Cheltuieli Efectuate Intr-un An La LOGAN

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

am un lighean preferance,ph 2,1.6 mpi si fac anul d'abia in decembrie:

-RCA obligatoriu -530 ron/an
    -CASCO Asirom(parca nu mai stiu sigur numele) -1386 ron/an
    -Rovigneta -110 ron/an
    -Benzina petrom&lukoil - 600 ron *9luni= +/-5500 ron
    -Spalatorie = 30 * 30 (cam de 4 ori pe luna in ultima perioada,in iarna cam de 2 ori pe luna) = +/- 900
    -accesorii,alte consumabile-stergatoare,tips,suport bauturi si telefon~200
    -Impozit: 59
    -Huse scaune - 320 + 100 + 55=475
    -Presuri : - 45
    -o vizita la doctorul poliserv bucov:900(cik nu intra in garantie domne sami umple chederele cu burette si sami schimbe o placuta de frana prost pusa din fabrica)
    -amenzi: 450+700(ca sa nu raman fara permis)=1150
    -TOTAL ~ 11255 ron(si vine iar acm in decembrie rca casco rovigneta impozit) la care se mai adauga si cei 34000 care i-am dat pe masina(o masina ieftina!…NOOOOT!!!)

Comment

O masina foarte ieftin de intretinut. Adica nici nu simti ca ai masina.
      Asigurarile RCA si Casco sunt un nimic pe langa ce platesc prieteni de-ai mei la alte masini, gen 1000 lei Casco si RCA vreo 450 lei pe an. In afara de astea e doar benzina si uleiul... care nici nu se simt.
      Din punct de vedere al intretinerii, Loganul mi se pare de departe cea mai buna masina.
      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

cheltuieli aprox:
        -12*200 benzina
        -300 RCA
        -1300 CASCO
        -48 Impozit
        -imi spal singur masina cu furtun(50 rola de 50 metri si e foarte bun)
        -30 sampon auto
        -10*12 odorizant auto(cam 10 ron/luna)
        -venind vorba de aspiratoare auto eu am luat tot asa ca voi ieftine si nu mi-i s-a intamplat nimik;in schimb s-ar spart ele-plasticul de proasta calitate)
        -20*4 aspiratoare(doar atat am cumparat;dupa am trecut la aspirator de casa+prelungitor;stau la parter)
        -"tuning" 400
        -presuri + huse ~ 400
        nu mai pun ratele deoarece vorba cuiva de mai sus...daca as fi luat masina cu banii jos puneam suma pe tot anul sau o imparteam la X ani?
        :smokespliff:viata e frumoasa doar daca stii s-o traiesti:dirol:

Comment

benzina e cel mai mare consumator
          Logan laureat 1.2

Comment

Masina a implinit un an , a venit timpu sa fac si eu calcule . Intr-un an am facut aproximativ 20.000km ( 20.600 ) , din care 15.000 km pe benzina si restul pe gpl . In cazul meu la cheltuieli voi include si montarea instalatiei gpl .

1. huse scaune: 50 ron (ieftine si proaste, necesita inlocuire)
            2. asigurare : 350 ron (nu-mi amintesc exact, era scumpa anul trecut. Anul asta 295 ron )
            3. rovigneta : 110 ron
            4. spalatorie : 30 ron ( am spalat-o de 2 ori cand era noua, apoi o spal acasa )
            5. montaj instalatie gpl : 2200 ron + 200 ron omologare instalatie
            6. consum benzina pana la 15.000km la consum mediu 6% ( include si iarna ) : 900 litri * 5,3 ron ( pret mediu ) = 4800 ron
            7. consum gpl (5000km , consum mediu 6,5%) : 330 litri * 3 ron ~1000 ron
            8. revizie benzina : 360 ron
            9. impozit ~ 50 ron
            10. un bec far inlocuit 10 ron

Total : 9100 ron primul an. WOW !

Casco nu am facut desi era masina noua . M-am zgarcit . Sper ca anul viitor sa se reduca la jumatate costurile anuale de intretinere tinand cont ca am montat instalatie gpl . Se vor adauga cauciucurile de iarna la cheltuieli .

