intradevar e mai buna ceara pasta dar eu dau cu una lichida ca e mai putin de frecat si pot sa dau mai des pe masina ca sa compensez ..nu mai stiu cum se numeste si pt aplicare stergere si lustruire folosesc un prosop din acela flausat de baie nu lasa scame pt ca dupa aplicare oricum aluneca tot de pe ea ...am avut si pasta si pot sa zic ca diferenta este mica adica luciul e la fel doar ca tine putin mai mult
Pt Iubitorii De Detailing /intretinere Auto
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by cris_iasi View PostEu am luat ceara Formula 1 si sunt multumit, ceruiesc masina cam la 2-3 luni, arata foarte bine dupa mult timp, ceara rezista mult si nu se duce la prima spalare.
Cat despre lavete, important e sa nu lase fibre cand se uzeaza, in rest nu arunca bani multi pe niste carpe. Oricum, la o ceruire ai nevoie de cateva cu care sa lustruiesti dupa ce stergi ceara, dar nu exagerat.
Spor la treaba, oricum nu cerui masina decat pe tabla rece si l aumbra, de preferat seara. Ai sa vezi ca nu e asa mult de munca si merita.
Comment
-
Asa am crezut si eu initial. Nu e nici o problema, nu are puterea unei paste de polish. De exemplu, curata sa zicem un strop de emulsie ajunsa pe tabla aripii cand e topit asfaltul, sau zgarieturile foarte fine. Dar atat, in rest nu ia din grosimea lacului sau a vopselei, nu e un fel de 2 in 1. Eu am folsit de 3 ori si odata chiar am incercat sa lustruiesc o zgarietura cu ceara, da n-a mers decat cu pasta de polish.
Astept pareri dupa ce o folosesti.
Comment
-
YAP, , astept si eu sa prind o seara la umbra, ... pe cutie scrie high performance, carnauba car wax, cutie metal galbena - oricum nu frec ca nebunul - fac doar cerculete
Practic o folosesc acuma - si o mai folosesc cred ca intr-o jumatate de an.
Ma gandesc in special la excrementele de pasari - in rest - noi sa fim sanatosi.
Comment
-
am lipsit ceva si constat ca s-au imultit cei care se arata interesati de aplicarea protectiei pe masina. asta nu poate decat sa ma bucure.
am sa incerc succint sa va explic cateva dintre intrebarile pe care le-ati expus aici.
in primul rand, cand vorbim de ceruire, este bise sa stiti ca nu este suficient sa speli masina inainte apoi sa aplici ceara/sealant.
nu, pt ca, chiar daca cu ochiul liber nu ai sa observi, stratul de contaminare existent pe caroserie va face ca protectia aplicata sa nu adere atat de bine si ceara aplicata sa se duca dupa doua - trei spalari, si binenteles nu ne dorim asta...
deci, pentru o aplicare ca la carte se recomanda o decontaminare. din pacate timpul nu prea imi permite sa detaliez aici, oricum aveti absolut tot descris pe www.**************.ro unde se gasesc si tutoriale, si ghiduri despre ce si cum se face...
in al doilea rand, apropo de lavetele/prosoapele de buffing(lustruit)
-dupa aplicarea cerii/sealantului, pe care o veti face cu buretelul(aplicatorul)dedicat si nu cu laveta, aveti nevoie de una, maxim doua lavete/prosoape de foarte buna calitate, pufoase, din bumbac, astfel incat, la operatiunea de lustruire(care este totuna cu cea de curatare-nu cureti si apoi lustruiesti in primul rand ca muncesti de doua ori pt asceiasi treaba si, exista astfel riscul sa produci zgarieturi) sa nu folosesti laveta pe post de smirghel...
nu va zgarciti la bani, o treaba profesionista se face cu produse profesioniste...ganditi-va ca nu este tot una sa lustruiesti cu o pereche de chiloti-fie ei din bumbac- fata de un prosop dedicat.
slava domnului, acum cu dezvoltarea ideii de detailing si la noi, au aparut si magazine online cu produse de cea mai buna calitate, pentru absolut orice operatiune pe care doresti s-o faci.
mare atentie la cantitatea de ceara pe care o luati pe padul aplicator(buretelul dedicat)...nu este nevoie decat de o trecere fara o apasare puternica ci doar una medie, peste suprafata produsului aflat in cutie...nu va ganditi ca trebuie sa aplicati precum untul pe paine!
ce veti pati daca aplicati foarte mult produs? pai...nimic altceva decat ca o sa frecati de va saturati si...nu cred ca isi doreste nimeni treaba asta, si mai ales veti consuma produs aiurea...deci, aplicarea se va face cu padul doar trecut peste suprafata cerii (solide, sau un punctulet cat o boaba de mazare, daca folosim ceara lichida).
aceste cantitati sunt suficiente sa se aplice pe cate un panou al caroseriei.
pentru cei care nu suporta prea mult sa "bibileasca" aplicand ceara solida, le recomand cu incredere varianta de ceara la spray, binenteles, ceara de calitate, produse cum ar fi Meguiars spraysealant, spraywax, quick detailer, gama de produse Einszett - spraywax, etc. acest produs pe baza de spray se aplica foarte usor, binenteles tot dupa spalare si decontaminare(atentie, decontaminarea nu trebuie facuta la fiecare ceruire, ci abia la a treia) se pulverizeaza lichidul pe o parte a lavetei, iar cu o alta parte uscata se lustruieste. se ia cate un panou, nu toata masina odata...
imi cer scuze, dar timpul imi este limitat. multe detalii le gasiti pe forumul indicat, nu trebuie decat sa va inregistrati si sa intrebati; vi se va raspunde profesionist si rapid.
bafta!
Comment
-
In cele din urma am cumparat si eu ceara solida Forumula 1 pentru lustruit caroseria.Cel mai mult m-a atras faptul ca este facuta in SUA si ca ar rezista pana la 12 luni.Oricum este o perioada destul de mare,dar parca sunt cam sceptic si cred ca nu se va ajunge la termenul asta(deocamdata am in gand sa o dau de 2 ori pe an,inainte de iarna si dupa).Nu ramane decat sa imi fac timp si sa o ceruiesc;voi revenii cu poze.
Orice sfat este bine venit.
Comment
-
Am revenit,
Ceara este pe "tabla"
Toata sambata am intins la ceara - destul de multumit - chiar azi noapte a ploua torential, dimineata am gasit-o plina de picaturi de apa :d
Am folosit ceara solida formula1, aprox jumatate de cutie, si 5 lavate de bumbac supefin :d, cateva repere le-am ceruit chiar de 2 ori, aripi si usiLast edited by fainis cristian; 20 September 2010, 14:40.
Comment
-
da, este normal sa apara acele "picaturi" ca niste margelute. acel efect se cheama beading.
cred ca ai exagerat cu ceara-cantitatea folosita...nu trebuie sa iei decat foarte putina si pe un aplicator din spuma.
detalii despre cum se face corect ceruirea, gasesti pe **************.ro
Comment
Comment