Salut Andrei.Asa mi-au zis scrantitii aia de la Dacia.Ca cica e vopseaua noua bla bla bla.Nu stiu ce sa zic.
ce polish sa cumpar?
Collapse
X
-
Poti sa dai, chestia e sa dai cum scrie pe produs, sa nu tii masina in soare inainte, etc.
Comment
-
Poti sa dai linistit de cate ori vrei cu polish.
@andrei: ceara da luciu si atat. Polish-ul scoate micile zgarieturi sau mici pete de vopsea etc. Ce este mai mare de atat nu poti scoate cu nici un polish sau cu vreo alta solutie.
Eu imi dau masina cu polish cam la 2 saptamani deoarece asigura o buna protectie a vopselei in timp. In schimb am avut o zgarietura pe usa dreapta mai adanca, care a trebuit scoasa prin vopsirea intregii usisigpic
Comment
-
am citit ce au scris alti useri mai sus. totusi eu zic sa intebi si la o firma care se ocupa chestii d-astea sa vezi ce iti zic (incearca la Expert Detailing sunt meseriasi). o sa ai o opinie de la profesionisti.
daca vrei opinia mea iti pot spune urmatoarele: sub 1 an de cand ai luat masina nu ai ce cauta cu polish pe ea. poti sa ii faci o ceruire profesionala la inceputul iernii si una dupa ce iesi din iarna. daca nu vrei sa bagi bani in asta ai grija ca iarna sa o speli mai des ca sa elimini materialul antiderapant cu care dau baietii pe strazi. ca o paranteza iti pot spune ca polisharea ia din straturile presupuse de vopsire (incepand cu lacul si ce mai are sub el) de aceea se foloseste pentru a elimina doar zgaraieturile superficiale.
daca dai cu polish foarte des risti sa ajungi la tabla.
oricum e masina ta, banii tai si faci ce vrei ....Dacia Logan Ambition 2006 1.5 dci 65cp
10.000 km - 22.01.2007
Comment
-
Originally posted by 1.5 DCIca o paranteza iti pot spune ca polisharea ia din straturile presupuse de vopsire (incepand cu lacul si ce mai are sub el) de aceea se foloseste pentru a elimina doar zgaraieturile superficiale.
daca dai cu polish foarte des risti sa ajungi la tabla.
Comment
-
Ce inseamna si cum se face polishul profesional?
Simplu spus: polisharea este o actiune in urma careia se lustruieste suprafata vopselei.
Acest proces poate fi simplu ca o decontaminare sau ca o polishare de curatare – necesitand, poate, un singur pas – sau poate fi un proces de durata care implica folosirea diferitelor paste si a diferitelor tampoane (lana, burete).
Pregatirea unei masini pentru showroom, spre exemplu, poate merge pana la 13 pasi de polishare. Iar in acest caz masina este noua-nouta!
Un alt lucru care ar trebui sa fie inteles este acela ca polisharea este cu totul diferita de ceruire, chiar daca aparent sunt asemanatoare. Polisharea are ca scop lustruirea suprafetei, ceruirea are ca scop protejarea si punerea in valoare a lustrului.
Compozitia produsului cu care se face polisharea este una destul de complexa (un amestec de paste abrazive, rasini, polimeri si diverse alte substante) iar ca urmare si actiunea sa este una complexa: taie din stratul de vopsea, umple imperfectiunile si poate lasa in urma un strat de protectie.
Ca urmare a acestei complexitati, multa lume exagereaza posibilitatile de actiune ale polishului si de multe ori il transforma intr-un produs minune care ar trebui sa rezolve toate problemele (Lasam la o parte faptul ca producatorii si marketerii acestor produse se folosesc de aceasta inclinatie naturala a automobilistului in interes propriu, alimentand-o!).
sursa: http://www.expertdetailing.ro/ro/86_41_index.phpDacia Logan Ambition 2006 1.5 dci 65cp
10.000 km - 22.01.2007
Comment
-
cel mai bun polish stiti care este???..hai sa va spun gaz lampant,desi nu se gaseste, dar daca reusesti este cel mai bun....cei care aveti peste 35 ani poate va aduceti aminte cum aratau masinile de "partid" pe vremea aceea...am discutat cu un fost sofer de"partid" si mi-a spus ca e cel mai indicat....sper sa mai fac rost masinile mewle arat super bine dar min s-a terminat gazul lampant....sper sa mai fac rosthttp://hondafan.etp.ro/gallery/v/irinelvalcea/
VAND HONDA ACCORD I-CTDI
Comment
-
Pai daca polishul rezolva numai zgarieturile superficiale, pentru cele mai serioase ce as putea face? nu as vrea sa vopsesc cu vreun spray pe deasupra, ca se observa diferenta de nuanta.Don't touch! Never ever steal
Unless you're in for the kill
Comment
-
Depinde la ce te astepti de la un polish si depinde si de zgarieturile respective,daca sunt prea mari nu are cum sa le acopere polishul ,nu poate face minuni.Eu am folosit mult timp polish la culoare si am fost multumit de el.Acoperea in genul zgarireturilor care se fac din cauza unghiilor la portiere si dadea luciu iar apa nici nu statea pe masina.Era de munca dar rezultatul era pe masuraForum neinteresant. Delogat definitiv.
Comment
-
@golanu pe zgirieturile mai serioase incearca cu creion corector mai intii si dupa acea cu un polish.
si eu mi-am zgiriat masina ( adica eu am fost primul care a zgiriat-o ca sa nu mai injur pe altii ) si am corectat cu creion corector si a iesit bine.
Comment
Comment