Am un Logan din 2005, cu 44.500 Km, cumparat de nou, care a efectuat din 2010 pana in 2014 cam 7.000 km si aproximez ca in urmatorii 2 ani am sa merg cu el maximum 10.000 km. Inca are distributia originala, nu a fost schimbata pana acum. Ce ma sfatuiti, sa ii schimb complet distributia (curele, role, pompa etc)?
distributie logan
Collapse
X
-
Originally posted by turbooo View PostAm un Logan din 2005, cu 44.500 Km, cumparat de nou, care a efectuat din 2010 pana in 2014 cam 7.000 km si aproximez ca in urmatorii 2 ani am sa merg cu el maximum 10.000 km. Inca are distributia originala, nu a fost schimbata pana acum. Ce ma sfatuiti, sa ii schimb complet distributia (curele, role, pompa etc)?Dacia Logan euro4 1.5dci 50kW(68ps) ambition (fab oct-2007)
Renault Megane 2.2 03/2008 break 1.5dci 76kW FAP business
Comment
-
Eu zic sa nu te risti si sa schimbi absolut tot ce se poate schimba pe partea de distributie / accesorii.(Daca iti pica pompa de apa(cea veche) dupa vreo 20-30k ce faci ? trebuie sa faci iar distributia !!!))sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?
Comment
-
M-am referit strict doar pe segmentul de "kit distributie" , isi asuma un risc inutil cu pompa de apa veche daca decide sa o lase pana la urmatorul schimb de curea/role etc.Last edited by prometheus; 25 September 2014, 21:48.sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?
Comment
-
Pompa de apa nu necesita sa fie schimbata decat daca prezinta scurgeri sau uzura, cel putin asa mi-au zis mai multi mecanici. Momentan am schimbat prima distributie (60k km) si daca nici pana la urmatorul schimb pompa de apa nu da semne de oboseala o mai las.
Si daca e sa pateasca ceva pompa dupa 20-30k km, la cat 200 ron e un kit de distributie, il mai schimb odata nu e bai.
Comment
-
Buna ziua domnilor,
Am auzit tot felul de povesti legat de schimbarea khit-ului de distributie.Unii spuneau sa e obligatoriu ca odata cu schimbarea khit-ului sa fie schimbata si pompa de apa,chiar daca nu pierde antigel pe la presetupa.Explicatia lor era ca, daca dupa schimbarea kit-ului de distributie, pompa pierde apa pe la presetupa, odata cu schimbarea pompei obligatoriu se schimba si cureaua de distributie.Este adevarat?
Comment
-
Originally posted by george t View Postodata cu schimbarea pompei obligatoriu se schimba si cureaua de distributie.Este adevarat?
manualu' spune ca odata data jos cureaua de distributie, aceasta se inlocuieste obligatoriu.
valabil si pentru cureaua de accesorii, dar acolo lucrurile zic io ca sunt mai lax in privinta inlocuirii obligatorii la remontare, daca uzura este mica.Last edited by Kojak; 26 September 2014, 11:26.
Comment
-
In concluzie, e de preferat ca odata cu schimbarea kit-ului de distributie, sa inlocuiesti si pompa de apa chiar daca nu curge pe la presetupa.
Sper sa nu se supere nimeni ca vin cu tot felul de intrebari,dar masina pe care o avem nu a fost cumparata de noua, iar manualul masini nu-l avem.Last edited by george t; 26 September 2014, 19:52.
Comment
-
Depinde.
Daca ai deja ~100k cu pompa de prima echipare, atunci musai trebuie inlocuita; in general acestea trec usor suta de mii.
Daca ai doar 40-60 de mii, nu e cazul sa schimbi pompa, in ciuda folclorului.
Eu am deja ~85 de mii cu pompa de prima echipare; la 120 de mii urmeaza distributia si...pompa.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
nea Iancule, de la 85 la...120, mai ai o pita buna de mancat. sa dea domnu' sa te duca fara probleme pana la 120mii cand o dai afara,
io as fi dat-o afara la 60mii km indiferent in ce stare s-ar fi prezentat. adica la fiecare schimb al distributiei.
repet, asa procedez io, nu inseamana ca e bine...sau rau
e vorba de pompa de apa, bineinteles.
Comment
Comment