Pai da , avand in vedere ca pompa de apa sustine cureua de distributie, automat trebuie data jos , trebuie slabita, inlocuita apoi faza cea mai grea ... tensionarea potrivita, nici prea stransa nici prea slaba ....
distributie logan
Collapse
X
-
-
Originally posted by golo View Postcred ca voi mai face 10 000 km si voi mai face o rata in banca sa schimb iar distributia cu pompa de apa cu tot off e un cosmar fara sfarsit..............
sper sa nu se intample nimicDaca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
-
Originally posted by samy0388 View Post... tensionarea potrivita, nici prea stransa nici prea slaba ....
Comment
-
-
Originally posted by gl_mmm View PostLa 1.4 8v cureaua trebuie tensionata pana cand frecventa de rezonanta are valoarea de 144Hz +/-5Hz iar la 1.6 8v de 162Hz +/-5Hz. Toleranta de strangere tradusa in procente inseamna aprox. 3,5%. O asemenea toleranta o poti asigura numai cu scule specializate. De-aia e bine sa faci distributia la service autorizat.
Originally posted by golo View Postdaca e doar atat doar ce m-am obisnuit vreau sa stiu daca nu imi caleaza motorul/ sa dau in altceva..Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
-
nu prea se folosesc in service-uri aparatele alea chiar daca le au pentru ca se grabesc si in general stiu cum sa le intinda si nu e nici o problema, dar daca se rupe cureaua poti avea probleme mari : supape strambe, pistoane sparte, pe scurt poti face varza motorul asa ca nu va jucati cu distributia.
Comment
-
Originally posted by wheelman2010 View Postnu prea se folosesc in service-uri aparatele alea chiar daca le au pentru ca se grabesc si in general stiu cum sa le intinda si nu e nici o problema, dar daca se rupe cureaua poti avea probleme mari : supape strambe, pistoane sparte, pe scurt poti face varza motorul asa ca nu va jucati cu distributia.Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
-
Eu am schimbat 3 distributii in service dacia( Internationar Service Slobozia ; Condorul Calarasi ; Star Service Tulcea) si in toate 3 sa masurat tensionarea curelei.
Originally posted by samy0388 View PostPerfect de acord cu tine daca vorbim teoretic, pur teoretic , chiar crezi ca si aia de la un service specializat , mare , folosesc la orice schimbare de kit un asemenea aparat ? Sincer eu nu cred , s-au obisnuit baietii la cate ture de surub sa stranga si la tensionarea manuala , vazut pe viu , la vechea dacie schimba tata singur cureaua de distributie in curte , nici macar rola nu o inlocuia, si avea peste 100 de mii masina ... de multe ori imi vine greu sa cred cat de multe putea indura o dacie veche ...de la mers cu surubelnita in loc de schimbator , pana la ulei de cea mai proasta calitate ... bafta multa
@ Samy dacia 1310 are distributia pe lant nu ? Si de unde curea la tine?Last edited by crull; 1 September 2010, 21:01.
Comment
-
Schimbat distributia la 34292 km impreuna cu pompa de apa. Am pus Dayco Pirelli la cureaua de distributie cu protectie de teflon, deci va rezista mult in timp. Cureaua din fabrica era Power Grip si era inca buna la fel si pompa, dar am vrut sa fiu preventiv
Comment
Comment