Gates Power Grip + rola intinzatoare Koyo e kit-ul de origine
distributie logan
Collapse
X
-
Salutari.Am 5 ani cu masina si nu am schimbat cureaua cu rola.In cazul schimbarii acestor doua piese este necesara intinderea curelei sau mai bine zis verificarea tensiunii curelei cu un aparat special?Inaintea Loganului am avut Oltcit si cind am schimbat curelele le intindeam cum se zice dupa ochi si nu s-a intimplat nimic cu motorul pina cind am vindut-o.Am uitat sa precizez ca Loganul din dotare este un 1,4.Astept parerile voastre.Numai bine.
Comment
-
Kitul de distributie nu include pompa de apa, aia de origine e cam 270-300 lei. Pretul e bunisor, dar cred ca pt 1.4mpi daca ai rabdare sa cauti un pic, gasesti kiturile de origine la 550 lei ambele. Hai 600, cu o marja.
Dar cumparandu-le de la ei iti ofera garantie pe tot, piese+manopera, ceea ce un avantaj zic eu. Mergi pe mana lor.
Comment
-
Aia de origine e 300. La 120 poti lua cateva marci mai ieftine gen Ruville, Dolz, Graff. Una HEPU de exemplu e 200.
Ai de unde alege.
Oricum, schimba popma, nu costa asa mult in plus. O curea noua va fi mai intinsa decat o curea care a lucrat x ani sau zeci de mii de km, implicit va face mai multa forta pe toate piesele antrenate, de aceea eu cred ca este bine sa se schimbe intinzator, pompa de apa, role.
Cineva a patit-o neschimband pompa iar noua curea este mai "tapana" decat aia veche si trage mai tare de axul pompei de apa. Care pompa, avand rulmentul obosit, s-a decis sa se blocheze la o saptamana dupa schimbarea curelei de distributie - ceea ce a rezultat in chelirea dintilor de pe noua curea si ramanerea in camp.
Platform, piese noi+curea+ manopera............totul pentru 120-300 lei. Nu merita, efectiv, sa nu o schimbi.
Comment
-
Deja am facut miscarea.
Kit distributie+Kit acesorii+pompa apa+bujii+filtre(aer,ulei)+DaciaOil 3l un total de 1440 lei bineinteles cu garantie si la manopera si la piese.
Multumesc pentru sfaturi!
Originally posted by jelly View PostDupa parerea mea e bun pretul tinand cont ca faci distributia la ei dar o sa te mai coste si antigelul pe asta nu l-ai pus la socoteala?Last edited by crull; 7 July 2010, 14:42.
Comment
-
1440 -pana la 2000 mai era mult..........
Antigelul (glaceol RX tip D) te costa 3 l x 25 lei =75
Apa distilata -3 l -5 lei
Manopera oricum ai platit-o.
Si faceai 50-50% antigel-apa si aveai -35 grade celsius punct de inghet.
Antigelul unge rulmentul pompei de apa. Deci numai avantaje.
Ai ales varianta neindicata, dar stii mai bine ce si cum cu banii tai.
Comment
-
Maine e programata Comeata la distributie.
Azi am fost sa intreb, mi s-a aspus ca e 160 lei manopera (inclusiv cureaua de accesorii).
Vedem...
LE: daca pompa nu se schimba, antigel nu se pierde, corect?
Pompa daca nu scapa, n-o schimb.
Comment
Comment