Eu acum am Aral in masina, de vreo 5000 de km si sunt destul de multumit. Nu stiu acum daca becul din bord se stinge mai greu din cauza filtrului de ulei (Mann) sau din cauza uleiului. Putin off-topic: pentru cazan diesel trebuie filtru de 1,5 bari sau 2,5? Am citit undeva mai demult ca trebuie 2,5 dar la toate magazinele zic ca e un singur tipbde filtru pentru toate cazanele.
M-am tot uitat la uleiuri in ultima vreme si am vazut ca sunt 2 tipuri de uleiuri sintetice (deci nu vorbesc de cele minerale si semi-sintetice): fully-synthetic (100% Synthetic, cum scrie la Motul) si "obtinute prin tehnologie de sinteza Total/Elf/Aral si altele". Am pus Motul intr-un Peugeot 206 1.4 HDi si sunt foarte multumit momentan, dar sa il vedem si la 7000 km. Cred ca si eu pun tot Motul 8100 X-Cess 5W40 in tigaia mea (1.5 dCI E4 70 CP).
Filtrul aer si filtrul de ulei: Mann sau Bosch
Filtrul de motorina: de origine (dupa parerea mea, cu asta trebuie sa fim atenti)
Pentru distributie: curea Contitech sau Gates, rola Koyo sau Ina si pompa de apa (daca e cazul) Hepu, SKF sau Pierburg (zice colegul Mr. K ca e cea mai buna).
Curea de accesorii: Contitech sau Gates.
Placute frana (daca e cazul, eu cam la 30000 le-am schimbat): Ferodo Premier
Si scuze ca am aberat atat de mult, si nu numai despre distributie.
M-am tot uitat la uleiuri in ultima vreme si am vazut ca sunt 2 tipuri de uleiuri sintetice (deci nu vorbesc de cele minerale si semi-sintetice): fully-synthetic (100% Synthetic, cum scrie la Motul) si "obtinute prin tehnologie de sinteza Total/Elf/Aral si altele". Am pus Motul intr-un Peugeot 206 1.4 HDi si sunt foarte multumit momentan, dar sa il vedem si la 7000 km. Cred ca si eu pun tot Motul 8100 X-Cess 5W40 in tigaia mea (1.5 dCI E4 70 CP).
Filtrul aer si filtrul de ulei: Mann sau Bosch
Filtrul de motorina: de origine (dupa parerea mea, cu asta trebuie sa fim atenti)
Pentru distributie: curea Contitech sau Gates, rola Koyo sau Ina si pompa de apa (daca e cazul) Hepu, SKF sau Pierburg (zice colegul Mr. K ca e cea mai buna).
Curea de accesorii: Contitech sau Gates.
Placute frana (daca e cazul, eu cam la 30000 le-am schimbat): Ferodo Premier
Si scuze ca am aberat atat de mult, si nu numai despre distributie.
Comment