu sa inchid geamul ca le vin curent.....La ,logan oare tot asa s-ar intampla?Chiar sunt paravanturi sau doar ca decor?burn baby, burn burn!!!!!:skiing::horse:
i'm in love with a DACIA:kisstogether::kisshug:
daca ai grija de ea si ea are grija de tine. :lamsey:
Comment
Comment