Comment

La masinuta mea Logan Diesel 1.5 DCi 90CP din ianuarie 2011 pana acuma am avut cam urmatoarele cheltuieli:

1. RCA: 325 - Astra
              2. Casco - 2100 - Groupama
              3. Revizia 7500Km - 300 RON (ulei + filtru ulei)
              4. Revizia 15000KM (facuta pe la 14000) aproximativ 750 RON (ulei + filtru ulei + filtru motorina + filtru aer + filtru particule)
              5. Huse - 190 RON
              6. Tavita portbagaj de origine - 220 RON
              7. Paravanturi de origine ~ 230 RON
              8. Protectii noroi de origine ~ 100 RON
              9. Anvelope iarna - 800 RON
              10. Carburant intre 700-1000 RON pe luna.
              11. Spalatorie ~ 25-30 RON per spalare. (spalata cam la 3 saptamani)
              12. Alte accesorii ~ 300 RON

Cam atat imi vine in minte momentan.
              Super Oferte Accesorii Logan

Comment

28000-30000 km/an
                1. RCA: 230 lei - Astra
                2. Casco - nu prevede
                3. Rovinieta - 110 lei
                4. Huse - 150 lei
                5. Tavita portbagaj -90 lei
                6. Revizii 3 x 10000 km filtre+ulei+bujii+placheti = 800 lei
                7. Anvelope vara Motrio 680 lei le tin 40000 km sau 1 an si 4/5 luni
                9. Anvelope iarna - 800 lei
                10. Carburant 2100-2200L / an ~ 11825 lei
                11. Spalatorie ~ 25-30 RON per spalare. (spalata cam la 3 saptamani) ~ 375 lei / an
                12. Distributie la 60000 km 800 lei !!!
                13. Urmeaza acum la 120000 km distributia : kit distributie de origine 240 lei , pompa apa de origine 200 lei , kit transmisie de origine 320 lei , 3L glaceol rx tip D + 3L apa distilata + termostat Gates ( cred ca e cam scump 75 lei !! ) 155 lei = 915 lei fara manopera
                14. Ulei cutie 3L Elf Tranself NFJ 75w-80 = 81 lei
                15. Ulei servo Mobil ATF 1L 22 lei.............. 1L lichid de frana ferodo 38 lei ....
                16. Pe la ~ 105000 km schimbat la directie capete de bara + bielete stabilizatoare+bucse brate+bucse bara stabilizatoare = 570 lei fara manopera .

.................................................. .................................................. .................
                Invingator nu este acela care are masina cea mai rapida, ci acela care refuza sa piarda !

Comment

salut, ma bag si eu

* rata si casco 270 Ron x 12 = 3240 Ron / an
                  * benzina 300 Ron / luna
                  * rovigneta 120 / an

total = 3660 Ron / an ( si aici am pus doar minimul de cheltuieli )
                  deviza Logan Club - Aici toti suntem prieteni !

Comment

Originally posted by ToranagaSama View Post
                    La masinuta mea Logan Diesel 1.5 DCi 90CP din ianuarie 2011 pana acuma am avut cam urmatoarele cheltuieli:

......
                    4. Revizia 15000KM (facuta pe la 14000) aproximativ 750 RON (ulei + filtru ulei + filtru motorina + filtru aer + filtru particule !?)
                    .....

.
                    Am si eu la fel 1.5 DCI 90 CP Mai 2011
                    1. RCA 813 RON
                    2. CASCO 2000 RON
                    3. Folie Fata+Spate +luneta 550 RON (pe fata antiefractie ca nu sunt cocalar)
                    4. Presuri tava de neorigine 60 RON
                    5. Geam oglinda dreapta 25 RON.
                    6. Anvelope iarna 1300 RON
                    7. Revizie 10000 (ulei +filtru ulei) 310 RON
                    8. Alarma + montat casetofon 360 RON
                    9.Numere Provizorii 105 RON
                    10.Taxa poluare 800 RON
                    11 Motorina aprox 4000 RON
                    12. Rovinieta 120 RON
                    13. Spalatorie 150 RON
                    14 Impozit aprox 100 RON
                    Total: aprox 9000 RON in 4 luni, 7000 RON numai asigurari revizii si combustibil.
                    Pret de achizitie 53414 RON.

Comment

Originally posted by gabiborcila View Post
                      salut, ma bag si eu

* rata si casco 270 Ron x 12 = 3240 Ron / an
                      * benzina 300 Ron / luna
                      * rovigneta 120 / an

total = 3660 Ron / an ( si aici am pus doar minimul de cheltuieli )
                      270x12 = 3240 rata/casco
                      300x12 =3600 benzina ( benzina e 300 /luna x 12 luni )
                      120 rovigneta

= 6960 ron

Comment

Imi cer scuze, eram adormit , era de fapt fitru polen.
                        Super Oferte Accesorii Logan

Comment

Hmm, Distrigazu' intr-un an:
                          1.) accident din vina gagicii de la volan = 0 RON .
                          2.) asigurare: 260RON x 2 = 520 RON / an; (masina proprietar firma)
                          3.) revizie 10.000 km. (facuti intr-un an si 4 luni cam asa, mai mult la liniute) : 80 RON ulei Elf 10w40 + filtru ulei + 20 RON filtru de aer = 100 RON (manopera moca, eu singur)
                          4.) bec ars la semnal dreapta fata = 2 RON;
                          5.) bec "tuning" la numarul de inmatriculare (portocaliu de semnal) = 2 RON;
                          6.) becuri pozitie fata portocalii = 4 RON;
                          7.) kit kompressor nemontat = 2640 RON;
                          8.) axa sport 263 grade nemontata = 1000 RON;
                          9.) spalari exterior = cam 60 RON maxim pe an;
                          10.) revizie caroserie, eliminat toate bubele maronii = 500 RON cu tot cu revopsit;
                          11.) reparatie Borbet 120 RON + materiale pentru polishat toate 4 rotile 60 RON = 180 RON;
                          12.) schimbat burduf planetara stanga-fata (care intra in cutie) = 100 RON cu manopera.
                          13.) corp-clapeta marit 200 RON + corpul standard care il aveam pentru modificat (100 RON am dat pe el) = 300 RON;
                          14.) prelungire spoiler fata de Golf 3 = 50 RON;
                          15.) achizitionat supape, semeringuri supape, garnitura chiulasa (pentru o revizie viitoare a chiulasei) = 300 RON;
                          16.) verificat compresie motor = 30 RON;
                          17.) benzina si gazul nu mai conteaza.

__________________________________________________ _____
                          = 5788 RON...

mai am de luat gume de iarna la table + gume de vara la Borbeturi, nu ma plang deloc, merge cu soferia.

Masina e doar de weekend, in rest sta in parcare.
                          4 pistons + GPL + tuningu' casei = km multi & 1.5 dCi 85 BoiP

Comment

Total la postul 37 16686 lei/ 2011 (RCA...rovinieta...impozit....revizii....carburant .....caucioace vara / iarna.....directie....spalatorie / acareturi si rev la 120000 km de luna viitoare )
                            Oricum suma depaseste valoare actuala, de piata a polizorului din dotare
                            Invingator nu este acela care are masina cea mai rapida, ci acela care refuza sa piarda !

Comment

Daca stam sa meditam un pic ,oare se mai renteaza sa cumparam logane noi in vremurile astea ? Un logan nou plus cheltuielile anuale aferente (foarte mari ) depaseste cred cu mult cheltuielile care s-ar aduna daca am merge cu un taxi ,parerea mea ! Plus ca dupa 6-7 ani de utilizare a loganului ,apar cheltuieli mai mari (discuri frana ,rugina ,tobe fisurate ,etc ).Vorbesc din propria experienta !

Comment

Se pare ca s-a transformat mai mult in topic de lauda. Costurile se impart in: previzibile si neprevazute. Cand ai luat masina, stiai ca vei da bani pe revizii, pe taxe (RCA, impozit, rovigneta), pe anvelope si combustibil - costuri previzibile. Nu inteleg de ce bagati si amenzi, jante, piese nemontate, imbunatatiri etc. - astea tin de fiecare in parte, unele sunt mofturi.

Ca sa-mi aduc si eu contributia la topic:
                                15.000 km in medie anual => cca. 950 litri de benzina => aprox. 5300 lei
                                - RCA - 310 lei
                                - rovigneta - 118 lei
                                - revizie anul 3 - 275 lei (ulei Repsol, filtre aer si ulei MANN)
                                - roti de iarna SH - 800 lei
                                - impozit - 54 lei

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google