If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Kit distributie: curea + rola
Kit accesorii: curea+ 2 role
Pompa de apa se inlocuieste daca prezinta scurgeri.
Am schimbat si eu distributia la 65000 km!! Mi s-a spus atunci ca pompa de apa nu trebuie schimbata si am ajuns la 105000km si pompa trebuie schimbata!!!
In concluzie: pentru a nu avea surpriza de care am eu parte inlocuiti si pompa de apa la schimbarea distributiei!!
In concluzie: pentru a nu avea surpriza de care am eu parte inlocuiti si pompa de apa la schimbarea distributiei!!
Asa am si facut, dar m-am saturat sa apara cate unul care zice ca nu-i musai, asa ca nu-mi bat gura.
Eu am explicat ca de manopera pentru schimbarea distributiei inca odata, daca pica pompa de apa, costa cat o pompa de apa. Neluand in calcul alte cheltuieli generate de o pompa de apa ce te lasa prin camp, in pustietate.
Fiecare face cum stie, dar MUSAI nu este sa schimbi pompa, si mai ales la km astia.
Dupa cum spunea si colegul @daniel 67, lui i-a picat pompa la peste 100.000 km.
Sunt extrem de rare cazurile de pompe de apa picate inainte de 100k, ar trebui un real ghinion pentru asta.
In cazul colegului nostru, care are 48.000 km plus cei 60.000 km oricum este necesara din nou schimbarea distributiei putin peste 100k km. Asta daca nu cumva trec 4 ani mai inainte de 60k km.
Ma rog, daca are bani poate schimba si acum, alegerea ii apartine.
Fiecare face cum stie, dar MUSAI nu este sa schimbi pompa, si mai ales la km astia.
Dupa cum spunea si colegul @daniel 67, lui i-a picat pompa la peste 100.000 km.
Sunt extrem de rare cazurile de pompe de apa picate inainte de 100k, ar trebui un real ghinion pentru asta.
In cazul colegului nostru, care are 48.000 km plus cei 60.000 km oricum este necesara din nou schimbarea distributiei putin peste 100k km. Asta daca nu cumva trec 4 ani mai inainte de 60k km.
Ma rog, daca are bani poate schimba si acum, alegerea ii apartine.
am facut distributia si am observat pierderi antigel pe la ax la pompa de apa de 31000 km si 4 ani;nu se vedea nimic inainte sa o dau jos de pe masina
Asta este un caz extrem.
Unchiul meu a schimbat distributia in vara (cam 58.000 km - dar 5 ani) si pompa de apa era perfecta.
Majoritatea masinilor la primul schimb de distributie pe care le-am vazut eu aveau pompa intacta.
Uzura prematura a pompei poate avea si alte cauze: neschimbarea la timp a antigelului, folosirea unui alt tip decat a celui recomandat, etc...
Am un prieten cu 1.4 MPI din 2006, schimbat distributia la 85 000 km prima data, pompa de apa curgea. Cel mai bine este sa o schimbi cu tot cu distributie, asa scapi de o grija si de eventuale cheltuieli neprevazute, mai mari decat costul pompei de apa (~170 lei HEPU). Ca sunt cazuri in care a tinut mai mult este adevarat dar nu este nimic ciudat/rar sa trebuiasca schimbata la primul schimb de distributie.
Pai da, dar nu prea stiu cam cat ar trebui sa fie in primul rand .
Pretul difera de "staiful" serviceului,nu mai vorbim de reprezentanta... Ca timp,dureaza 1ora si 15min. fara inlocuirea pompei de apa,iar daca se inlocuieste,se mai adauga 45 min. Ce zici,nu-i exagerat 1500 lei pentru 2 ore de manopera?
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment