If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
NIMENI, nu va putea vreodata sa-ti garanteze cat vei putea merge cu distributia (nici macar producatorul); decizia e a dumitale, iar aici parerile sunt pro si contra, cu argumente mai mult sau mai putin intemeiate.
Ce as face eu? As face schimbul in vara, iar daca nu se va putea musai anul viitor.
Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Am si eu o dilema. Am un 1.5 DCI care implineste 4 ani in feb si are cam 58 000 km. Sa-i schimb distributia acuma sau pot sa mai astept cu ea.
(Stiu, in cartea tehnica scrie ca distributia se schimba la 4 ani sau 90 000 km si ca necunoscator intre-ale mecanicii am primit sfaturi si pro si contra schimbari, dar inca unu doua sfaturi nu strica )
Anii nu afecteaza foarte mult cureaua de distributie,drept dovada ca motorul de Ford(Peugeot)!,4TDCI are schimbul de distributie la 10 ani sau 240 000.Avand in vedere ca este prima distributie si ai garantia calitatii pieselor eu personal cred ca poti sa mai astepti un an fara stres.
Exceptand unele cazuri, cu distributia originala a masinii, se poate merge pana la termenul indicat de producator, fara a tine cont de ani. Din punctul meu de vedere, nr. de ore, respectiv nr. de km. parcursi ar trebui sa fie reperul de baza.
Sunt curios cat de lata este curea de distributie la D4F-732 (1.2 16v) , am impresia ca are cea mai lata curea de distributie din gama motoarelor pe benzina.
sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?
Exceptand unele cazuri, cu distributia originala a masinii, se poate merge pana la termenul indicat de producator, fara a tine cont de ani. Din punctul meu de vedere, nr. de ore, respectiv nr. de km. parcursi ar trebui sa fie reperul de baza.
Mda; unii au prin ideea.
E vorba de un termen...decent, in privinta anilor; nu am in vedere cazuri izolate, in care se fac 90.000km in 15 ani, desi problema cu imbatranirea cauciucului, ar trebui pusa un un pic mai retinut.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment