ce polish sa cumpar?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Cand te duci la spalatorie, dupa ce spala masina, o clatesc si dau cu un fel de ceara/polish, nu stiu exact ce este, dar ei il dau cu un recipient de ala pt solutie de geamuri. Apa se scurge imediat de pe masina, si apoi sterg caroseria cu o carpa.
    Intrebare: Ce fel de polish/ceara este substanta aia? Si de unde as putea si eu sa achizitionez asa ceva?

Va multumesc!!

sigpic

Comment

E ceara lichida si nu tine decat de la o spalare la alta.
      Cel mai bine e sa-ti iei ceara solida (pasta) si sa o dai cum trebuie (cu carpa de bumbac).

Comment

Ai dreptate, dar din comoditate as prefera ceara asta lichida, se duce apa imediat, si nici nu ma chinui fff mult cu frecarea caroseriei + ca aceasta ceara nici nu lasa urme pe plastice, pe cand aia sub forma de pasta lasa urme, am mai patit-o, ca nu am fost prea atent.

sigpic

Comment

He he he... )) corect 100%, lasa urme ceara solida daca nu ''frecangeaules'' ca lumea, un pic de sudoare si ceva bere la indemana )

Ceara lichida am vazut la Selgros, la raionu auto desigur, dar nu i-am dat mare importanta. (am vazut si spuma activa la 10 litri)

Uite, eu ca sa le ''impac'' pe amandoua, desi nu stiu care e mai eficienta, am luat sampon cu ceara ''Formula 1'', luceste bine bine dupa spalare si stergere (cu carpa de piele).

Dupa ce o spal cu spuma activa (sau fara, numai cu jetu de la pompa daca are numai praf pe ea), amestec intr-un lighean putin sampon cu apa, si cu o manusa de aia mare de bumbac o iau la ''mangaiat'', clatesc cu jet si gata, chiar daca se usuca fara sa o sterg cu carpa, nu mai raman urme asa de la apa.

PS: cand ajung acasa, pun si o poza (normal ca am pozat-o) dupa spalare cu sampon, iti faci fara probleme freza in ea

Ca un amanunt: fratello are Focus nou, tot gri comete (un pic de tot difera nuanta), puse una langa alta , a mea luceste mai tare, se vede de la o posta, cu toate ca are acum peste an masinuta
          Last edited by Octavian; 3 July 2008, 15:07.

Comment

Daca nu as fi asudat de alte dati.....cred ca foloseam in continuare ceara "solida", dar nu mai am rabdare.
            Interesant sfatul tau, o sa dau o fuga pe la Selgros cand o sa am timp, si o sa incerc si sampon cu ceara (de asta am vaz si eu in comert) ar trebui sa arate bine masina dupa spalare.
            Merci pt sfaturi/ponturi!!

sigpic

Comment

Ceara lichida tine ff putin..Deci egal cu zero.
              Recomand ceara la cutie cu buretel.
              Chiar daca slabeste 1-2 kg pana termini toata masina, dar iese oglinda si tine garantat 2 luni (rahatul de pasari se curata ff usor, doar trebuie sa sufli)
              Atentie !!! Nu dati cu ceara pe cheder..Plastic..Cauciuc..Manere..Nu se mai curata !!!
              Am dat acuma 1 saptaman cu o ceara lichida pe masina..din intamplare am dat si pe parbriz si am sters cu o carpa.Cand a fost ploaia aia torentiala in Bucuresti eu nu am folosit stergatoarele, fugea apa mai ceva ca pe ulei !!!
              Last edited by Alex21; 3 July 2008, 15:15.

Comment

Se curata ceara si de pe plastic, dar mai greu (sa ma vezi pe mine dupa vreo 4 beri ce am manjit-o....)

PS: ca un alt amanunt personal - neavand ce mesteri pe la motor (ca la vechea Dacie) m-am axat mult pe cosmetica: am jucarie de spalat cu jet, ceara solida, sampon cu ceara, spuma activa, silicon (mai mult pt chedere), manusa de bumbac, fel si fel de prosopele speciale pt masina, servetele, carpe de sters dupa spalare (la astea sa nu va zgarciti), spray de cauciuce )) .
                Pt mine e un mod de relaxare.

Comment

Ce bine ca am gasit pe cineva care are jucarie de spalat cu jet. Eu si niste preteni, ne gandeam sa ne luam si nou una, dar nu prea scumpa.....Si am intrebat la Bricostore, pe baietii de acolo daca cu un Bosch de 3 mil, putem sa spalam masina, si ei, ff neprietenosi, ne spun ca nu ar face fata.
                  Asa ca, Octaviane, te rog da-mi si mie niste detalii, marca, tip, pret, si daca iti faci treaba calumea cu ea.

Merci frumos!!!

sigpic

Comment

Salut, ma bag si eu ca musca pana raspunde Octavian, eu am luat un Karcher 2.1 (la sfaturile de pe forum ale colegului Octavian_30 fost 28) si sunt multumit de el, e adevarat il am de mai putin 1 luna. Pret 2,5 mil din Pracktiker/Bricostore (acelasi pret). Nu recomand Bosch , sunt mai scumpe si nu - s sigur ca- s mai bune.

Tavi, ce marca de spuma activa folosesti? si cam ce fel de carpe pentru lustruit dupa spalare? Multumesc
                    Last edited by sheehan; 3 July 2008, 16:01.
                    Doua lucruri sunt infinite universul si prostia...

Comment

Karcher 2.1 de care vb tu este ala mic, galben, cu capu rotund? Acum fara misto....E ala micutz, si rotund (gen) sau este de ala inalt....Forma clasica?
                      Iti faci treaba cu el? Spala ok? Are presiune, merge si cu sampon? Detalii? Detalii?

P.S. Eu am luat din carrefour o carpa la 10Lei, care vine ambalata intr-un bidon din plastic, cu o gaura in fund pt aerisire(sa nu putrezeasca carpa in bidon, si sa usureze uscarea ei)....am folosit-o pana acum si sterge ffff bine, si se curata ff usor sub jet de apa.

Last edited by gionik; 3 July 2008, 16:05.
                      sigpic

Comment

Deci Karcheru ala mic si handicapat face mai mult decat un Bosch.
                        Multa lume se sperie de dimensiunile lui (si eu am fost la fel). Boschu' are dizain mai fain, dar la 2,5 mil ce dai pe un Karcher (care sa nu uitam, sunt profilati pe scule de spalare, nu ca Boschu care stie sa faca masini de gaurit...) pe un Bosch ai da 3-3,5 mil.

Dezavantaju la Karcheru asta mic e ca nu poti pune recipientu pt spuma la pistol, tre sa-l pui langa scula, sa-si traga de acolo. Personal nu ma folosesc de treaba asta, cand dau cu spuma activa, am recipient de ala cu pompa, bag solutia diluata cu apa, bag presiune si stropesc.

Foarte important, sa cautati sa fie furtunu de inalta pres la 4 metri NU la 3, eu il am la 3 m si-ti cam rogi moartea, tot tre sa muti jucaria.

In concluzie, faci treaba cu ea, fata de aia de la spalatorie, cu asta mica ''poposesti'' de doua ori mai mult timp la stropire, asta e si fara spuma activa (daca e murdara tare) nu rezolvi nimic, obligatoriu spuma activa. Pt uz personal e ok (eu mai matur si curtea cu ea).

Un mare avantaj e consumul de apa, mult mai mic decat daca ai spala-o cu furtunu.

DAR, sincer, daca as fi avut bani, mi-as fi luat una de aia la 12-13 milioane...
                        Last edited by Octavian; 3 July 2008, 16:15.

Comment

Da, e ala mic , galben, de fapt e cel mai mic si cel mai ieftin produs Karcher.

Pentru mine presiunea care o scoate e suficienta pentru ca nu vreau sa-mi iau vopseau de pe masina, mai ales ca stim ce probleme au Loganurile la acest capitol. Are un furtunas care absoarbe samponul pe care il dizolvi tu separat in alt vas/o galeata.

Personal nu l-am folosit cu sampon (si din lipsa de timp), astept sa-mi iau spuma activa sa vad cum merge.

Din ce mi-am dat seama cred ca poate fi folosit cu succes la udatul prin gradina sau stropit via sau livada pt ca arunca apa cu putere.
                          Doua lucruri sunt infinite universul si prostia...

Comment

Va multumesc frumos la amandoi, mi-ati oferit niste informatii ff utile. Am sa ma sfatuiesc cu pretenii astia ai mei, si vom lua o decizie, sper cat de curand.

sigpic

Comment

Ok.

La udatu' in gradina NU e bun , nu are debit mare de apa(are presiune mare!) ca la furtun si risti sa-ti rupi naiba zarzavaturile, legume alea alea (am incercat eu..)

De luat vopseaua nu va mai luati dupa ''stiri la radio strada mare'', nu se ia, presiunea e incomparabil mai mica decat scula profi (cu ce spala aia masina la spalatorii).

Pun neste poze, dar oricum din poze nu puteti vedea mare lucru, cum arata dupa spalat cu sampon cu ceara (de spuma activa n-a fost nevoie, a avut numai prafalau pe ea)
                              Attached Files
                              Last edited by Octavian; 3 July 2008, 17:47.

Comment

A iesit lacrima, bec, oglinda ..Marfa rau culoarea !! Dar cred ca ai frecat la ea :p

Am un vecin care si-a luat un aparat de spalat cu presiune Budget (asa scrie pe el) a spalat cu el 5 covoarea mari cu el intr-o zi, si masina si a si udat cu el...Merge strog si consuma fffff putina apa.
                                De ex: ptr a spala o masina consuma intre 20 si 40 litri (acuma depinde cat de joci tu cu el)

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google