Se pot amesteca Dacia oil 5w40 cu Elf Excellium 5w40 ?Am un litru de Dacia oil si as vrea sa adaug peste el Elf...Astept pareri!
Amestec De Uleiuri
Collapse
X
-
E...
Daca se pot amesteca???
Cum sa nu???
Iti trebuie doar un vas mai mare de 1 litru
Acum serios...Uleiul e ca si vinul ori bauturile alese,,,au personalitatea lor, s-ar isca conflicte de interese.
Care crezi ca este castigul?
DAAAR pierderea?
Date fiind celelalte topicuri similare, prezentul se inchide
Cele limpezi!Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
-
Originally posted by 77sky View PostDaca se pot amesteca???
Cum sa nu???
Iti trebuie doar un vas mai mare de 1 litru
Acum serios...Uleiul e ca si vinul ori bauturile alese,,,au personalitatea lor, s-ar isca conflicte de interese.
Care crezi ca este castigul?
DAAAR pierderea?
Date fiind celelalte topicuri similare, prezentul se inchide
Cele limpezi!
Comment
-
Se amesteca DOAR daca este din acelasi TIP, sortiment (sunt multe elemente chimice in compozitia lor.)
Cine are certitudinea ca este asa?
Repet:
Ce se castiga?
Ce se poate PIERDE?Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
Comment
-
-
Am mai auzit de ''cocoloase'' daca amesteci uleiurile ))
Raspund 100% pt ceea ce spun (asta pt ca la Dacia 1300 am facut prea multe experimente si nu s-a intampalt NIMIC gen spume si cocoloase si alte cele): mai ales ca au indicativi la fel, poti amensteca cele doua uleiuri )
Dar fie vorba intre noi, ia naiba un Elf si baga in motor...No offence
PS: cel mai periculos e cand amesteci un full sintetic cu un aditiv in exces. Atunci ai surpriza sa gasesti in baia de ulei ceva de consistenta gelatinei (am vazut pe viu) , dar aici nu e cazul.
Comment
-
Se pot amesteca, dar s-ar putea sa ai surpriza sa faca spuma, din cauza aditivilor chimici continuti de uleiuri!
Comment
-
Na ma rog, facem dezbatere si ''pustiu'' pleaca, dar e interesant.
Uite, Mobil1 se lauda ca nu face reactie cu nici un ulei, fie el si mineral.
Si mai e o treaba , cum se face un ulei semisintetic? Foarte simplu, se ia un full sintetic si se combina cu unul mineral (de acelasi indicativ).
Se stie ca semisintecilele contin 65% ulei mineral.
Comment
-
Da, dar ai luat in calcul ca amestecul ala se face in faza incipienta a uleiului, adica fara sa fie aditivat?
Comment
Comment